dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2429.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66268.98$

Kocamaz: İplik üretiminde sıfır hata


Kocamaz: İplik üretiminde sıfır hata
Malatya’nın teknoloji üssü olan Teknokent’te yapılan ve Haziran ayında bitirilmesi planlanan projeye göre artık iplik üretiminde hata sıfıra indirilecek.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

İplik üzerinde hata denetimi yapan özel otomasyon sistemi projesi hakkında bilgi veren Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Kocamaz, “Bizim geliştirdiğimiz sistem yaklaşık 2 yılda bir kontrol edilebilecek parçaları anlık kontrol ediyor.  Kuracağımız sistemin dışarıdaki fiyatı 700-800 bin TL iken biz bunu 100-200 bin TL'ye rahatlıkla kurulabilir hale getireceğiz. Ve teknolojik olarak yurt dışındaki benzerlerinden daha üstün bir halde olacak.” dedi

İPLİK ÜRETİMİNDE HATA SIFIRA İNDİRİLECEK

Özgünlüğe saygı, yeniliğe açıklık ve paylaşımcılık ilkeleri temelinde yeni fikirleri destekleyen ileri ve çağdaş bir sistem kurmak vizyonuyla yola çıkan İnönü Üniversitesi Teknokent başarılı araştırmalara imza atıyor.  11 Şubat 2009 tarihinde Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Kuruluş Protokolü imzalandı. Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluş başvuru dosyası 18 Haziran 2009 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığına sunuldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Değerlendirme Kurulu Malatya Teknokent başvurusunu 22 Temmuz 2009 tarihinde kabul ederek Malatya Teknokentin kuruluşu 30 Temmuz 2009 tarihinde Bakanlar kuruluna teklif edildi. Şirketinin kuruluşu şirket ana sözleşmesinin 14279 sicil no. ile Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 10 Şubat 2010 tarih ve 7498 sayılı nüshasında yayınlanmasıyla tamamlandı. Üniversite Sanayi işbirliği ile önemli çalışmalara imza artan İnönü Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Fatih Kocamaz ile burada yapımı devam eden ve hayata geçtiğinde iplik üretiminde hatayı sıfıra indirecek projeyi konuştuk. İplik üretiminde hatayı ve maddi zararı sıfıra indirecek otomasyon istemi ile ilgili şunları dile getirdi: “ Üniversite Sanayici işbirliği kapsamında yaptığımız çalışmalardan birisi üniversite Sanayi işbirliği kapsamında 20'yi aşkın proje yazıldı. Projelerin hepsi ve kaliteli projeler her birisi sonuçlandığında ortaya çok güzel sonuçlar çıkarabilecek projeler.  Kendi projem, iplik üzerine hata denetimi yapan özel bir otomasyon sistemi gerçekleştiriyoruz.  Böyle bir sistem dünyada var ama aşırı pahalı bir sistem. Kapalı olduğu için iplik üreticileri bu sisteme almıyor. Almadığı zaman da çok ciddi problem yaşıyorlar. İplik üretimindeki verimlilikleri çok düşüyor.  Kaliteleri düşüyor. Bunu el yordamıyla çözmeye çalışıyorlar. Bu da ne yazık ki kaliteyi artırmıyor. Bizim geliştirdiğimiz sistem yaklaşık 2 yılda bir kontrol edilebilecek parçaları anlık kontrol etmeye götürüyor kuracağım sistem.”

YURT DIŞINDA 700-800 BİN LİRAYA MAL OLUYOR BİZDE 100-200 BİN LİRAYA MAL OLACAK

 Kocamaz: “Kuracağımız sistemin dışarıdaki fiyatı 700-800 bin TL iken biz bunu 100-200 bin TL'ye rahatlıkla kurulabilir hale getireceğiz. Ve teknolojik olarak yurt dışındaki benzerlerinden daha üstün bir halde olacak, daha üstün özellikleri olacak. Bu projemiz şu anda bitmek üzere, çok fazla yol aldık. Sahada İpek Tekstil ile birlikte çalışıyoruz.  Gece gündüz sabah akşam gidiyoruz İpek tekstile makinaların yanına çalışıyorum bana zevk veriyor.  Bir akademisyen olarak üniversiteden çıkıp sanayicinin yanına gidip o nemli makine ortamında çalıştığımızda ve bir şeyler ortaya koyduğumuz da kendimi akademisyen olarak hissediyorum.  Akademisyenlik sadece üniversitede derse girip çıkmak değil dünyada böyle değil. Ama biz de uzun uzun yıllar boyunca akademisyenlerimiz buna mecbur edildi.  Akademisyenlerimizin Organize Sanayi bölgesinden çıkmamaları gerekiyor. Belki de haftanın yarısı orada geçirmeleri gerekiyor. Bu projeyi Haziran gibi bitirmeyi planlıyoruz, lansmanını yapacağız.  Rektör hocamız ve Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızı çağıracağız.” şeklinde konuştu.
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!