30 Haziran, 2026, Salı
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Karacabey Hipodromu Saniyeler İçinde Milyonluk Satışlara Sahne Oldu

Karacabey Hipodromu Saniyeler İçinde Milyonluk Satışlara Sahne Oldu
Malatya’daki Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen safkan Arap koşu tayları, Bursa Karacabey Hipodromu’nda düzenlenen açık artırmada alıcılarıyla buluştu. Satışa sunulan taylardan 26’sının yeni sahiplerini bulduğu organizasyonda toplam 14 milyon 340 bin TL gelir elde edildi.

Türkiye’nin en önemli safkan Arap atı yetiştirme merkezlerinden biri olan Malatya’daki Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde özenle büyütülen koşu tayları, podyuma çıktı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı işletme tarafından yetiştirilen taylar, Bursa Karacabey Hipodromu’nda gerçekleştirilen büyük satış organizasyonunda yetiştiriciler ve yarış camiasının beğenisine sunuldu. Yoğun ilginin yaşandığı açık artırmada, satışa çıkarılan 60 taydan 26’sı yeni sahiplerinin oldu.

EN YÜKSEK GELİR İKİ YAŞLI ERKEK TAYLARDAN GELDİ

Gerçekleştirilen organizasyon kapsamında toplam 14 milyon 340 bin TL gelir elde edilirken, satılan tayların başına düşen ortalama bedel 551 bin 538 TL olarak kayıtlara geçti. Satış kategorilerine göre yapılan değerlendirmede en yüksek talebi gören 2 yaşlı erkek taylardan 9 milyon 290 bin TL gelir sağlandı. Diğer kategorilerde ise 2 yaşlı dişi taylardan 3 milyon 330 bin TL, 1 yaşlı erkek taylardan 1 milyon 400 bin TL ve 1 yaşlı dişi taylardan da 320 bin TL kazanç elde edildi.

REKOR BİR MİLYON İKİ YÜZ BİN LİRA İLE RUŞENBEY’İN OLDU

Açık artırmanın en yüksek bedelle satılan ismi, 1 milyon 200 bin TL’ye alıcı bulan Ruşenbey isimli 2 yaşlı erkek tay oldu. Bu süreçte en düşük satış bedeli ise 100 bin TL olarak verilere yansıdı. İhalede dikkat çeken ve sınırları zorlayan diğer satışlar arasında Doğulu isimli tay 1 milyon 80 bin TL’ye, Alikerem isimli tay 1 milyon 10 bin TL’ye, Kral Busesi ve Günenç isimli taylar ise 1’er milyon TL’ye yeni sahiplerine devredildi. Malatya'da yetişen asil taylar, her yıl olduğu gibi bu dönemde de yarış dünyasından tam not almayı başardı.

KAYNAK: MHA
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!