dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2430.0
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64167.18$

Kırık telefon ekranlarından yeni ekran ürettiler


Kırık telefon ekranlarından yeni ekran ürettiler
İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta faaliyet gösteren iki girişimci, çöpe atılan kırık cep telefonu ekranlarının sağlam kalan katmanlarını birleştirerek yeni ekranlar üretiyor ve ekonomiye kazandırıyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Yurt dışında cep telefonu ekranı tamiratı ve üretimi konusunda  faaliyet gösteren Yavuz ve Muhammed Emin Öncü, Türkiye'ye dönerek bu alanda  çalışmaya başladı.

"İŞE TEKNOPARK'TA KIRIK EKRANLARI YENİLEYEREK BAŞLADIK"

Öncü, bu alanda kendilerini her geçen gün geliştirdiklerini anlatarak,  şöyle devam etti:
"Teknopark'ta öncelikle kırık ekranları yenileyerek işe başladık. Daha  sonra üniversiteden hocalarımızın da desteğini alarak ekranla ilgili küçük  aparatlar üretmeye başladık. Şu an hızla ilerliyoruz. Sonuç olarak ekranın 3-4  aksamını üretiyoruz. Ekranda, LCD'nin üzerinde birkaç katman vardır. Paramparça  olsa da bu katmanları, eğer LCD zarar görmemişse yenileyebiliyoruz. Bundan  sonraki süreçte aşama aşama ilerlemeyi düşünüyoruz. En son aşama olarak da komple  bir ekranı Malatya Teknokent olarak üretip piyasaya sunmak istiyoruz."

1003_383

"ATÖLYE ÇALIŞMALARI TEKNOPARK'TA SÜRÜYOR"

Yaklaşık 2 yıl önce kırık cep telefonu ekranlarının geri dönüşümünü  sağlamaya yönelik hazırladıkları Ar-Ge projesi, Malatya Teknopark tarafından  uygun görülerek yer tahsis edilen Yavuz ve Muhammed Emin Öncü, burada kurdukları  atölyede çalışmalarını yürütüyor.

1006_56

"GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANDI"

Çin'den getirdikleri makineleri kullanmak için Çinli ustalardan eğitim  alan girişimciler, piyasadan topladıkları kırık telefon ekranlarını katmanlara  ayırarak işe yarayan kısımlarını farklı bir ekrana monte edip çeşitli aşamalardan  geçirdikten sonra geri dönüşümünü sağladı.

1004_185

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Piyasada yaklaşık bin liraya satın alınabilen akıllı telefon ekranını sağlam katmanları birleştirerek 300 liraya mal eden girişimciler, hem geri  dönüşüme hem de ekonomiye katkıda bulunuyor. Üç boyutlu yazıcılarla ekran kasaları ve bazı plastik aksamları da imkanlarıyla üretmeyi başaran girişimciler, yerli imkanlarla cep telefonu ekranı  üretmeyi hedefliyor.

1005_104

ATÖLYENİN BENZERİ YURT DIŞINDA DA BULUNUYOR

Firma sahiplerinden Yavuz Öncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'ten bu yana cep telefonu sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi. Bu alanda yurt dışında çalıştığını ve ardından Türkiye'ye döndüğünü dile getiren Öncü, cep telefonu ekranlarının geri dönüşümüyle ilgili Malatya  Teknopark'ta kurdukları atölyenin benzerlerinin yurt dışında da olduğunu ifade  etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!