Kira Hukuku hakkında en çok merak edilenler: Kiracı nasıl tahliye olur?

Son zamanlarda kiracı- ev sahibi anlaşmazlıkları gündemdeki yerini koruyor. Ev sahipleri arasında en çok merak edilen soruların başında ise "Kirasını düzenli ödeyen kiracı evden nasıl çıkarılır?" geliyor. Kirasını düzenli ödeyen kiracılara karşı ne yapılabilir? Kirasını düzenli ödeyen kiracının evden nasıl çıkarılacağı hakkında maddeler halinde bilgi vereceğiz.

Konut sahipleri için, kiracıların evlerinden çıkarılması zor bir süreç olabilir. Ancak, bazen kiracıların evden çıkarılması gerekebilir.
İLK OLARAK İLETİŞİM KURMAK ÖNEMLİ
Kiracının evden çıkarılmasına karar vermeden önce, kiracı ile iletişim kurmak önemlidir. Kiracının neden evden çıkarılması gerektiği hakkında açık bir şekilde konuşun ve gerekçelerinizi açıklayın. Kiracının neden evden çıkarılması gerektiği konusunda net bir anlayışa sahip olması, sürecin daha kolay ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır.
KİRALIK SÖZLEŞMESİNDE BELİRTİLEN SÜRELERİ İNCELEYİN
Kiracının evden çıkarılması için öncelikle kiralık sözleşmenin incelenmesi gerekir. Kiralık sözleşmede belirtilen şartlara uygun olarak hareket etmek önemlidir. Kiralık sözleşmede belirtilen süreler ve şartlar doğrultusunda hareket etmek, kiracının evden çıkarılması sürecini kolaylaştıracaktır.
EVDEKALMA HAKKI OLDUĞUNU UNUTMAYIN
Kiralık sözleşmenin süresine dikkat edin. Kiracının kiralık sözleşmenin belirtilen süresi boyunca evde kalma hakkı vardır. Bu süre dolmadan önce kiracının evden çıkarılması mümkün değildir.
YASAL SÜREÇLER ÖNEMLİ
Kiracının evden çıkarılması yasal süreçlerle gerçekleştirilir. Yasal süreçleri takip edin ve gerekli adımları atın. Yasal süreçler doğru bir şekilde takip edilmediğinde, kiracının evden çıkarılması süreci uzayabilir ve sorunlar ortaya çıkabilir.
HAKLARI İHLAL ETMEYİN
Kiracının haklarına saygı göstermek önemlidir. Kiracının evden çıkarılması sürecinde, kiracının haklarını ihlal etmek doğru değildir. Yasal süreçler doğru bir şekilde takip edilmeli ve kiracının haklarına saygı gösterilmelidir.
DAVA YOLU DENENEBİLİR
Kiracıyı tahliye etmek için ilk yapılabilecek yol ihtiyaç sebebiyle tahliye davasıdır. Kirasını düzenli ödeyen kiracıya karşı, kiraya veren, sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açabilir. Davada; kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu bir kişinin ihtiyacı nedeniyle kiralanan taşınmazın tahliye edilmesi zorunluluğu ispatlanmalıdır. İkinci ihtimal ise yeniden inşası ve imarı içindir. Üçüncü durum tahliye taahhütnamesi. Son yol ise şayet kiracı 10 yıldan daha fazla süre kiracıysa 10 yıllık süre dolmasından sebep göstermeden kiracıyı tahliye edebilir.
Kaynak: yurtgazetesi.com.tr

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.