dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2326.4
  • BIST
    9072.61
  • BTC
    70506.08$

KISKANÇLIĞIN KISKACINDA ÖZNUR ÇALIK!...


KISKANÇLIĞIN KISKACINDA ÖZNUR ÇALIK!...
Narin

İş yerine giren hırsızı kovalayan genç, baba hırsızı yakaladım, diye bağırır. Babası, getir oğlum, der. Oğlu, gelmiyor deyince, o zaman bırak sen gel, der. Bu sefer, hırsız beni bırakmıyor, der.

 Uzun zamandır köşeme çekilmiştim. Ne sevabına ne de günahına karışmak istemedim kimsenin. Gördüm ki böyle bir dünyayı da bize çok gördüler. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, sen bıraksan o seni bırakmıyor!. Adeta kendimi hırsızın elinde gibi hissediyorum. Ben onu bıraksam, o beni bırakmıyor. Alıştık bu hayata, çekemeyenlere, haset edenlere, bitmeyen dedikodulara, iftiralara!. Alıştık alışılamayan alışkanlıklara!

 Belki bu makalemden dolayı çok tenkit alacağım!. En yakın arkadaşlarım bana gönül koyacaklar!. Yazacak başka bir şey bulamadın mı gardaaaş diyecekler!.

 Yüce Peygamberimizin; “Allah sizin yüzünüze ve mallarınıza bakmaz, amellerinize ve kalplerinize bakar” sözünü hatırlatarak başlamak istedim. Bizler, bakılması ve hesabı Allah'a ait olana karıştığımız için bugün belki de bu haldeyiz!. Zahire göre hükmetmekle emrolunmuş bir millet iken, hep niyetleri ve kalptekilerini okuduk!...

 Ak Partiyi kuruluşundan beri, 2007 yılından beri de Ak Partide milletvekili olarak siyaset yapan Öznur Çalık'ı takip ediyorum. On dört yıldır şahit olduğum, bazen görmemezlikten geldiğimiz, belki de farkına varmadığımız bazı yönleriyle Sayın Öznur Çalık'ı yazmayı hak olarak gördüm.

Birilerini yazarken yanlışlarını değil, iyiliklerini yazmak gerekir. Zaten yanlışı olmayan mı var!?. Yazanın yazılandan daha mı az yanlış ve hataları vardır acaba!?...

 Milletvekili olan birisi elbette bazı özel haklara sahip olacaktır. Uçağa VIP'ten binecektir. İktidar partisinin genel başkan yardımcısıysan elbette danışmanınız, korumanız, şoförünüz ve mecliste odanız olacaktır. Milletvekili olan, siyasetçi ve Ankara'da olan herkesin durumu budur zaten. Bizim bunları sorgulamaya, neden demeye hakkımız yoktur.

Bir milletvekiline soracağımız;

Milletvekili olarak görevini layıkıyla yaptı mı!?.

Millet aradığında cevap verdi mi!? Geri dönüş yaptı mı!?.

Bireysel sıkıntısı olanların sıkıntısını giderdi mi!?.

Şehrine yatırımların yapılmasına önayak oldu mu!?.

Bürokraside yapılan atamalarda ehliyet ve liyakati önerdi mi!?

Kısacası, milletvekili olarak kendisinden istenileni ve bekleneni verdi mi!?.

 Sayın Öznur Çalık'ın tek bir kişinin işini es geçtiğine, önemsemediğine ben şahit olmadım. Malatya için yapılacak her şeyi fazlasıyla, bir kadın olarak erkek siyasetçilerden daha cesaretli, Sayın Cumhurbaşkanından istediğine şahidim.

Vekili olduğu şehrin her sıkıntısına koştuğunu gördüm.

Bu şehirde yaşayan insanlara, kanaat önderlerine, sivil toplumlara değer verdiğini, onları dinlediğini, varsa şikayet ve sıkıntılarını gidermeye çalıştığını bilirim.

 Ortalıkta yapılan dedikoduların, yok efendim bütün Malatya'yı satın aldı da, servetine servet kattı da, akrabalarını kayırdı da, şu oldu bu olduların yalan ve iftira olduğunu, yapanlar daha iyi bilirler. Bunlar, insan olanın konuşmayacağı şeylerdir. Bana Öznur Çalık'a ait tek bir şirket ismini verecek varsa buyursun!.

