dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2442.2
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63068.09$

Klima artık genel ihtiyaçlar arasına girdi


Klima artık genel ihtiyaçlar arasına girdi
Türkiye’de klima kullanımı artık ihtiyaç haline geldi. Havaların sıcak geçmesi nedeniyle Malatya'da vatandaşlar klimalara yöneldi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar çaresi klimada arıyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi klima satışlarını arttırdı. Sıcaklıklarının artması ile birlikte Malatya'da klima ve diğer soğutucu ürünlerin satışlarında artış yaşanıyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar, bütçelerine uygun bir klima almak için beyaz eşya dükkanlarına akın ediyor. 

"VATANDAŞLARDAN YOĞUN TALEP VAR"
Malatya'da beyaz eşya satışı yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kıymaz, Temmuz ayında havaların iyice ısınmasıyla klima satışlarında ciddi bir artışın yaşandığını söyledi. Satışların arttığını belirten Kıymaz, “İşlerimiz Allah'a çok şükür iyi. Vatandaşlarımızın yoğun talebi var, mağazamızda halkımıza yönelik indirimlerimiz var” şeklinde konuştu. 

"KLİMA SATIŞLARI BU YIL DAHA İYİ"
Mağaza Çalışanı Ali Karaduman ise klima satışlarının geçen yıla oranla bu yıl daha iyi olduğunu söyleyerek ‘Hava sıcaklığından dolayı pazar payımızı biraz daha yükselttik. Şuanda her yerde klimaya ihtiyaç var. Pazar payı da onun için çok iyi, vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyorlar yoğun bir talep var” diye konuştu. 

8000_78

BU ARADA KLİMANIN ZARARLARINI DA UNUTMAYIN

Sıcaklardan korunabileceğimiz en etkili çözümlerin başında yer alan klimanın, yanlış ve sürekli kullanılması birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Özellikle solunum yollarını olumsuz etkileyen ve doğada bulunan mikropları bünyesine çekerek ortama yayan cihaz, alerjik reaksiyonlara da sebebiyet verebilmektedir. Bağışıklık sistemini zayıflatarak vücut direncini azalmasına neden olarak, kişinin ciddi rahatsızlıkları kapma riskini artırmaktadır. Ortamı buharlaştıran ve nemlendiren soğutma aleti, bakterileri etrafa yayıyor. Bu bakteriler kalabalık ortamda daha fazla yoğunlaşıp; sinüzit, bronşit, renit gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Kulak, diş iltihaplanmaları, ateşlenmeye neden olmaktadır.Modern yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan ve artık kış mevsiminde bile kullanılmaya başlanan klima, öksürük, baş ağrısı, boyun, kas tutulmaları, ciltte kuruluk, dudak çatlaması gibi olumsuz durumlara zemin oluşturmaktadır. Artrit, Nörit gibi nadir görülen vakalara da neden olmaktadır. Klima çarpması gribal enfeksiyonlara, soğuk algınlığına, nezle gibi sorunlara yol açabilmektedir. Vücudun ısı dengesini alt üst eden ve kilo alma riskini artıran cihaz, bağımlı da yapabilmektedir. Sürekli klima kullanan kişiler, ortam serin olsa da klima kullanma gereksimi duyarlar. Soğutma cihazı, değişik ve tehlikeli virüsleri barındırma ve etrafa yayma özelliğine de sahiptir. Bu da ölümcül hastalıklarla karşılaşma riskini artırmaktadır.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!