KONUTLARIN GÖLGESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

MalatyaÂ'nın dünyaca meşhur kayısı meyve ağaçları bugünlerde beyaza büründü.
Malatya'nın yeni yerleşim alanı Fahri Kayahan, Çilesiz, Tecde, Aşağı Bağlar Mahallesi bölgelerinde çok katlı büyük konutların gölgesinde kalan çiçek açmış kayısı ağaçları da son günlerini yaşıyor. Çünkü önümüzdeki günlerde kesilip yerine çok katlı binaların yapılacağı günleri bekleyen kayası ağaçları son demlerini yaşıyor. Bu bölgedeki kalan kayısı ağaçları belki de son çiçeklerini açtı.
Meyve ağaçlarının bulunduğu bu bölgede, meyve ağaçlarının kesilerek uygulanan yoğun yapılaşmanın yerine, depreme dayanıklı Beydağı bölgesi çok katlı yapılaşmaya dönüştürülmemesi ve verimli topraklarda binalar yapılması değişik yorumlara neden oluyor.
TOKİ tarafından yaklaşık 10 bin konut Beydağı bölgesine yapılmasına rağmen ve müteahhitlere de buraya konut yapmaları yönlendirilmesi gerekirken Malatya Belediyesi'nin verimli toprakların bulunduğu ve meyve ağaçlarının yer aldığı, Malatya'nın ak ciğeri bölgeye yüksek katlı konut bölgesi ilan etmesi tenkit ediliyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yeşilyurt Belediyesinin Sayıştay Raporu Kamuoyunun Erişimine Açılıyor!
- Malatyalı Mustafa Necati Tecdelioğlu, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Seçildi!
- Yeşilyurt Belediyesinden Müftülüğe ve TUSAŞ'a Taşınmaz Tahsisi Yapıldı
- Malatya'da Gençler İçin Ücretsiz Kuaförlük Kursu Kayıtları Başladı
- TOKİ Malatya ve 60 İlde 725 Arsayı Açık Artırmayla Satışa Çıkarıyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.