dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2282.2
  • BIST
    9021.2
  • BTC
    70668.57$

Kızılay: Sevdiğin işi yap, yaptığın işi sev


Kızılay: Sevdiğin işi yap, yaptığın işi sev
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 'Tecrübe Paylaşımı' konulu seminerde yaptığı konuşmada kişinin yaptığı işi sevmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Sevdiğin işi yap, yaptığın işi sev” dedi.
Narin

 

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Tecrübe Paylaşımı” online seminerine konuk oldu.

SEMİNERE KATILANLAR
Çevrim içi gerçekleştirilen seminere Rektör Danışmanı ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yılmaz, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

c_131

"ÇALIŞMA HAYATI DEVAM EDİYOR"
Programın açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yılmaz, seminere katılımlarından dolayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a teşekkür ederek çalışma hayatıyla ilgili sorular yöneltti. Alanında yetişmiş önemli kişilerin gençlerle buluşmasına vesile olan programa katıldığı için memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, çalışma hayatına bir taraftan akademik ve mesleki alanda diğer taraftan da rektörlük görevini yerine getirmek suretiyle yoğun bir şekilde ve tutkuyla devam ettiğini ifade etti.

"SEVDİĞİN İŞİ YAP, YAPTIĞIN İŞİ SEV"
Çalışma konusuyla ilgili sevmek ve çalışmak kelimelerinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kişinin yaptığı işi sevmesi gerektiğine dikkat çekti. Kızılay, “Sevdiğin işi yapmak, yaptığın işi sevmek gerekir. Dolayısıyla muhakkak işin içerisinde bir tutku olacak ki kendini o alana yoğunlaştırabilsin. Bir diğeri de çok çalışmaktır. Bu ikisi hayatta her zaman bir araya gelmiyor ama benim şansım, ikisi bir araya geldi” ifadelerini kullandı.

KIZILAY, GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
Kızılay, gençlere tavsiye olarak sevdiği işi yapmalarını ama bu durumun her zaman böyle olmadığını, mecbur kalındığında da bir işi yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, “İlk olarak sevdiğin işi yap, bunu yapamıyorsan bulduğun işi seveceksin. Bir diğer basamak da çok çalışmaktır. Çalışmadan hiçbir şey olmuyor. Çalışmadan başarı mümkün değil, tesadüfi bir başarı bence kıymetli de değildir. Bu ikisini bir arada yapmak lazım” şeklinde konuştu.
Hekimlik mesleğini bilinçli olarak tercih ettiğini ve üniversite giriş sınavındaki tercihlerinin tamamının tıp fakülteleri olduğuna değinen Kızılay, hekimlik mesleğine çok küçük yaşlardan itibaren ilgisinin olduğunu vurguladı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdiğini kaydeden Kızılay, hekimliğin insana dokunan bir meslek olduğunu ve insanlara faydalı olması yönünden en iyi meslekler arasında yer aldığını dile getirdi.

d_53

"KARİYER HEDEFLERİ ÖĞRENCİLİK YILLARINDA BELİRLENMELİ"
Kızılay, öğrencilik yıllarında hem hekimlik yapmak hem de insan yetiştirmek şeklinde akademik bir kariyer hedefi olduğunu ifade ederek, bu hedefe ulaşmak için de çok çalıştığını belirtti. Öğrencilerin karşılarına çıkan fırsatları kaçırmamaları için kariyer hedeflerini öğrencilik yıllarında belirlemeleri gerektiğine vurgu yapan Kızılay, böylece hedeflerine göre kendilerini yetiştiren öğrencilerin fırsatları değerlendirmek bakımından her zaman hazır olacağını bildirdi. İnönü Üniversitesi öğrencilerine akademik transkript yanında “sosyal transkript” de verileceğini söyleyen Kızılay, üniversite olarak öğrencilerin sadece akademik anlamda değil aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmelerine önem verdiklerini ifade etti.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE...
Yeni tip korona virüs salgınının en kısa zamanda bitmesini ve öğrencilerle bu tarz programların yüz yüze gerçekleştirilmesini umut ettiğini belirten Kızılay, seminere katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!