dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2496.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62139.44$

Kartal Vali Toprak’ı ziyaret etti


Kartal Vali Toprak’ı ziyaret etti
Karayolları Genel Müdürlüğünce Malatya’da yürütülen çalışmaları ve yatırım faaliyetlerini yerinde görmek amacı ile Malatya’ya gelen Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen ile birlikte Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.
Narin

Ziyarette Genel Müdür İsmail Kartal ve Bölge Müdürü Gülşen, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce Malatya'da yürütülen, hedeflenen çalışmalar ve yatırım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yol yapım çalışmaları ve projeleri, kavşak projeleri, bakım, onarım, trafik güvenliği, bakımevleri yapılması vb. projeler hakkında da bilgiler aktaran Karayolları Genel Müdürü Kartal, son olarak Malatya için ulaşımda büyük önem arz eden ve Toprak'ın yakından takip ettiği Kuzey Çevre Yolu hakkında da bilgi verdi.

Kartal, 53,6 km uzunluğundaki yolun projesinde 10 adet farklı seviyeli kavşak, 3 adet DDY geçidi ve 4 adet hidrolik köprü bulunduğu, onaylı projesine göre kamulaştırma planının mevcut olduğu, kamu yararı kararı alınarak kamulaştırma çalışmalarına kısa süre içerisinde başlamayı hedeflediklerini belirtti. Kartal, güzergahın 34 km'sinin toplulaştırma, 3,4 km'sinin de imar uygulaması ile kamuya kazandırılmasının hedeflendiği bilgisi verilirken, geriye kalan yaklaşık 16 km'lik kısımda ise kamulaştırma çalışmalarının yapılacağı ve 240 milyon TL Proje Bedelli işin Karayolları Genel Müdürlüğünce ihalesinin yapıldığı, kesinleştiği ve yüklenici firmaya yer tesliminin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bölge Müdürü Gülşen ise yüklenici firmanın şantiye kurulması, araç parkı, iş makinesi parkı vb. ön çalışmalara başladığını, ileriki tarihlerde de toplulaştırma ve kamulaştırma gibi sorunların engel teşkil etmediği bölümlerde çalışmalara ivedilikle başlayacağını aktardı. Gülşen, bu ve buna benzer oluşabilecek sorunlarından ortadan kaldırılması ile çalışmaları hızlandıracağını dile getirirken, Kuzey Çevre yolu ile birlikte, şehirde, Elazığ - Malatya yolunda ve Malatya ili üzerinden geçiş yaparak seyredecek transit trafik akışını da ciddi boyutta rahatlatacağını kaydetti.

Vali Mustafa Toprak ise Genel Müdür Kartal ve Bölge Müdürü Gülşen'in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Toprak, gerek yapımları devam eden işlerin süresi içerisinde sonuçlandırılması ve gerekse Gümrük ve Ticaret talimatıyla hazırlanan ve Malatya'nın taleplerini içeren konular üzerinde desteklerini beklediğini ifade etti. Toprak, hükümetin ve özellikle Başbakanın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı olması münasebeti ile de ulaşım konusuna büyük önem verdiklerini, Türkiye'nin son yıllarda çok büyük projelere imza attığını belirtti. Toprak, bu çalışmalar esnasında yerelde oluşabilecek sorunların çözümü konusunda her zaman için destek olacağını dile getirdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!