dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62965.262$

Karaismailoğlu: Dev projeleri bir bir hayata geçirdik


Karaismailoğlu: Dev projeleri bir bir hayata geçirdik
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya’da yaptığı açıklamada 50 ülkede 60 noktaya yapılan dış hat uçuşlarını 127 ülkede 329 noktaya ulaştırdıklarını belirterek, “2003 yılında iç ve dış hatlar toplamında 34 milyon olan yolcu trafiğimiz ise 2019 yılında 209 milyonu aştı. Bu yatırımlar ile sektör ciromuz 2,2 milyar dolarlardan 27,2 milyar dolara yükseldi” dedi. Karaismailoğlu: 'Dünyanın gıpta ettiği dev projeleri bir bir hayata geçirdik' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'da yeni yapılacak havaalanı ile ilgili incelemelerde bulundu. Erhaç Havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, ülke coğrafyasının bütünsel kalkınması için 81 vilayetin her köşesinde yeni yatırımlara devam ettiklerini söyledi.

A_108

"DÜNYANIN GIPTA ETTİĞİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK"
Dünyanın gıpta ettiği dev projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Bu yatırımlarımız içerisinde havalimanlarımız ve havayollarımız büyük önem taşıyor. Ülkenin her noktası karadan olduğu gibi havadan da birbiriyle bağlanırken, aynı zamanda dünyayla sosyal ve ekonomik bağlarımızı güçlendiriyoruz. Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı Bölgesel Havacılık Politikası ve sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bize hedef gösterdiği gibi kısa bir süre içerisinde havayolu halkın yolu oldu” dedi.
2003 yılında 26 olan havalimanı sayısını 56'ya yükselttiklerini belirten Karaismailoğlu, iç hatlarda 2 merkezden 26 noktaya yapılan uçuş hizmetinin ise 7 merkezden 56 noktaya çıkarıldığını dile getirdi. 50 ülkede 60 noktaya yapılan dış hat uçuşlarının ise 127 ülkeden 329 noktaya ulaştırdıklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “2003 yılında iç ve dış hatlar toplamında 34 milyon olan yolcu trafiğimiz ise 2019 yılında 209 milyonu aştı. Bu yatırımlar ile sektör ciromuz 2,2 milyar dolarlardan 27,2 milyar dolara yükseldi ve ülkemiz havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki yerini aldı. Bugün sadece bölgemiz için değil, tüm dünya için ulaşımın her modunda uluslararası bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ülke sathında ulaşımın mükemmelleştirilmesi ve haberleşme alanında en güncel teknolojilerle halkımıza hizmet verilebilmesi için ortaya koyduğumuz dev projelerimiz, ülkemizi büyük hedeflerine taşımaktadır. Ulaşım ve haberleşme 18 yıllık iktidarımız döneminde bizler için her daim milli bir mesele olmuştur. Bu düşüncelerle, “Milli Ulaşım ve Altyapı Politikası” başlığı altında, bugüne kadar yapılan yatırımlara değer katacak adımları, hayata geçecek yeni projelerimizi ve reform çalışmalarımızı bir araya getirerek bir çalışma planı oluşturduk. Bu kapsamlı yol haritası dahilinde yapacağımız büyük işleri sizler de inşallah iftiharla takip edeceksiniz” diye konuştu.

