dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2389.6
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61885.57$

Kolukısa Van'da gündeme oturdu


Kolukısa Van'da gündeme oturdu
Aslen Malatyalı olan ve çalışmaları ile Malatyalıların gündeminden düşmeyen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gitti.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Aslen Malatyalı olan ve çalışmaları ile Malatyalıların gündeminden düşmeyen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gitti. 

MALATYALILAR KOLUKISA'NIN ÇALIŞMALARINI VE ZİYARETERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Çalışmalarına aktif bir şekilde devam eden Kolukısa geçtiğimiz aylarda da Malatya'ya bir dizi ziyaretler gerçekleştirmişti. Malatyalıların gururu olan ve çalışmalarıyla takdir toplayan Kolukısa, bugün de beraberindeki HSK Başmüfettişi Mehmet Akif Bostancı ve 3 müfettişle Van Adliyesini ziyaret etti. Kolukısa'nın yapmış olduğu çalışmalar ve ziyaretleri Malatyalı hemsehrileri tarafından oldukça merak edilip, takip ediliyor. Gittiği her ilde yapmış olduğu çalışmaları yakından takip edilen Kolukısa hemşehrilerinin gururu oldu. Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa sadece kendi memleketinde değil, diğer illerde de çok samimi ve sıcak bir ortamda ilgiyle karşılanıyor. Kolukısa, ziyareti sırasında Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lütfü Boyalı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu tarafından karşılandı.

"ÖZVERİ İLE ÇALIŞAN HAKİM VE SAVCILARA TEŞEKKÜR EDERİM"

Adliye şeref defterini imzalayan Kolukısa, daha sonda adliyedeki hakim savcılarla bir araya geldi. Van'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kolukısa, görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan hakim ve savcılara özverilerinden dolayı teşekkür etti.Kolukısa ile beraberindekiler, ziyaretlerin ardından kentten ayrıldı.

6005_31

YUNUS NADİ KOLUKISA KİMDİR?

10.07.1972 tarihinde Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimlerini Malatya'da tamamladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini ikincilik ile bitirdi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 5. Madde “Kişi Güvenliği” ve 8. Madde “Özel Hayatın Gizliliği” konusunda yüksek lisans tezini yazan KOLUKISA'nın aynı konuda yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları konusunda Adalet Bakanlığı bünyesinde eğitici olarak görev almış, beşyüze yakın hakim ve savcının eğitimine katkı sağlamıştır. TBMM komisyonunda Adalet Bakanlığı temsilcisi olarak görev alan KOLUKISA'nın  “Türkiye'de Önleme Dinlemeleri” konusunda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. Adli Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan KOLUKISA; sırasıyla Başyayla-Karaman, Horasan-Erzurum, Dursunbey-Balıkesir ilçelerinde cumhuriyet savcılığı, Adalet Müfettişliği, Yargıtay Savcılığı, HSK başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 23.03.2016 tarihinde HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına, 19.01.2017 tarihinde HSK Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!