dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Keskin, meydan okudu


Keskin, meydan okudu
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) seçimlerine sayılı günler kaldı. MESOB’da 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Şevket Keskin, seçim sürecini ve iddiaları, Malatya Time’a değerlendirdi. Yaşanan polemiklere de değinen Şevket Keskin, “Hodri meydan “ dedi.
Narin

 

Ticaret hayatının seçimleri, Malatya'nın son bir aylık döneminin en büyük gündem maddeleri oldu. Bulundukları koltukları uzunca bir süre elinde tutan isimler teker teker değişti. Şimdi önümüzde bir seçim daha var. MESOB seçimlerinde de son 3 döneme damga vuran bir isim olan Şekvet Keskin'le bir söyleşi gerçekleştirme imkanı bulduk. Seçim kulislerinde konuşulan soruları yönelttiğimiz Keskin, ”Beni bilen bilir” ifadelerini kullandı. İşte seçim kulislerini daha da hareketlendirecek o söyleşi:

keskin3

SÖYLEŞİ: SEVGİ SULUBAY

FOTOĞRAFLAR: RUKİYE TAŞKIN

 

Sayın başkan, odanın son 3 döneminde yönetimdesiniz. Bu 3 dönem, tecrübeye, eleştirilerin de eklenmesine yol açıyor. Bize icraatlarınızla ilgili neler söylemek istersiniz?

Şunu her zaman söylüyorum ki, bugüne kadar hükümetten ne istediysek aldık. Emeklilere yapılan %15 kesinti vardı, bunu kaldırdık. Seyyanen zamlar yapıldı. Faizler aşağı çekildi. KOSGEB aracılığıyla faizsiz krediler verdik. Vergide %5 muaflık getirdik. Sigorta ve Bağ-kur primlerine peşin yatırımda indirim getirdik. Hükümetten onkoloji hastanesi istemiştik, hayata geçirdik. 2. Üniversite istemiştik. Geçtiğmiz günlerde Cumhurbaşkanımızın bu konuda açıklaması geldi. Çevreyolu istedik. Altay Kışlası'nın 12 dönümlük arazisine esnaf ve sanatkârlar camiası için yeni sanayi sitesi kurulmasını talep etmiştik. Yüzyıla hitap edecek bir sanayi sitesi için çalışmalar devam ediyor. Bunlarla ilgili bakanlar ile birlikte toplantılar yapılıyor. Diğer taraftan özellikle teşviklerden yana önerilerimiz oldu. Teşviklerin sadece zengine değil, esnafa da verilmesi yönünde girişimlerimiz oldu. Yaptığımız hizmetler noktasında da bizlere destek olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve Malatya için çalışan vekillerimize (üretmeyen vekilleri ayırıyorum) teşekkür ederim. Yaptıklarım da yapacaklarımın teminatıdır. Bundan sonra da seçildiğim takdirde aynı şekilde devam edeceğimin sözünü veriyorum.

keskin2

Seçimle ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Bu seçim başka seçimlere benzemiyor. Esnaf ve sanatkarlar kimsenin buyruğu altına girmemiştir. Bazıları Malatya'yı buyruk altına sokmaya çalışıyorlar. Bunları da zamanı geldiğinde açıklayacağım. Hala FETÖ kırıntıları var. Ancak esnafın bir sözü var: “ Biz bu oyunu bozarız.” Esnaf 15 Temmuz'da nasıl ki FETÖ oyununu bozduysa bu oyunu da bozacaktır. Bugün aynı silsile halinde devam eden, din tüccarlığı yapan insanlar var.

Son dönemde milletvekilliği için yarışacağınız iddiaları dolanıyor kulislerde. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Eğer hükümetin esnafın hakkını savunmak için, esnaf ve sanatkârların içinden birini milletvekili olarak tercih ederse ve teklif gelirse değerlendiririm. Sadece adım milletvekili olsun diye böyle bir yola başvurmam. Ben esnaf ve sanatkârı temsil ediyorum. Bana verilen bir görev olursa bunu en iyi şekilde yapacağımı halk biliyor. Köylü-kentli ayırt etmeden verilen görevi layıkıyla yerine getireceğim.

Sayın başkan, Hasan Hüseyin Erkoç'u desteklediğinizle ilgili iddialar var. Bu konuya da bir açıklık getirebilir misiniz?

Ben Hasan Hüseyin Erkoç'u severim. Malatya için önemli bir değerdi. Evet çalıştım bundan gocunmadım. Ancak kimseyi yönlendirmedim, kimsenin oyunu etkilemedim. “Sen Hasan Hüseyin Erkoç'a çalıştın dediler,” evet çalıştım” bunu söylüyorum. Bazıları da diyor ki, ticaret odasını ticaret borsasını değiştirdik. Şimdi sıra MESOB'da… Bende onlara hodri meydan diyorum. Halep burada değil, arşın burada.

keskin1

Sayın Keskin, kamuoyunda bir hayli tartışma konusu olan “Meşale-Şelale” vardı. İlk ağızdan sizin de değerlendirmenizi almak isteriz?

Şelale yukarıdan akan bir sudur. Her tarafa damlasını saçar. Malatya'yı ve belediyeyi abluka altına alan kesimdir. Şelale konusunu kim “Biz TSO seçimini değiştirdik” dediyse onlara sorun onlar cevaplasın. Devlete - millete düşman kim varsa, kim üzerine alırsa şelale odur. Bunların çoğu FETÖ kırıntılarıdır. Benim Allah'tan başka kimseden korkum yok. Kimse beni tehdit edemez. Bir tehdit varsa açıkça çıksın. FETÖ'cülerin yaptığının aynısını yapan var. Bunları seçimden sonra açıklayacağım. Ben patlarsam hem Malatya'da hem İstanbul'da yer yerinden oynar. Malatya başkasının yönetimi altına girecek bir il değildir. Hiç Malatya'ya uğramayan, sadece devlet büyükleri geldiğinde analı-kızlı yemek için gelen insanlar var.

Son söz olarak neler söyleyeceksiniz?

Esnaf bile olmayan biri aday olarak çıkmıştır. Oda başkanlarım ve esnafım nerede ne yapacağını iyi bilir. Demokratik seçimlerin en şeffafı bizim seçimimizdir.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!