B_60

"YENİ BİR TERMİNAL BİNASI KAZANDIRACAĞIZ"
Bakan Karaismailoğlu, Malatya'nın ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkında olduklarını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Her noktada sürekli büyüyen ekonomisi ile Malatya'nın uluslararası ulaşımın ve ticaretin baş aktörü olan havayolu taşımacılığına olan ihtiyaçlarının arttığını da çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2003 yılında başlayan devrim niteliğindeki havayolu yatırımları bu alanda tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da çok önemli gelişmeleri beraberinde getirdi. 2003 yılında bin 96 olan uçak trafiği 2019 yılında yüzde 392 artış ile 5 bin 389'a yükseldi. 89 bin olan yolcu sayısı 750 bini aştı. Mevcut kapasitesi 500 bin yolcu olan terminal binamızın kapasitesini daha önce artırmıştık. Bu sayede son 18 yılda Malatya ekonomisi büyüdü, refahı arttı ve daha fazla yatırıma ihtiyaç duyuldu. Havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin giderek yükselmesi nedeni ile yapılan genişletmelerin ileriye yönelik ihtiyacı karşılayamayacağını tespit ettik. Bu amaçla; yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine uygun, Malatya'ya yakışan yeni bir terminal binasının inşasına karar verdik, proje çalışmalarını tamamladık. 2 Kasım 2020 tarihinde “Malatya Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımı” ihalesini gerçekleştireceğiz. Malatya'ya 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası kazandıracağız. Sadece terminal binası yapmakla kalmayacak; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde Isı ve Güç Merkezi Binası, 112 metrekare Apron Bariyer Binası, Havalimanı Giriş Nizamiye Binası, Havalimanı İç Bağlantı Yolları, otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik Apron ve Yer Hizmetleri Araç Sahası'nı da inşa edeceğiz. Malatya'ya dört başı mamur, hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı yapıyoruz. Yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesisleri ile Malatya, havayolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecek. Malatya'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında sağlanacak artış sağlanacak. Bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak. Ticaret faaliyetleri daha da hareketlendirecek. Tüm Türkiye'yi olduğu gibi Malatya'yı da geleceğe hazırlıyoruz. Halka hizmeti, hakka hizmet olarak gören bir geleneğin temsilcileri olarak, ülkemiz ve Malatya için düşlediğimiz güzel günleri hiç durmadan çalışarak hep birlikte inşa edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi, ödül olarak, her şeyin en iyisine, en güzeline layık milletimizin hayır duası bizler için kafidir.”

A_110

ULAŞTIRMA BAKANI, GİŞEDE VATANDAŞLARIN İŞLEMLERİNİ YAPTI 

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, PTT Malatya Başmüdürlüğünde gişede vatandaşların işlemlerini yaptı.
Malatya programı kapsamında ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Basına kapalı TCDD ziyaretinden sonra PTT Malatya Başmüdürlüğüne giden Bakan Karaismailoğlu, gişede bir süre vatandaşların işlemlerini yaptı. Bakan Karaismailoğlu, Malatya programı kapsamında Vali Aydın Baruş'u da makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzalamasının ardından beraberindekilerle bir süre görüşme yapan Bakan Karaismailoğlu, programına devam etmek üzere Valilik makamından ayrıldı. Bakan Karaismailoğlu'nun Valilik ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti.

A_111

KARAİSMAİLOĞLU: TÜRKİYE VE MALATYA DEV PROJELERLE TANIŞTI 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'daki temasları kapsamında AK Parti Malatya İl Teşkilatını ziyaret etti. Burada konuşan Karaismailoğlu, “Türkiye ve Malatya 18 yılda gerçek hizmet siyasetini gördü, dev projeler ile tanıştı” dedi. AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve partililerce karşılanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2003 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda, Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kalkınma hareketine başladığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “18 yıllık süre zarfında ‘Dünya beşten büyüktür' söylemimizi attığımız her adımda yeniden ortaya koyduk. Mavi vatanımızda hakimiyetimizi ve haklarımızı sonuna kadar savunduk. Güneydoğumuzu terörden temizledik, Filistinli kardeşlerimize her zaman yardım elimizi uzattık. Bugünde Kafkaslarda kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın haklı mücadelesine destek veriyoruz. Sadece bölgesel bir güç olarak değil artık bir dünya gücü olma hedefiyle, masada dinleyen değil dinlenen bir ülke konumuna geçtik. Güçlü Türkiye ülkümüzü hayata geçirmek için gereken adımları büyük bir kararlılıkla atarken, ülkemizi kalkındırmak ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak içinde çok önemli ulaştırma ve altyapı projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz" dedi.