Ben ihaleye girdim, ama Öznur Çalık'ın firması geldi elimden aldı diyen var mı!?.

Benim işim gücüm vardı, Öznur Çalık ekmeğimden etti diyen var mı!?.

Niye oldu diyenler için söylüyorum; Ablası profesör olup rektör yapılmayan var mı!?.

 Ama akşama kadar peşinden dolaşıp abla abla deyip, akşam başkalarıyla bir araya geldiklerinde arkasından hayasızca konuşanlar var!.

Ak Partide olduğu için birine bin katanlar var!.

Aleyhinde yazı yazdıran, kötü propaganda yapan, önünü kesmek isteyen, olmadık ahlaksızlıklarla iftira edenler var!.

Gündüz davet edip, akşama militanlarına, hakkında ağza alınmayacak sözleri sarfedenler, kendisini kullanmak istiyoruz diyenler de var!.

Önünü kesmek için Ak Parti Genel Merkezine zarf içinde belgelerle gidip, sonra da arkasından ayrılmayan, ağababalarına gelince de bu var ya bu, diyenler var!.

Hiçbir şey iken siyasetle bir yerlere gelip, siyaseti bitince millete sırt çevirenler de var!.

Vekil iken kimsenin elini sıkmayan, Ankara'da kimseyi misafir etmeyen, aklı iki karış havada, burnu beş kilo siyasetçiler de var!.

 Birileri siyasetten nemalanmak için aleyhte bin bir dedikodu ve gıybet yaparken, bunları yayanların ne çıkarı var diye hep düşünmüşüm!. Öznur Çalık vekil olmazsa, Bakan olmazsa dedikoduyu yapanlar mı olacak!?

 Ölçüyorum, biçiyorum, günahıyla sevabıyla yine üste çıkanın Öznur Çalık olduğunu görüyorum.

 Son zamanlarda nice emekler verdiğim Ak Partiyi eleştirdiğimi herkes biliyor. Ama daha önce de yanlışını asla alkışlamadım. Ölümüne destek verdiğimiz Ak Partinin, bazı konularda bizi bin pişman ettiğini de biliyorsunuz. Yaptığı hata ve yanlışlar, genimizle uyuşmayan bazı yasalar, halka yabancılaşan teşkilatlar, kendini kaybeden seçilmişler, yüz binleri, hatta milyonları küstürmüştür.

 Seçildikten sonra değişen vekiller ve belediye başkanları, güçlendikçe zehirlenen iktidar, milli ve manevi değerlerden uzaklaştıkça kan kaybeden Ak Parti içinde, bir de Öznur Çalık'a bakalım;

 Ak Partililer açılıp saçılırken Öznur Çalık örtünmüştür. Kariyerinin zirvesinde binlerce insana örnek olmuştur. Siyaset için örtündü, yakında istediğini alamayınca açılır diyenler, demeyenlerden daha çok olmuştur. Örtünmesini bile çekememişlerdir!

Kişinin niyetini ve içini sadece Allah bilir. 28 Şubat'ta başörtüsü olaylarında hüküm giymiş biri olarak Öznur Çalık'ın konumundaki birinin örtünmesi, belki binlerin örtünmesine ve tesettürü sevmesine vesile olmuştur. Bu bile çok büyük bir olaydır. Kıskanılmaması, gıpta edilmesi gerekir.

Bir çoğunun karısı kızı açılıp saçılıp süslüman oldukça, Öznur Çalık daha da Müslüman olmuştur!.

Etrafımızda Ak Partililer namazı bırakırken Öznur Çalık namazına daha çok dikkat etmiştir.

Nice siyasiler hafta sonu telefonunu kapatırken, Öznur Çalık Malatya'yı karış karış gezmiştir.

Meclise girişler yasakken bile, hangi Malatyalı görüşmek istemişse, özel aracıyla dışardan meclise aldırmış, dinlemiş, işini görmüştür!.

Herkes çoluk çocuğuyla ilgilenirken on dört yıldır çocukları ve eşiyle bir hikayesi olmamıştır.

