dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67023.528$

'Kolon kesildi' iddiası yargıya taşındı!

'Kolon kesildi' iddiası yargıya taşındı!
Malatya’da Kahramanmaraşlı 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenerek yıkılan Hayat Sitesi’nde babası Bayram Kırıcı’yı kaybeden Gülhan Karaaslan, yıkıma kesilen kolonların neden olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Narin

Malatya’nın simge mekanlarından olan ve kent merkezi Özalper Mahallesi’nde bulunan Hayat Sitesi Kahramanmaraşlı 7.7 ila 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkıldı. Dört bloktan oluşan sitede ilk belirmelere göre işadamı Bayram Kırıcı’nın da aralarında bulunduğu 17 kişi hayatını kaybetti.
Enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığı Hayat Sitesi’nde faaliyet gösteren bir işyeri sahibinin kolonları kestiğini ve çökmenin kesilen kolonlar nedeniyle gerçekleştiğini ileri süren Bayram Kırıcı’nın kızı Gülhan Karaaslan beraberinde enkaz altında yaralı olarak kurtarılan annesi Sultan Kırıcı ile birlikte duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

KOLON KESİLEREK BİRLEŞTİRİLDİ 

Annesi Sultan Kırıcı ve aile yakınlarıyla Hayat Sitesi’ndeki enkaz çalışmalarını takip eden Gülhan Karaaslan binadaki yıkama kesilen kolonların neden olduğunu belirterek “A/2 Blok’un altındaki kolonlarla birlikte tavan kesilerek birleştirme yapıldı. Bunların hepsine herkes şahit delillerimiz var elimizde davacıyız suç duyurusunda bulunduk. Ben de burada ikamet ediyorum annemde her şeye şahidiz. Yetkililerden bu işin peşine düşmesini istiyoruz” diye konuştu

HER YERİ TOZ BULUTU KAPLADI 

Malatya’da Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası çöken Hayat Sitesi’nin kapıcısı o anları anlattı. Sitede 18 yıldır görev yaptığını belirten Ali dalkılıç, ilk depremle birlikte çökmenin yaşandığı sitede ortalığı toz bulutunun kapladığını söyledi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ila 7.6 büyüklüklerindeki depremler sonrası çöken ve ilk belirmelere göre 17 kişinin hayatını kaybettiği Özalper Mahallesi’nde bulunan Hayat Sitesi’nde enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.
Eşi ile birlikte çalışmaları takip eden ve sitede uzun yıllardır kapıcı olarak görev yapan Ali Dalkılıç, Hayat Sitesi’ndeki yıkımın ilk depremle birlikte yaşandığını belirterek, binaların çökmesiyle birlikte her tarafı toz bulutunun sardığını söyledi.

İLK ÇÖKME GECE YAŞANAN DEPREMLE OLDU 

Hayat Sitesi’nde 18 yıldır görevli olarak çalıştığını belirten Ali Dalkılıç, “6 Şubat gece 04.17’de sarsıntı meydana geldi. Kapıya çıktığımızda ilk blok çöktü. Öğle saatlerinde meydana gelen depremde ise diğer üç blok çöktü. Deprem sonrası her tarafı toz bulutu sardı bağrışmalar yaşandı. İkinci depremde çok sayıda kişi dışarıda idi sitenin tamamı ilk depremde çökmüş olsaydı ölü sayısı fazla olurdu. 64 dairenin bulunduğu sitede 17 kişi hayatını kaybetti “diye konuştu.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!