MALATYA'YI KONFORLU YOLLARLA TANIŞTIRDIK
Ulaştırma projelerinin AK Parti'nin 18 yıllık iktidarları döneminde kendileri için her daim milli bir mesele olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, şunları söyledi:
“Bu anlayışla, “Milli Ulaşım ve Altyapı Politikası” başlığı altında bugüne kadar yapılan işlere değer katacak adımları, hayata geçecek yeni projelerimizi ve reform çalışmalarımızı bir araya getirerek bir çalışma planı oluşturduk. ‘Milli Bağımsızlık' ve ‘Milli Ekonomi' düsturundan uzaklaşmıyor, Türkiye için üretmeye devam ediyoruz. Türkiye ve Malatya 18 yılda gerçek hizmet siyasetini gördü, dev projeler ile tanıştı. Son 18 yılda Malatya'nın sadece ulaşım ve erişim hizmetleri için 8 milyar 690 milyon lira yatırım yaptık. 2003 yılı öncesinde Malatya'nın kaç kilometre bölünmüş 36 kilometre idi, bugün bu uzunluk 432 kilometre. Malatya'yı, Elazığ'a, Diyarbakır'a, Kahramanmaraş'a ve Adıyaman'a bölünmüş yollarla bağladık. Yani 80 senede 36 kilometre, 18 senede 396 kilometre Hiç BSK kaplamalı yolu yok iken, 302 kilometre BSK kaplamalı yol yaparak Malatya'yı daha güvenli ve konforlu yollar ile tanıştırdık.”

B_62

15 ARALIK TARİHİNDE AÇILIŞINI YAPACAĞIZ
Malatya'da karayolu çalışmalarında 1993-2002 yılları arasında 325 milyon TL harcama yapıldığını, 2003-2020 yılları arasında ise bu tutarın yüzde bin 944 artışla 6 milyar 637 milyon TL'ye ulaştığını dile getiren Karaismailolu, “Bugün itibariyle toplam proje tutarı 4 milyar 923 milyon lira olan 8 karayolu projesine de devam ediyoruz. Özellikle, Kömürhan Köprüsü, Kömürhan Tüneli ve Bağlantı Yolu Yapımı Projesi ile sadece Malatya'nın değil, bölgedeki tam 16 şehre faydası dokunacak bir eser ortaya koymuş olacağız. Projemiz, tüm bölgenin kalkınmasına damga vuracak, bölgeye ekonomik canlılık kazandıracaktır. Projemizin toplam uzunluğu 5 bin 155 metredir. Bugün itibariyle, projede yer alan çift tüp tünel inşaatının nihai beton kaplamasıyla birlikte, gergin eğik kablolu köprümüzün temelleri ve 168 metrelik pilon imalatını tamamladık. Projemizin bağlantı yollarını, köprü ve tünel ikincil işlerini kısa bir süre içinde bitirip, 15 Aralık 2020 tarihinde açılışını yapacağız” ifadelerine yer verdi.