Bu partide herkes birbirini satarken, Öznur Çalık beraber yola çıktığı arkadaşlarını bırakmamış, hep sahip çıkmıştır.

 Beni yüzlerce Ak partili mecliste ve Ankara'da misafir etmiştir. Hiç biri bir gün bir Kuran okuyalım da dua edelim, gönlümüz ferahlansın dememiştir. Vallahi Öznur Çalık, hiçbir ziyaretinde odasında bana Kuran okutmadan bırakmamıştır.

 Meclise gidenlerimizin çoğu Ankara'da kimseyi tanımazlar. Onun için iş de yapmazlar. Ama Öznur Çalık, nerede hangi bürokrat ve hangi değişiklik olursa ilk işi onu tanımak ve tanışmak olur. Bu nedenle de kime telefon etse, konumundan dolayı değil, akıllı nezaketinden dolayı istediğini memnuniyetle yerine getirirler.

 Kartın hamili yakınımdır yazılı eski dönem bitmiştir. Bir kurumun başında, bir Bakan veya Bakanlıkta, iş görecek bir makamda olup Öznur Çalık'ın tanımadığı kimse yoktur. Siyaset böyle yapılır. Ankara'da iş böyle yapılır. Bunu yaparak insanların sorunlarını halledersiniz. Mecliste oturup kart basarak olmaz bu işler.

 Hataları, yanlış siyasi tercihleri, yanlış kişilerin arkasında durmaları olmamış mı!? Elbette olmuştur. Ama bir yanlışla doksan dokuz doğru silinmez ki!.

Kısacası Ak Partililer bozulmaya doğru giderken Öznur Çalık, eski halinden daha da iyiye gitmiştir. Bugün kendisini yazmama asıl olan sebepte budur.

 On dört yıldır partisinin misyonuna aykırı hareket etmeyen, Malatya'da kim ne istemişse yapmış, herkeste emeği olan Öznur Çalık, şehrimize de hizmet etmiştir. Olası bir kabine değişikliğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Öznur Çalık'ı Bakan yapması beklentimdir. Ak Parti iktidarına bu kadar destek veren Malatya'ya Bakanlık vermesi haktır. Sayın Öznur Çalık'ın Bakan olması halinde de, Malatya'ya adını altın harflerle yazdıracağını düşünüyorum.

 Ve Allah şahittir ki şu ana kadar Sayın Öznur Çalık'tan şahsi ve maddi tek bir talebim olmamıştır. Ama kimin işi için kapısını çalmışsam geri çevirmemiştir. İyi ki Malatyalısın! İyi ki yiğidin harman olduğu Pütürge'mizin kızısın! İyi ki Malatya'da siyaset yapıyorsun!. Sana çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, teşekkür edilecek çok önemli biri daha vardır;

Sayın Kenan Çalık ağabeye tüm Malatyalılar adına özel teşekkür ediyorum. Çünkü o bu süreçte, çocukların hem  annesi hem babası oldu. Her şeye göğüs gerdi, ayrılığa, gurbete, uzak kalmaya, laflara, dedikodulara!. O olmasaydı belki de Öznur Çalık bugün olduğu konumda olamayacaktı!.

 Türkiye'de seksen il, Öznur Çalık gibi bir siyasetçiye sahip olmak ister. Malatya'da yapılan bir hizmetten bahsederken, tabi sizin Öznur Çalık'ınız var, niye olmasın ki!?. Bizim de Öznur Çalık'ımız olsaydı bizde de olurdu derler hep.

 Öznur Çalık, Malatya siyasetine damga vurmuş, en istikrarlı siyasetçidir. Hiçbir şeyi unutmaz ama kin beslemez. İnsanları kazanmayı bilir, hal ve hatırını sorar. Kavgacı değildir. Siyasette kavga ve kinin, sahibine kaybettirdiğini iyi bilir.

 “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır” buyuruyor sevgili peygamberimiz. Ben O'nu iyilik yapan yüz olarak tanıdım ve şahidim. Konumuna layık, siyasetinde başarılı, Bakan olarak Ankara'da siyasi jübile yapmayı hak etmiştir. Bu konum, dileğimiz ve duamızdır…

 Fi Emanillah…

 Ebuzer AYDIN

“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!