Malatya
27 Temmuz, 2025, Pazar
  • DOLAR
    40.58
  • EURO
    47.79
  • ALTIN
    4352.2
  • BIST
    10.643
  • BTC
    118264.95$

Karanlık katliamın 94. duruşmasında 4 tahliye


Karanlık katliamın 94. duruşmasında 4 tahliye
Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 94. duruşmasında 4 sanık hakkında tahliye kararır verildi. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Astsubaylar Abdullah Atılgan ve Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ve Levent Ercan Gelegen hakkında tahliye kararı verdi.

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 94. duruşması başladı. Tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon, duruşmaya katılmadı.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım polis araçlarıyla getirildi. Tutuksuz sanık Abuzer Yıldırım, adliyeye arka kapıdan girerken, Emre Günaydın ve Salih Gürler ise ana kapıdan içeriye alındı.
Duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Ruhi Abat, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Mehmet Çolak, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen ile tutuksuz sanık Hüseyin Yelki de hazır bulundu.
Tutuklu sanık Varol Bülent Aral, Adana F-Tipi cezaevinden, tutuksuz sanık Hamit Çeker ise Elbistan E-Tipi Cezaevi'nden telekonferans sistemiyle duruşmaya katıldı.
93. duruşmaya katılan tutuksuz sanık Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden telekonferans sistemiyle duruşmaya katıldı.
Öte yandan tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon, 94. duruşmaya katılmadı.
Duruşmayı, Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanne Geske de takip ediyor.

"ÖZEL YETKİLİ MAHKEMEDEN KURTULDUĞUMUZ İÇİN ŞÜKREDİYORUZ"

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Astsubay Abdullah Atılgan, “Çok sayıda hukuksuzluklar yapıldı. Bağımsız bir mahkeme tarafından yargılanmadık. Davanın esasıyla ilgili olarak talep ettiğimiz tüm delil ve belgeler reddedildi. Benim davada yargılanan Murat Göktürk dışında hiç kimse ile tanışıklığım ve irtibatım yoktur. Gizli tanık İlker Çınar'ın bütün yalanlarını çürüten tüm belgeleri mahkemeye sunmama rağmen savcılık bunlardan bir tanesinden bile mütalaasından bahsetmemiştir. Duruşma savcısı Zafer Hazar 2 yıl boyunca talep ettiğimiz belgelere ve tahliye talebimizin reddedilmesi talebinde bulunmanın dışında hiçbir şey yapmamıştır. Hazırlanan sayfalı mütalaaya, mütalaa demiyorum, kağıt parçası. Birde İlker Çınar'ın bin 500 sayfalık ifadesi var. İlker Çınar ifadesini 17 Şubat'ta mahkemeye sunmuş. Bizim mütalaa ise 24 Şubat'ta verildi. Mütalaanın büyük bir kısmı İlker Çınar'ın ifadeleriyle örtüşüyor. Mütalaa ve İlker Çınar'ın ifadesi aynı merkez tarafından hazırlanmıştır sayın savcı sadece mührü basmıştır. Bununla ilgili belge ve delillerimi esas hakkındaki savunmamda tek tek anlatacağım. Ben 3 soru ile bu mütalaanın sayın savcı tarafından hazırlanmadığını ortaya koyarım. Ben telefon HTS kayıtlarını istememe rağmen bir şekilde verilmedi ve başkasına ait HTS kayıtları 2 kez bana gönderildi. Bunu istemedeki sebep, iddia edilen yer ve saate orada bulunup bulunmadığımı göstermek içindir. Çünkü iddianamede iddia edilen tarih ve yerlerde ben farklı yerlerde bulunuyorum” ifadelerini kaydetti.


“ŞÜKÜRLER OLSUN O MAHKEMEDEN KURTULDUK”
Sanık Atılgan, şöyle devam etti: “Eğer 17 Aralık darbesi başarılı olsaydı İlker Çınar'ın teslim etmediği Ek-C adlı belgeye istedikleri isimleri yazarak suçlayacaklardı. Şu anda bizim soruşturmamızda ve kovuşturmamızda görev alan emniyet ve yargı mensupları 17 Aralık darbe girişimi sonrasında paralel yapı nedeniyle ya görevden alınmış, ya da görev yerleri değiştirilmiştir. Özel Yetkili Mahkemeleri kapatan kanunu çıkartanlardan Allah razı olsun. Yoksa bizim hükmümüz verilmişti ve sadece hukuki prosedür bekleniyordu. Malatya Özel Yetkili 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nden kurtulduğuma şükrediyorum” dedi.

"DELİLLER DÜZMECE"
Mahkemede söz alan tutuklu sanık Uzman Çavuş Mehmet Çolak ise haklarındaki delillerin tamamen düzmece olduğunu ve kendilerini ispatlamak için bulundukları tüm tanık taleplerinin ise sürekli reddedildiğini söyledi. Çolak, “2008 yılından itibaren Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyon yaptığı bütün kişiler burada tanık olarak dinletilmiştir. Bunlar arasında 29 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş kişi de var. Savcı burada 9 gün ifade veren İlker Çınar'a tek bir soru sormamıştır. Ama sanık tarafının getirmiş olduğu ve İlker Çınar'ın ifadelerini çürüten 2 tanığa soru sormuştur. 2 yıl boyunca duruşma savcısı gelen hiçbir tanığa soru sormamıştı” dedi.
Tutuklu sanık Astsubay Murat Göktürk ise, “Normal bir mahkemede yargılanmaya başladığım için Allah'a şükrediyorum. Şimdiye kadar yapılan yargılamada hiçbir talebimiz yerine getirilmedi, tanık ve belge taleplerimiz sürekli reddedildi. Mahkemeye kendi imkanlarımızla elde ettiğimiz belgeleri getirip sunduk. HTS kayıtlarının orijinal hallerini istememize rağmen bize verilmedi. Daha önce bana isnat edilen mektubu reddederek çürütmeme rağmen savcı tekrar mütalaasında yer vererek ‘el yazısı mektubu Murat Göktürk yazmıştır' diyor. Ancak bu dosyadaki mektup el yazısı değil, bilgisayar çıktısı bir mektuptur. Bu bilgisayar çıktısı mektubu savcı benim yazdığımı nereden biliyor. Bize soruşturma yapanlar, 17 Aralık darbe girişimi sonrasında görevlerinden alındılar. Bana silahlı terör örgütü demeselerdi de, çekip vursalardı” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi

Verilen aranın ardından yapılan duruşmada  4 sanık hakkında tahliye kararır verildi. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Astsubaylar Abdullah Atılgan ve Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ve Levent Ercan Gelegen hakkında tahliye kararı verdi..

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!