C_23

ULAŞIM AĞININ GÜÇLENMESİ İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ 
Malatya'nın ulaşım ağının güçlenmesi için önemli çalışmalar yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2003 yılında başlayan, devrim niteliğindeki havayolu yatırımları bu alanda tüm Türkiye de olduğu gibi Malatya'da da çok önemli gelişmeleri beraberinde getirdi. 2003 yılında bin 96 olan uçak trafiği 2019 yılında yüzde 392 artış ile 5 bin 389'a yükseldi. 89 bin olan yolcu sayısı 800 binleri buldu. Mevcut kapasitesi 500 bin olan yolcu olan terminal binasının kapasitesini artırmıştık. Bu sayede son 18 yılda Malatya ekonomisi büyüdü, refahı arttı ve daha fazla yatırıma ihtiyaç duydu. Havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin giderek yükselmesi nedeni ile yapılan genişletmelerin ileriye yönelik ihtiyacı karşılayamayacağını tespit ettik. Bu amaçla; yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine uygun, Malatya'ya yakışan yeni bir terminal binasının inşasına karar verdik. Proje çalışmalarını tamamladık. Malatya'nın iletişim alt yapısı içinde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Fiberoptik kablo uzunluğunu 1.229 kilometreden 4 bin 306 kilometreye çıkardık. Malatya'da hızlı internet kullanıcısı yok iken, bugün 621 bin hızlı internet abonesi bulunuyor. 58 PTT şubesini otomasyona açtık Şubelerin 25'ni de PTT BANK haline getirdik. Malatya Anadolu'yu Anayurt yapan destanlar şehrinin adıdır. Bugüne dek Malatya için çok güzel hayaller kurduk ve gerçekleştirdik. Hayal kurmaktan vazgeçmeyelim. Sizlerde çok iyi bilirsiniz ki biz projeleri hazırladıkça ‘hayal' dediler. Biz bu hayalleri bir bir hayata geçirmeye, hizmete açmaya başlayınca da türlü türlü bahanelerle yapımına engel olmaya çalıştılar, kirli oyunlara alet ettiler. Ama asla yılmadık, tehditlere kulak asmadık. Dik duruşuyla, cesaretiyle, yiğitliğiyle atılan her adımda yanımızda olduğunu gösteren, Battalgazi'nin torunları Malatyalılar oldukça, ne yaparlarsa yapsınlar, dev eserlerle yeni projelerle insanımızın karşısına çıkmaya devam edeceğiz.”

ZİYARETE KATILANLAR 
Bakan Karaismailoğlu'nun AK Parti ziyaretinde Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır ile İl Başkanı İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe belediye başkanları ile partililer de bulundu.

BAKAN MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ 

Bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

A_114

ZİYARETE KATILANLAR 
Ziyarete Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanı sıra, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı.

"MALATYA VE İNSANLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MERKEZ"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nı Malatya'da ve Büyükşehir Belediyesi'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya'mızı tarif ederken, insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehir olarak tarif ediyoruz. Tarihte ilk devlet ve bürokrasi hayatının başladığı, ilk muhasebe kayıtları ile gümrükleme işlemlerinin yapıldığı yer Malatya'dır. İlk taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin kılıç olarak kullanılması bu döneme tekabül etmektedir. Bu açıdan Malatya insanlık açısından önemli bir merkezdir. Türk İslam tarihine baktığımız zaman Malazgirt ile Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı söylense bile 650 yıllarından sonra Horasan Türklerinin buraya geldiğini okuyoruz. Hasan Gaziler, Hüseyin Gaziler, Battalgaziler burada Anadolu fetih sürecini başlatıyorlar. Hasan gazi Sivas fethinde, Hüseyin Gazinin Ankara'nın fethinde, Battalgazi'ninse Eskişehir fethinde şehit olduğunu düşünürsek Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehirde burasıdır diyoruz. Burada yaşamak aynı zamanda vebal ve vecehattır. Niye vebaldir burada yaptığımız işin hakkını vermediğimiz zaman vebal altında girmiş oluruz. Gerekli hizmet ve sorumluluklarımızı da yerine getirdiğimiz zaman da vecehate yani şerefe talip olmuş oluruz” dedi.

B_64

ÇALIŞMALARIMIZI BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE SÜRDÜRMEKTEYİZ 
Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya'nın her noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 1500 km yol yapım çalışmamız oldu. Önümüzdeki süreç içerisinde asfaltı, suyu ve kanalizasyonu olmayan hiçbir yerleşim yerimiz kalmaması yönünde ilgili arkadaşlarımız gerekli planlamalarını yaparak, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmekteler.
Malatya'da Kuzey ve Güney Kuşak yallarımızdaki çalışmalarımız devam etmekte. İkinci bir alternatif yol olarak 15 km'lik Anayurt Caddesini bu süre içerisinde tamamlayarak hizmete açtık. Kuzey Çevre yolu projesinin biran önce tamamlanarak doğu ile batıyı birbirine bağlayan yolumuzun da tamamlanarak trafiğe açılması çok önemli. Malatya trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Kuzey Çevre yolu trafik güvenliği açısından da önemli” şeklinde konuştu.
Başkan Gürkan ayrıca ilçe belediyelerinin ulaşım noktasında yaşamış oldukları sorunlarla ilgili de Bakan Karaismailoğlu'na bilgiler aktararak bu sorunlarında biran önce giderilmesi, gerekli ödeneklerin çıkarılması noktasında desteklerini beklediklerini ifade etti.
Ziyaret sırasında ilçe Belediye Başkanları da kendi ilçelerinin sorunları hakkında Bakan Karaismailoğlu'na bilgiler aktardılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan günün anısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Tablo, Aslan Heykeli ve Kayısı hediye etti. Malatya'nın sorunları ile ilgili notlar alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'da sorunların giderilmesi noktasında bakanlık olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Daha sonra Bakan Karaismailoğlu Malatya'da yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Büyükşehir Belediyesinden ayrıldı.

