dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.3
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59125.12$

Kılıçdaroğlu: Bölge afet bölgesi ilan edilmeli


Kılıçdaroğlu: Bölge afet bölgesi ilan edilmeli
Elazığ’daki deprem bölgelerinde incelemelerini tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’ya geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Kömürhan Köprüsü üzerinde partiler tarafından karşılanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak depremde hasar gören ilçelerden biri olan Kale ilçesini ziyaret etti.

12_137 

"GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETTİK"

Belediye Başkanı Murat Koca'yı makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanlarımızı ziyaret ettik, onları dinledik, taziyelerde bulunduk. Bugün Kale ilçesindeyiz, başkanı ziyaret ettik. Başkan özellikle, kırsal kesimde büyük ölçüde mal kaybına yol açan bir deprem yaşandığını ifade etti. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İnşallah bundan sonra buna benzer felaketleri yaşamayız" diye konuştu.

12_138

KILIÇDAROĞLU AFET BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Elazığ'daki incelemelerin ardından Malatya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini talep etti.
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 vatandaşın hayatını kaybettiği Malatya'nın Doğanyol ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Gökçe Mahallesine geçen Kılıçdaroğlu, burada hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu. Daha sonra Doğanyol ilçe merkezine geçen Kılıçdaroğlu, kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

13_108

CHP OLARAK BÖLGENİN DEPREM BÖLGESİ İLAN EDİMESİNİ İSTİYORUZ
Depremin oluşturduğu tahribatı gözlemlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Elazığ'da esnafın, vatandaşın, depremzedelerin dile getirdiği ortak talep bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi. Aynı talep burada da dile getiriliyor. Ben Elazığ'da yaptığım çağrıda CHP olarak deprem bölgesinin afet bölgesi olmasını istiyoruz. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İktidar eğer muhalefetin taleplerini kabul etmiyoruz diyorsa kendileri talepte bulundular, biz destek verelim. Amaç vatandaşın sorunlarının çözülmesidir. Ağır kış şartlarında eğer afet bölgesi ilan edilirse sorunlar çok daha hızlı sarılacaktır” diye konuştu.
İlçe merkezinde de vatandaşlarla görülen Kılıçdaroğlu, daha sonra Malatya'dan ayrıldı.

14_64

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!