dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

Kentte önlemler arttı


Kentte önlemler arttı
Korona virüs önlemi için dezenfekte çalışmaları yoğunlaştı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi, korona virüs önlemi için dezenfekte çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Battalgazi Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında belediyeye bağlı hizmet birimleri başta olmak üzere umuma açık yerlerde dezenfekte çalışmaları belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen korona virüs nedeniyle Battalgazi Belediyesi, Başkan Osman Güder'in talimatıyla dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce oluşturulan özel ekipler; belediyeye bağlı hizmet birimleri başta olmak üzere umuma açık yerlerde dezenfekte çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Vatandaşların yoğun şekilde kullandığı Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası başta olmak üzere Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri, Sosyal Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, Hayır Çarşısı, İspendere Şifalı İçmeleri, ilçede günlük olarak kurulan Pazar yerleri, Millet Bahçesi, Hasan Basri (Korucuk) Türbesi, Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı, Şehit Fevzi - Beylerbaşı Kültür Merkezi ve Mahalle Müzesi ve Tarihi Tahtalı Hamam Müzesi'nde dezenfekte çalışmalarını tamamladı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder çalışmaları yakından takip ederek dezenfekte çalışmalarının düzenli şekilde devam edeceğini belirtti.

A_240

 

TOPLU ALANLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Halk sağlığını kendileri için her şeyden önce geldiğine dikkat çeken Başkan Osman Güder, “Son günlerde korona virüsü tüm dünyanın gündemine oturdu. Maalesef üzüntü ile ifade ediyoruz ki Türkiye'de vakalar görülmeye başlandı. Ülke genelinde Sağlık Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığımız tarafından tedbirler alınmış oldu. Bizler de belediye olarak özellikle toplu alanları dezenfekte ediyoruz. Şuan bir çalışma alanındayız. Burada özellikle gün içerisinde birçok vatandaşın uğrak yeri olması nedeniyle arkadaşlarımız şuan dezenfektan ile beraber caddelerimizi sokaklarımızı yıkıyorlar. Virüsle etkin mücadele için hijyen çok önemli. Bu konuda da belediye olarak elimizden gelen çabayı ve gayreti sarf ediyoruz. Biliyorsunuz bu virüsler canlıdan canlıya bulaşması hasabiyle burada bizim gerekli tedbirleri almamız lazım. Biz de ilçemizin sağlığı ve huzuru için tedbirlerimizi bir üst seviyeye çıkardık. Öncelikle Belediye hizmet binamızda, belediyemize bağlı birimlerimizde, halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik ve dezenfekte çalışmalarını arttırdık. Belediye ekiplerimiz düzenli olarak virüs dezenfekte çalışmalarına devam edecek. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Umudumuz, temennimiz ülkemizde hiçbir vatandaşımızın bu virüsten etkilenerek can kaybının olmaması ve diğer tarafta da vatandaşlarımızın buna dikkat etmesidir” diye konuştu.

B_150

ÖTE YANDAN TAKSİ VE SERVİS ARAÇLARI DEZENFEKTE EDİLDİ 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, dünya genelinde etkili olan ve Türkiye'de de yayılan korona virüsüne karşı gerekli tedbirleri artırarak devam ediyor.Bu kapsamda, Malatya'da faaliyet gösteren ticari taksi ve servis araçlarının dezenfektasyonu yapılarak halkın daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde seyahat etmeleri sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda yapılan dezenfekte sonrası açıklama yapan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Biliyorsunuz dünyayı sarsan bir virüs var. Bu virüsün ülkemizde az olması için özellikle hijyen bakımından Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yetkililer ile görüştük. Arabalarımızın hijyenik temizliğini yapmak için desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm esnaflarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

