dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2429.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66268.98$

Kayısı’da yangın var!


Kayısı’da yangın var!
Gazeteci Cem Seymen, coğrafi işaret meselesine hak edilen önemin verilmediğini belirterek, Malatya’nın muhteşem kayısısını ve kayısılı ürünlerini bütün dünyanın yemesini sağlayalım diye proje üreten yok” dedi. Coğrafi işaret konusunda çalışan Prof Tekelioğlu ise, Fransa’nın köyünde kayısının satış fiyatını açıkladı. O fiyatlar bu kadar da olmaz dedirtti.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME
Coğrafi işaret meselesine hak ettiği önemin verilmediğini belirten Gazeteci Cem Seymen, “Malatya kayısısı işareti aldı ama tescil belgesi muhtemelen sanayi ticaret odasında bir duvarda çerçeveli öylece duruyor. Pek umursayan, üzerine yan ürünlerle destek koyalım, Malatya'nın muhteşem kayısısını ve kayısılı ürünlerini bütün dünyanın yemesini sağlayalım diye proje üreten yok” dedi.

PARA ETMİYOR DİYE KAYISILARI SÖKTÜLER
Coğrafi işaretlerin öneminin hala anlaşılamadığını kaydeden Seymen, “Ürettiğimiz ürünler AB'den coğrafi işaret tescili alırsa kalitesi ve benzersizliği onaylanıyor. Bu yüksek fiyatla satabilmesin yolunu açan çok önemli bir şey. Böylece o ürünü kimsenin taklit edemeyeceğini de garanti altına alıyorsun. Her şeyde olduğu gibi bu konuda da disiplinsiz bir ülkeyiz. Mesela kayısı bahçelerinin para etmiyor diye söküldüğü, yerine apartmanların dikildiği bir anlayıştan bahsediyorum. Bunu aklım almıyor” şeklinde konuştu.

8008_11

KAYISIYI FRANSA'NIN KÖYÜNDE SATMALI!
Coğrafi işaret hedefi için yıllardır mücadele veren Prof Yavuz Tekelioğlu da Malatya kayısısının geldiği noktaya ilişkin önemli bir anı paylaştı.
Tekelioğlu, “Dün sabah Fransa'da bir köy pazarında Malatya kayısımızla karşılaştım. Gül kurusu Fiyatı 120 TL, kükürtlüsü 92 TL. İçim acıdı. Bu bir köy Pazar'ı Fiyatı. Süpermarketlerde fiyat daha yüksek olmalı. Hiçbir yorumda bulunmayacağım. Geçen yıl Malatya'da kayısı araştırmalarım çerçevesinde yaptığım konferans ve tv programında her şeyi söyledim. Fransa'dan özetleyelim: Malatya kayısısını ancak Malatya kayısısı Üreticileri kurtarabilir. Kurtuluş malatya kayısısı üreticilerin azim ve iradesiyle olacaktır. Kurtarıcı aramayalım” diye konuştu. Malatya üreticisinden gülkurusu kayısı 20
Liradan satın alınırken sarı renkli kayısı ise 10
Liradan alıcı buluyor. Bu da kayısı üreticisinin emeğinin hiçe sayıldığını açık bir biçimde gözler önüne seriyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!