Kış Geliyor, Sobalar Kapış Kapış! Malatya’da Satışlar Artıyor

Malatya’da havaların soğumasıyla birlikte soba satışları hareketlenmeye başladı. Esnaf, kırsal kesimdeki vatandaşların yoğun talep gösterdiğini, fiyatların 700 ile 5 bin TL arasında değiştiğini belirtiyor.
Malatya’da kışın kapıya dayanmasıyla birlikte soba satışlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Esnaf, artan fiyatlara rağmen satışlardan memnun olduklarını ifade ediyor. Sobacılar, özellikle kırsal kesimlerdeki vatandaşların soba ve banyo kazanlarına yoğun ilgi gösterdiğini belirtiyor.

FİYATLAR 700 TL İLE 5 BİN TL ARASINDA DEĞİŞİYOR
Esnaf, soba fiyatlarının 700 TL ile 5 bin TL arasında değiştiğini kaydederken, artan hammadde fiyatlarının kendilerini zorladığını belirtiyor. Yine de kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte satışların beklentilerin üzerinde olduğunu ifade ediyorlar.
ESNAF SATIŞLARDAN MEMNUN
Sobacı Taner Ayaz, ev sobaları ve banyo kazanlarına taleplerin arttığını, hammadde fiyatlarındaki artışın ise maliyetleri zorladığını söyledi. Diğer bir esnaf Selim Arslan ise özellikle kırsal bölgelerden yoğun talep aldıklarını ve sezonun ilerleyen günlerinde satışların daha da artmasını beklediklerini ifade etti.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.