A_115

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN YEŞİLYURT'A RAY MÜJDESİ 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talebi üzerine Malatya Tren Garı ile Yeşiltepe bölgesi arasındaki tren raylarının yer altına alınmasına yönelik projenin başlatılması talimatını verdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çeşitli ziyaretler ve programlar için Malatya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Yeşilyurt'ta devam eden yatırımların yanı sıra Malatya Tren Garı ile Yeşiltepe arasındaki rayların yer altına alınması ve Beylerderesine alternatif köprü yapılmasıyla ilgili hazırlanan raporları sunup destek istedi.

B_65

"TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞIYORUZ"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu Malatya'da misafir ettikleri için mutlu olduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Yeşilyurt'umuzu her alanda geliştirmek ve büyütmek adına tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün hayata geçen yatırımlar ve devam eden projeleri yerinde incelemek üzere şehrimize teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nu ağırlıyoruz. Malatya'mızın alt ve üst yapı ile ulaşım açısından daha iyi bir seviyeye ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza Yeşilyurt'umuzda hayata geçen, devam eden ve planladığımız yatırımlarla ilgili bilgilendirme sunumu yaptık. Malatya Tren Garı ile Yeşiltepe Bölgemiz arasından geçen tren raylarının yer altına alınması, Beylerderesine alternatif köprü ve kent girişinde hayata geçecek rekreasyon alanlarıyla ilgili Sayın Bakanımıza hazırladığımız raporları paylaşıp, desteklerini istedik. Bilgilendirme sunumumuz oldukça güzel ve faydalı geçti. Sayın Bakanımız Malatya Tren Garı ile Yeşiltepe Bölgemiz arasındaki tren raylarının yer altına alınmasına yönelik proje hazırlanması için çalışmaların başlatılmasının talimatını verdi. Tren rayları yer altına alınınca Yeşiltepe bölgemiz daha fazla gelişecek, her yönüyle güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Bununla birlikte Beylerderesine alternatif köprü yapılmasına yönelik hazırladığımız raporu da Sayın Bakanımıza arz ettik. Bizler süreci yakından takip edeceğiz. Milletvekillerimiz, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer kurumlarında destekleriyle ilettiğimiz taleplerin yerine gelmesi noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim tek amacımız var o da; Malatya ve Yeşilyurt'umuzun yaşam standartını yükseltecek yatırımları ve hizmetleri hayata geçirmek, hemşerilerimizin hayat standartlarını daha kaliteli hale getirmektir. Sayın Bakanımıza kentimize ve ilçemizde hayata geçen dev yatırımlar ve bundan sonra ki dönemler için planlanan diğer yatırımlar için şahsım ve hemşerilerim adına saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Bakan Karaismailoğlu'da, Başkan Çınar'a teşekkür etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'da, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a yaptığı sunum ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkürlerini sundu.

