dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2442.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63266.45$

Kar kalınlığı bir metreyi buldu


Kar kalınlığı bir metreyi buldu
Malatya’da 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı sonrası şehir beyaza bürünürken yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi buldu.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı Malatya'da da 2 gündür etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yüksek rakımlı alanlarda 1 metreyi bulan yağışlar kent merkezinde de 20 santime kadar ulaştı.

KARTPOSTALLIK FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI
Kar yağışı sonrası merkezde bulunan Hürriyet Parkı ile kanalboyu caddelerinde ise ortaya kartpostallık fotoğraflar ortaya çıktı. Birçok vatandaş bu anları cep telefonu ile çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşırken, belediye ekipleri de kaldırımlar ve yolların temizlenmesi için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Kar yağışı bazı vatandaşları sevindirirken, bazıları ise kapanan yollar nedeniyle işe gidemedi.
Karın çilesini çeken belediye ekipleri ise kentte kar küreme ve temizleme işlerini aralıksız yürütüyor.

K_38

ÇOCUKLARDA KAR SEVİNCİ

Bu mevsimde kar ve yağmur yağışının geç gelmesi vatandaşı üzüntüye sürüklerken, Malatya'da son 2 gündür yağan kar en fazla çiftçi ve çocukları sevindirdi.  Kar yağışıyla birlikte kendilerini evlerden dışarı atan çocuklar, gerek kar topu oynayarak, gerekse kardan adam yaparak kar yağışının sevincini yaşadılar.

Z_3

KAR YERİNİ AŞIRI DONA BIRAKIYOR
Bu arada, Malatya'da iki gün süren aralıklı kar sonrasında 5 gün yağış beklenmiyor.
Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yerini aşırı dona bırakıyor. Malatya'da 5 gün yağış beklenmezken, hava sıcaklığı ise gece bazı bölgelerde eksi 10 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor. Önümüzdeki 5 gün havanın parçalı bulutlu güneşli geçmesi bekleniyor.

MALATYA'DA KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, şehir genelinde etkisini gösteren kar yağışı ve buzlanmalara karşı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Kırsal bölgelerde fırtına, kar savurmaları ve tipiyle kapanan yolları açan ekipler, şehir içinde ise tuzlama, kaldırım, yaya üst geçit ve cadde temizliği yapıyor. Malatya il genelinde, 17 Ocak pazar gecesinden itibaren başlayan kar yağışının ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler kar temizleme ve yolların tuzlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Korona virüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, Malatya merkez ve ilçelerde yol açma ve kar temizleme çalışmaları yaparak vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 24 saat esasına dayalı temizleme işlemlerini yapıyor.

K_40

7/24 ÇALIŞIYORUZ

Ekiplerin hazırlıkları ve çalışmaları ile ilgili sabah saatlerinde bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadelede 13 ilçede gece gündüz demeden 7/24 çalışma esasına göre hizmet verdiklerini söyledi. Mert, “Şuanda bütün ilçelerimizde merkez ilçelerimizde dâhil olmak üzere çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Sabah itibariyle 200 köy yolumuz kapalıydı, en son yağan karla beraber ekiplerimiz çalışmaya devam etmektedir. Akşam saatlerinde başlayan karla beraber merkezde Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi'ne (AYKOME) bağlı bütün birimler olarak yoğun bir şekilde çalışmaya devam etmekteyiz. Bugün yine ekiplerimiz bütün caddelerde tuzlama işlemlerini tamamlamış, herhangi bir tuzlama ihtiyacı da olursa ekiplerimiz tuzlama çalışmalarına devam edecektir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın süreci yakın takip etmesiyle belediyemizden her türlü destek ve ekiple hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Yüksek kesimler dâhil olmak üzere tuzlanmamış bölgemiz bulunmamaktadır. İnşallah bol kar yağar ve biz yoğun çalışmalara devam ederiz. Malatya'mız kazasız belasız bereketli bir yıl geçer. Yaklaşık 20 bin ton civarında tuzumuz var. İhtiyaç duyuldukça arkadaşlarımız bölgelerini biliyorlar. Bütün araç ve gereçlerimiz özellikle ilçelerde araçlarımız beklemektedir. Özellikle TOKİ bölgesinde 3 tane tuzlama aracımız, 2 tane sıyırma aracımız orada beklemektedir. İhtiyaç duyulduğu zaman karın şekline göre, havanın durumuna göre çalışmaya devam edeceğiz. Bizim en büyük sıkıntımız ilçelerde, yoları açtıktan sonra tekrar kapanıyor ve ekiplerimiz tekrar müdahale ediyorlar. Aldığımız bilgilere göre Hekimhan kurşunlu bölgesinde 60 ila 70 cm arasında kar olduğu, Yama Dağı'nda 1.5 metre civarında kar olduğu bilgisiyle orada dozer ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bütün ekiplerimiz 13 ilçemizde çalışmaya devam ediyor. Ekiplerimiz ilçelerimizde bulunan bakım evlerinde kalıyorlar. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

