dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63882.785$

Kaymakam vatandaşın ayağına gitti


Kaymakam vatandaşın ayağına gitti
Kadın Kaymakam Büyüknalçacı, yaşlılara ihtiyaçlarını bizzat götürdü
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya'nın Yazıhan ilçesi Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, yaşlılara ihtiyaçlarını bizzat götürdü.

A_278

BÜYÜKNALÇACI YAŞLILARA İHTİYAÇLARINI BİZZAT GÖTÜRDÜ 
Bakanlığın aldığı karar gereği, korona virüs salgınını önlemek amacıyla, 21 Mart.2020 günü saat 24.00'dan itibaren uygulanan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalık nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanınca yaşlıların ihtiyaçları karşılanmaya başladı.
Vatandaşların ihtiyaçlarını giderecek kimsesinin olmadığı Kaymakamlık tarafından tespit edilenlere Emniyet, Jandarma ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ekiplerince gerekli yardımlar yapılmaya başlandı.
Yazıhan ilçesi Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, yaşlılara bizzat ihtiyaçlarını götürerek, onlarla uzaktan, fazla yaklaşmadan da olsa sohbet etti.

B_177

ARGUVAN'DA DA YAŞLILARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR 

Malatya'nın Arguvan İlçesinde 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturularak, yaşlı vatandaşlara ihtiyaçları götürülmeye başlandı.Arguvan ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye, Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin katılımı ile toplantı düzenlenip, korona virüs önlemleri ele alındı. Toplantıda, Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.Kaymakam Abdullah Şahin, 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlara, gerekli yardımların Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardımların başlandığını bildirdi.Görevliler, ilçedeki 65 yaş ve üzeri vatandaşların evlerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını ve isteklerini not etti. Daha sonra alışveriş yapan ekipler, vatandaşlara ürünlerini teslim etti. 24 saat boyunca 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların hizmetinde olacak olan grup; 112, 155 ve 156 numaralı telefonları ile Kaymakamlık iletişim numaralarını arayarak yardım talebinde bulunacak vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

C_72

VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI DA HİZMET VERİYOR 

Malatya Valiliği ile ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları” il genelinde ihtiyacı olan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yardımına koşuyor.İçişleri Bakanlığı'nın talimatlarıyla Malatya Valiliği koordinesinde, sokağa çıkması kısıtlanan, yasaklanan tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılanmak için oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları” görevlerine başladı.Sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlar tarafından zorunlu ve temel ihtiyaçlarına yönelik taleplerini ilettikleri Alo 112, 155 ve 156 hatlarından vatandaşların talepleri bölge ve görev ayrımı yapılmaksızın alınarak doğrudan Malatya Valiliği koordinesiyle oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları” na iletiliyor.
Yapılan çağrılar sonucunda, evlerinden çıkmayan vatandaşların tüm isteklerine cevap veren ekipler, evlere gıda kolisi, yemek, ilaç alımı ve diğer tüm istekleri yerine getiriyor.Malatya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Müftülük ve Kızılay ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görevlilerinden oluşan ekipleri, talepleri en kısa sürede değerlendirerek vatandaşların yardımına koşuyor.

D_31

E_17

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!