C_25

KARAİSMAİLOĞLU, KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜNDE SON KAYNAĞI YAPTI 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kömürhan Köprüsü'nde tablanın son kaynağını yaptı. Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, “Projemiz, tüm bölgenin kalkınmasına damga vuracak, bölgeye ekonomik canlılık getirecektir” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya-Elazığ karayolu Kömürhan Köprüsü, Kömürhan Tüneli ve Bağlantı Yolu Yapımı Projesi'ni yerinde inceleyerek son kaynağı yaptı. Malatya ve Elazığ'ın yanı sıra 16 şehre faydası dokunacak olan Kömürhan Köprüsü'nde incelemede bulunan Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Stratejik bir konumda bulunan Kömürhan Köprüsü'nün şantiyesini inceledik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz'i birbirine bağlayan yollar üzerindeki 660 metre uzunluğundaki Yeni Kömürhan Köprüsü çalışmalarına yerinde şahit olduk” ifadelerini kullandı. Bakan Karaismailoğlu, doğası, tarihi ve kültürü ile yıllar boyunca tarih sayfalarında önemli bir yer edinen Malatya'nın ulaştırma ve altyapı yatırımları sayesinde şahlanmaya hazırlandığını kaydederek, “Malatyamız gibi Türkiyemizin her noktasını çağımızın gereklerine uygun ulaşım ve altyapı sistemleri ile donatarak, bütünsel kalkınma vizyonumuz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. 18 yıldır, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, benzersiz bir çaba ortaya koyarak, ülkemize toplam 901,5 milyar liralık ulaşım ve haberleşme yatırımı yaptık. Daha yapacağımız çok ve büyük işler, dev projeler, nice teknolojik atılımlar var” diye konuştu.

A_116

"YENİ PROJELERİMİZİ AYNI VİZYONLA DEVREYE ALDIK"
“Milli Ulaşım ve Altyapı Politikası” başlığı altında, bugüne kadar yapılan işlere değer katacak adımları düzenlediklerini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
“Yeni projelerimizi aynı vizyonla devreye aldık. Reform çalışmalarımızı ‘Milli Ulaşım ve Altyapı Politikamız' çerçevesinde bir araya getirerek çalışma planlarımızı oluşturduk. Bu kapsamlı yol haritası dahilinde yapacağımız işleri sizler de inşallah gururla şahit olacaksınız çünkü bizler, ulaşım ve altyapı alanındaki atılımları bir milli mesele olarak kabul ediyoruz. Ülkemizin geleceği için, güçlenmesi için, bağımsızlığı için her gün bir kez daha hedeflerimizi büyütüyoruz. Hepimizin hafızasında yer etmiş o türküde ne güzel söylenmiş: “Malatya, Malatya bulunmaz eşin!” Eşsiz Malatyamız için, 2003 yılından bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları dahil 8 milyarın üzerinde harcama yaptık. 2003'te Malatya'da sadece 36 kilometre bölünmüş yol var iken, 432 kilometreye çıkardık. Bu yatırımları gerçekleştirirken tek bir amacımız vardı; Malatyalı vatandaşlarımızın daha kaliteli ulaştırma hizmetine kavuşması.”