L_31

CADDELER HIZLI BİR ŞEKİLDE TUZLANDI
Şehir merkezinde önceki akşam ve gece etkisini gösteren yağıştan sonra buzlanmaya karşı alınan önlemleri de aktaran Mehmet Mert, AYKOME'de bulunan Daire Başkanlarıyla birlikte karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre yürüttüklerini ifade ederek, “Malatya il merkezinde Malatya Büyükşehir Belediyemize ait kapalı bir yolumuz bulunmamaktadır. Hızlı bir şekilde caddelerimizi tuzladık ve açtık herhangi bir sıkıntımız yok. Şuanda ekiplerimiz Çevre Koruma Kontrol ve Zabıta Daire Başkanlarımızla birlikte kaldırım temizleme ve kar kaldırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gece saatlerinde don olmasını bekliyoruz. İnşallah kısa bir zamanda çalışmalarımızı tamamlayacağız. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza 24 saat esaslı olarak devam ediyoruz” diye konuştu.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı da, Yol ve Altyapı Koordinasyon Başkanlığının kontrolünde kaldırım temizleme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay ise AYKOME Koordinasyonunda Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığının 24 saat çalışan ekiplerine trafik ekipleriyle destek verdiklerini ve şehir merkezinde çalışan karla mücadele araçlarının kontrollü bir şekilde yaptığı çalışmalarına destek sağladıklarını belirtti.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri 13 ilçede toplam 360 mahallenin yolunu kardan temizledi.

L_30

 

M_19

BATTALGAZİ'DE KAR MESAİSİ 

 Malatya geneli iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle çalışmalarına ara vermeden devam eden Battalgazi Belediyesi, özellikle gece yoğunlaşan kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için sabahın erken saatlerinde çalışmalarını sürdürdü.
Battalgazi Belediyesi ekiplerinin kar mücadelesi aralıksız devam ediyor. İki gündür devam eden ve dün gece saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışı sonrası yeniden teyakkuza geçen Battalgazi Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçedeki tüm mahallelerde, caddelerde ve ara sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışması ile birlikte yaya kaldırımlarında temizlik çalışmasına ara vermeden devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşlerinde görevli 500 personelden oluşan karla mücadele ekipleri, olası aksilikler yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması adına 29 iş makinesiyle ilçenin her noktasında hızlı bir çalışma yürütüyor. Ekiplerin bu çalışması vatandaşlardan büyük takdir topladı.

K_41

EKİPLERİN GECE ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Karla mücadelesini sürdüren ekiplerin Başharık Mahallesi'ndeki çalışmalarını inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ekiplere kolaylıklar dileyerek, tatlı ikramında bulundu. Rahmeti zahmete çevirmemek için ekiplerin 7/24 sahada olduğunu vurgulayan Başkan Güder, ilçedeki vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamadığının da altını çizdi.

L_32

ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILDI 
Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık da, “Kurak geçen bir mevsim yaşıyorduk. Ama rabbimiz kar bereketi bizlere gönderdi ve bizleri sevindirdi. Bununla beraber hayat devam ediyor. Özellikle çocuklar yolların temizlenmesini istemiyordu. Karla doyasıya oynamak istiyorlardı, hasretlerini gidermek istiyorlardı. Bunla beraber hayat devam ettiği için de sokaklarımızın, yollarımızın ulaşıma açılması gerekiyor. Acil durumlar olur, hastası olanlar var, tedavi görenler var. Burada Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e ve tüm personeline yol açma ve tuzlama çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir tarafta sokak temizleme çalışmaları devam ederken, tuzlama aracı da sokaklara girmiş oldu. Başarılı çalışmaların devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kar temizleme tuzlama çalışmalarının zamanında yapıldığını ifade eden Nurettin Uzala isimli vatandaş, “Çok güzel çalışmalar yaptılar. Bundan fazla da çalışma olmaz zaten. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder'e de teşekkür ederim. Bu hizmeti kimse yapmıyor. Sabah kar vardı ama yolları hemen açtılar, yollar silindi. Osman Güder Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bünyamin Alışık isimli bir çocuk da karın tadını doyasıya çıkarmak istediğini belirterek, “Belediyemiz keşke yolları temizlemeseydi, doya doya karla oynasaydık. Kar yağdı bizde savaş yaptık, kar topu oynadık. Kardan adam da yapacağız. Osman güder başkanımız çok iyi bir başkan onu da çok seviyoruz. Başkanım buyurun evimize gelin, kartopu oynayalım” şeklinde konuştu.

M_21

"KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"
Karla mücadelede tüm ekiplerin seferber olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Türkiye'nin dört bir tarafında başlayan kar yağışı Malatya'mızda devam ediyor. Kış mevsiminde kışı yaşamak lazım. Tarımsal ürünlerin gelişimini tamamlaması için kar yağışının olması mutlaka gerekli. Temenniniz ve duamız bundan sonraki süreçte, bol yağışların olması ve su sıkıntılarının yaşanmamasıdır. Kar yağışının önceki gün başlamasıyla tüm ekiplerimiz hazır durumda ve çalışmalarını sürdürüyor. Bizde bu akşam ekiplerimizi ziyaret ettik. Tüm araçlarımızla sahadayız ve ekiplerimiz birçok noktada çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekiplerimiz nöbetteler. Şuan dağ köylerinin ara yollarında bazı kapalı yollarımız varsa dahi, ekiplerimiz çalışmalarını yapıyorlar. Şuana kadar bize her hangi olumsuz bir haber veya şikayet gelmedi. Ekiplerimiz ile sahadayız. Ekiplerimiz her noktaya hızlı bir şekilde müdahale ediyor. İlçemizdeki vatandaşlarımız sabah mağduriyet yaşaması için canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

M_20

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!