Kar Altındaki Konteyner Kentte Vicdansızlık! Su Altyapısını Hedef Aldı...

Malatya Samanköy Konteyner Kent’te etkili olan kar yağışı sonrası yaşanan su kesintilerinin, sanılanın aksine soğuk hava nedeniyle değil, sondaj pompaları ve bakır kabloların çalınması sonucu yaşandığı belirlendi.
Malatya’da kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte Samanköy Konteyner Kent’te suların kesilmesi, vatandaşlar arasında büyük bir mağduriyete yol açtı. Kesintinin yaşandığı ilk anlarda, dondurucu soğuklar nedeniyle boruların donduğu tahmin edilirken, yapılan teknik incelemeler olayın asıl boyutunu gözler önüne serdi.
DON DEĞİL ALTYAPI HIRSIZLIĞI
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte su kesintilerinin don olayından kaynaklandığı yönündeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı kısa sürede anlaşıldı. Bölgede çalışma yürüten teknik ekipler, su kesintisinin asıl nedeninin bölgedeki sondaj makinelerine ait pompalar ile bakır kabloların kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınması olduğunu tespit etti. Bu vicdansızca yapılan hırsızlık, konteynerlere giden suyun tamamen kesilmesine neden oldu.

EMNİYET VE YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ
Altyapıya yönelik hırsızlığın netlik kazanmasının ardından durum polise bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, hırsızlık vakasıyla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. Diğer yandan su sorununun bir an önce çözülmesi ve vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için konteynerkent yönetimi ve ilgili birimler seferber oldu.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Zarar gören altyapının yeniden işler hale getirilmesi için teknik personelin sahada olduğu ve yeni parçaların temini için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların hızla devam ettiği belirtilerek "Mağduriyetin en kısa sürede giderilmesi hedeflenmektedir" ifadesi kullanıldı.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.