B_66

MALATYA'YA BU KÖPRÜ VE TÜNELİMİZ ÇOK YAKIŞACAK 
Bakan Karaismailoğlu, Kömürhan Köprüsü, Kömürhan Tüneli ve Bağlantı Yolu Yapımı Projesi ile sadece Malatya'nın değil, bölgedeki tam 16 şehre faydası dokunacak bir eser ortaya koyulacağını ifade ederek, “Projemiz, tüm bölgenin kalkınmasına damga vuracak, bölgeye ekonomik canlılık getirecektir. Projemizin toplam uzunluğu 5 bin 155 metredir. Proje kapsamında; bir adet 2.400 metre uzunluğunda çift tüp tünel, bir adet 660 metre gergin eğik kablolu köprü ve bir adet 123 metre uzunluğunda betonarme köprü bulunmaktadır. Bugün itibariyle, projede yer alan çift tüp tünel inşaatının nihai beton kaplamasıyla birlikte, gergin eğik kablolu köprümüzün temelleri ve 168,5 metrelik pilon imalatını tamamladık. 9 Eylül 2020'de, 25'inci ve son segmentin de konulmasıyla Kömürhan Köprümüzün köprü bileşimi gerçekleşti. Köprünün toplam 42 olan kablo germe işlemlerini bitirerek üst yapı çalışmalarına geçtik. Taşıt trafiğine 2x2 şeritli hizmet verecek Kömürhan Köprüsü, Ters Y tipi kule olarak tasarlandı. Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle Dünya literatüründe de 4. sırada yerini alacak. Projemizin bağlantı yollarını, köprü ve tünel ikincil işlerini kısa bir süre içinde bitirip, 15 Aralık 2020 tarihinde açılışını yapacağız. Malatyalı hemşerilerime bir müjde daha vermek istiyorum; Malatya-Elazığ Devlet Yolu Velipalas Heyelanı'nın geçici durumdaki stabilitesini sağlamak için topukta geri dolgu imalatını da tamamladık. Proje kapsamındaki, 2x382 metre aç-kapa tünelini de aynı şekilde 15 Aralık 2020'da trafiğe açacağız. Kömürhan Köprüsü'nün devamında; 2 bin 400 metre uzunluğundaki çift tüp tünelimizin; 2020 yılı sonu itibariyle trafiğe açılması için aydınlatma, havalandırma, aydınlatma ve yangın sistemlerine ilişkin imalatlar da son sürat ilerliyor. İnşallah, tünelimiz ve Kömürhan Köprümüzün hizmete girmesiyle birlikte, Malatya-Elâzığ arasındaki karayolu ulaşımı, daha rahat, daha hızlı ve emniyetli bir şekilde gerçekleşecek. Türkü ve ağıtlara konu olan Fırat Nehri artık ulaşım için engel olmayacak. Projenin hayata geçmesi ile Malatya ve Elâzığ arasındaki karayolu ulaşımında karşılaşılan ciddi sorunlar artık tarih olacaktır Malatya'nın çehresi değişiyor. Devam eden projelerimizi en kısa zamanda tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunacağız. İlimizde, halen yapımı devam eden 8 karayolu projesinin toplam projesinin bedeli, 4 milyar 923 milyon liraya yaklaşıyor. Bu yatırımlarla, kayısının Başkenti Malatya'mızın ekonomisi sürekli büyüyecek, ilimiz turizm, sağlık, sanayi, eğitimden sonra ulaştırma ve altyapıda da örnek teşkil ederek daha cazip, daha yaşanabilir bir şehir olacak. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, Kömürhan Köprüsü ile Malatyamız, ulaşım ve lojistiğin merkezi konumuna ulaşacak. Ticaret ve kültür alışverişlerinin yapıldığı yolların kavşak noktasında bulunan Malatya'ya bu köprü ve tünelimiz çok yakışacak. Son 18 yılda her alanda ülkemizin kat be kat büyütülmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, ileri görüşlülüğü ve hedef belirlemedeki isabeti büyük bir rol oynamıştır. Kendisine milletçe, şükran ve minnet duyuyoruz. Kömürhan şantiyemizde çalışan, yüklenici firmasından mühendisine, işçisinden tedarikçisine kadar tüm kardeşlerimizi kutluyor, köprü ve tünellerimizin açılışında buluşmak üzere sizleri saygıyla selamlıyorum. Her zaman vurguladığım gibi; hayat ulaşınca başlar” diye konuştu.

A_118

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU DEVAM EDEN PROJELERİ İNCELEDİ 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'da yapımı devam eden Tohma viyadüğü ile Kuzey Çevreyolu inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Malatya'da bakanlığına ait devam eden yatırımları yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kentteki temasları kapsamında son olarak yapımı süren Tohma Viyadüğü ile Kuzey Çevreyolu İnşaatlarını yerinde inceledi. Beraberinde Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır ile birlikte Malatya-Yazıhan yolu üzerinde bulunan Tohma Viyadüğü inşaat alanında incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı. Sonrasında Malatya'nın Akçadağ ilçesi sınırlarında başlayan Kuzey Çevreyolu inşaat sahasında da incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, burada da şantiye sahasında şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında detaylı brifing aldı.

C_26

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!