C_61

HEM BİREYSEL HEM DE TOPLUMSAL OLARAK GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALIYIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Dünyayı kasıp kavuran korona virüsü, ülkemizde sıkıntılı bir süreç yaratmadan teğet geçmesi noktasında toplum ve devlet olarak gerekli tedbirleri almak gibi bir sorumluluğumuz var. Tabi bizim aldığımız bu tedbirlerin vatandaşlarımızda bir tedirginlik oluşturmamasını her platformda ifade ediyoruz. Toplu taşıma araçları, taksilerin, servislerin hijyenik koşullarda dezenfekte edilmesinin önemli olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Bizler de örnek olması noktasında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız tarafından; taksicilerin, minibüsçülerin, servislerin ve toplu taşıma araçlarımızın ilaçlanması ve dezenfekte edilmesi noktasında çalışmalar gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı. Toplum olarak bu korona virüse karşı alınacak önlemler noktasında ne kadar önemli olduğunu hem bireysel olarak hem de toplumsal olarak duyarlı olmamız gerektiğine parmak basan Başkan Gürkan, “Bundan sonraki süreçte özellikle tokalaşmama noktasında, temizlik ve hijyen noktasındaki hassasiyet ve tutumlarımız aynı zamanda toplumsal ve kendi sağlığımızı öne çıkaracaktır. Bu çalışmayı yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına ve bize paydaş olan değerli oda başkanımız Şevket Keskin'e ve esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Temennimiz ve dileğimiz o dur ki; memleketimiz korona virüsünden kaynaklanacak enfeksiyon ve diğer ağır şartlarda hastalıkların önüne geçilmesidir. Toplumumuza tekrardan geçmiş olsun diyorum. Sağlık Bakanlığımızın açıklamış olduğu rakamların üzerine de hasta sayısının çıkmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

D_27

AKÇADAĞ BELEDİYESİ ÖNLEMLERİ ARTTIRDI

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, korona virüsü'ne karşı önlem almak amacıyla halkın yoğun olarak kullandıkları mekanlarda dezenfekte ve ilaçlama çalışması yapıldı.Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ın talimatları doğrultusunda ilçe genelinde devam eden salgın hastalıklara karşı alınan tedbirler çerçevesinde belediye ekipleri halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda titizlikle temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Okullar, ibadethaneler, kamu kurumları dezenfekte çalışmalarının sıklıkla yürütüldüğü alanların başında gelirken, ekipler son camilerde dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Kazgan, "İlçemiz genelinde arkadaşlarımız dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.Başta resmi kurumlarımız olmak üzere insanlarımızın toplu olarak bulundukları ve kullandıkları alanlarda dezenfekteye devam ediyoruz. Öncelikle virüs salgınının yayılmasını engellemek ve hemşehrilerimizi virüsten korumak amacıyla bu çalışmalarımızı artırarak ara vermeden devam edeceğiz. İlçemizde düzenli periyotlarla devam eden ilaçlama çalışmalarını sıklaştıracağız. Biz önlemlerimizi alıyoruz, bizimle birlikte vatandaşlarımızın da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeleri dikkate almalarını ve duyarlı olmalarını rica ediyorum” ifadelerinde bulundu.

E_15

ARGUVAN'DA VİRÜS TEDBİRLERİ DEVAM EDİYOR 

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, korona virüse karşı tedbirler artırılmaya devam ediyor.
Arguvan ilçesine il dışından taziye için gelen vatandaşlar sağlık kontrolden geçiriliyor. Arguvan'da korona virüse karşı İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve kolluk kuvvetleri halkın yoğun olarak katıldığı pazar yerinde vatandaşları bilgilendirdiler. Kaymakam Şahin, satıcılardan ve alış veriş yapanlardan alış veriş yaparken eldiven kullanmalarını ve ürünün seçilmesinde dikkat edilmesini istedi. Bu arada, ilçeye dışardan gelenler için sağlık kontrolleri yapılıyor. Kaymakam Şahin, ilçe toplum sağlığı merkezinin bu konuda her türlü desteği 24 saat süresince verdiğini, vatandaşların sağlığı için üst düzeyde tedbirlerin alındığını belirtti.

F_11

ATM TUŞLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, eczanelerce muhtaç vatandaşlara dezenfektan ihtiyacının giderilmesi konusunda yardımcı olunması ile banka ATM tuşlarının 15 dakika ara ile dezenfekte edilmesi kararı alındı.Korona virüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Doğanşehir İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu başkanlığında, Hıfzısıhha Kurulu Toplantısı yapıldı.
Toplantıda, vatandaşları önemle ilgilendiren kararlar alındı. Toplantıda alınan kararlar ise şöyle oldu: "İlçemizde bulunan bankalarda temizliğe üst seviyede dikkat edilmesi ve ATM tuşlarının 15 dakika ara ile dezenfekte edilmesi. Fırınların temizliği ve dezenfekte çalışmalarının sık sık yapılarak kontrol edilmesi. Eczanelerin dezenfektan satış fiyatlarının denetlenmesi ve eczanelerce muhtaç vatandaşlara dezenfektan ihtiyacının giderilmesi konusunda yardımcı olunması. Vatandaşlarımızın yoğun olarak işlem yaptığı kamu kurumlarının günlük sürekli olarak teizlenmesi ve dezenfekte edilmesi konularında kararlar alınmıştır."

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!