dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Kavuk'un evinden 1 dolar çıktı


Kavuk'un evinden 1 dolar çıktı
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 10 yılı aşkın süre belediye başkanlığı yapan İşadamı Mehmet Kavuk, Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kavuk Holding yöneticilerinin himmet paralarını akladığı iddia edilirken,Mehmet Kavuk'un Malatya'daki evinde FETÖ'nün örgüt ağını temsil eden 1 dolar bulundu.
Narin

HABER MERKEZİ – ÖZEL


Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin İzmir merkezli başlatılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İşadamı Mehmet Kavuk da bulunuyor. Örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle Malatya'da gözaltına alınan Kavuk'un evinde yapılan aramada, FETÖ'nün örgüt ağına dahil olan kişilerde bulunan 1 dolar ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz aylarda tutuklanan Üniversal Kimya'nın sahibi Emir Ağbaş ile de irtibat tespit edildi. Üniversal Kimya ile Kavuklar Grup şirketleri arasında himmet paralarını, akladıklarına ilişkin belgelere ulaşıldığı öne sürüldü.

KAVUK KARDEŞLER GÖZALTINDA

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 10 yılı aşkın süredir belediye başkanlığı yapan Mehmet Kavuk burada gözaltına alınırken, yine FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucu üyelerinden olan kardeşi Abdullah Kavuk da gözaltına alındı. 2 bine yakın çalışanı bulunan Kavuklar Holding, gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çekerken, şirketin 2014 yılı cirosu 750 milyon TL olarak açıklanmıştı.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında 22 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verilirken, Mali SuçlarlaMücadele Şube Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslere baskın yaparak bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

İŞ DÜNYASININ İMAMLARI VAR


Gözaltına alınan kişiler arasında kentte iş dünyasında 'imamlık' yapan kişilerin de bulunduğu öğrenildi. Öte yandan bu kişilerin 'örgüt imamların', iş dünyasındaki FETÖ üyeleri arasındaki bağlantıyı sağladıkları, cemaate para akışlarını koordine ettikleri ileri sürüldü. Bunun yanı sıra Kavuklar Grup şirketlerinin hesaplarında da yoğun bir yabancı para hareketliliğinin olduğu polisin araştırmalarında ortaya çıktığı idida edildi.

HİMMET PARALARINI AKLADILAR


İddiaya göre geçen aylarda tutuklanan Üniversal Kimya'nın sahibi olan Emir Ağbaş ile de irtibat tespit edildi. Üniversal Kimya ile Kavuklar Grup şirketleri arasında himmet paralarını, akladıklarına ilişkin belgelere ulaşıldığı söylendi. Polis, bu paraların nasıl aklandığını belirlemek için bilgisaryara el konulduğunu söyledi. Ele geçen belgelerden şirketlerin cemaate yöntemlerle finansal destek sağladığının ortaya çıktığı ileri sürüldü.

ÜNİVERSİTESİ DE KAPATILMIŞTI


Darbe öncesinde, FETÖ'ye yönelik operasyonların sıklaşması üzerine Abdullah Kavuk, sahibi olduğu Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini, eski bakanlardan Işılay Saygın'a devretmişti. Gediz Üniversitesi, bu değişikliklere rağmen darbe teşebbüsünden sonra Kanunu Hükmündeki Kararname ile kapatılmıştı.

CİROSU 750 MİLYON LİRA


45 yıl önce temeli atılan Kavuklar, karyakıt, otomotiv, beton, prefabrik, gayrimenkul geliştirme, sigortacılık, gıda, matbaa ve mürekkep olmak üzere bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Grubun sitesinde yer alan bilgiye göre, 2014 yılı cirosu 750 milyon TL.Mehmet Kavuk'un kereste ticareti ile temelini attığı Kavuklar bünyesinde 2 bin kişi çalışıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Abdullah Kavuk'un üstlendiği grup, İzmir'de perakende akaryakıt satışının yüzde 10'unu karşılıyor.Kavuklar, Bayraklı Tower ve Ege Suits gibi büyük gayrimenkul projeleri ile öne çıktı. Kavuklar ayrıca, 1.200 dairelik konut projesi de hayata geçirdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!