Kira anlaşmazlığına ‘arabuluculuk’ şartı

Meclis gündemine ekim ayında getirilmesi beklenen 7’nci yargı paketiyle birlikte kira uyuşmazlıklarında ‘arabuluculuk’ zorunlu olacak. Düzenlemeyle kira uyuşmazlıklarında, dava açmadan önce arabulucu devreye girecek.
HABER MERKEZİ-İSTANBUL
Bu kapsamda Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk sisteminin devreye girmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Yapılacak düzenleme ile kiraların ödenmemesi durumunda veya tespitiyle ilgili uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce tarafların arabulucuya başvurmaları gerekecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Kira ihtilaflarının tamamını arabulucuya gönderme konusunda kararlıyız. Bu noktada çalışmalarımızı devam ettirdiğimizi ifade etmek isterim. Hazırlıklar bittiğinde, bu hazırlıklar Meclis’te değerlendirilecek ve kabulü halinde yasalaşacaktır” demişti.
AİLEDE DE UYGULANACAK
Ayrıca, yargı paketiyle boşanma sürecinde özellikle kadın ve çocukların örselenmelerini önlemek için mahkeme temelli ‘aile arabuluculuğu’nun da getirileceği belirtiliyor. AK Parti kurmayları, “Boşanmaya karar verenlerin nafaka, velayet ve mal paylaşımı konusunda anlaşmasını sağlayacak bir arabuluculuk mekanizmasının olması gerekiyor. Tarafların anlaşmaları sayesinde, boşanma davaları daha kısa bir süre içerisinde çözülebilecek” değerlendirmesini yapıyor.
KAYNAK: HÜRRİYET
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Çığlık Mevkiinde Korkunç Kaza: 43 Yaşındaki Mustafa Akbaş Vefat Etti
- İnfaz Düzenlemesinde Çocuklar İçin Yeni Adım: Adalet Bakanlığının Önerileri Meclise İletildi
- Türk Büro-Sen Malatya Adliyeler Şubesi Ücretsiz Klavye Kursu Başlattı: Adaylardan Yoğun İlgi
- Türkiye İstatistik Kurumu Açıkladı: Araç Satışlarında Hem Aylık Hem Yıllık Düşüş...
- Kronik Omuz Ağrısı Çekenlere Müjde: Doçent Doktor Serkan Akpancar'ın Araştırması Dünyada Ses Getirdi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.