dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    63745.63$

Korkutan deprem!


Korkutan deprem!
Malatya'da saat 02.03'te deprem meydana geldi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA 

AFAD verilerine göre; Malatya'nın Kale ilçesinde saat 02.03'te 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu açıklandı. Saat 02.03'te Malatya il merkezinde de şiddetle hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak merkezini de Karşıyaka- Pütürge şeklinde açıkladı.  Deprem ŞanlıurfaKahramanmaraşElazığ ve Diyarbakır'da da hissedildi. 

BARUŞ: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMUYOR

14,29 kilometre derinlikte oluştuğu belirtilen deprem kent merkezinde korku ve paniğe neden olurken, depreme ilişkin açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş ilk bilgilere göre kent genelinde kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.

Depremin ardından artçılar sürüyor.

Öte yandan Malatya'da bulunan yurtların an itibarıyla boşaltıldığı gelen bilgiler arasında...

A

VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİLER

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki deprem kentte büyük korkuya neden oldu. Birçok vatandaş deprem sonrası sokaklara çıktı.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre merkez üssü Kale ilçesi olan 4,9 şiddetindeki deprem sonrası Malatyalılar korku ile dışarı kaçtı. 24 Ocak'taki 6,8'lik Sivrice depreminin travmasını halen atlatamayan Malatyalılar, gece yarısı yaşanan deprem ile bir kez daha sokaklara çıktı.Çok sayıda vatandaş evlerinden kaçarak sokaklara dökülürken, deprem nedeniyle can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

A_2

SOSYAL MEDYADAKİ HABERLER GERÇEK DIŞI
Malatya Valisi Aydın Baruş'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlimiz Kale İlçesi Merkezli saat 02.03'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmemiştir. Vatandaşlarımızın, ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalara girilmemesi hususunda dikkatli davranmaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.
Vali Baruş, ayrıca bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, Pütürge İlçesi Çayköy Mahallesinde bazı evlerin yıkıldığı ve enkaz altında kalanların olduğu yönündeki haberlerinde gerçek dışı olduğunu dile getirdi.

B_1

 

DEPREM ELAZIĞ'DA DA KUVVETLİ HİSSEDİLDİ

Malatya'da meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem Elazığ'da kuvvetli hissedilince insanlar sokağa çıktı. Deprem sırasında balkonlardan atlayan 4 kişi ile panik atak geçiren 2 kişi hastaneye kaldırıldı.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 02.03'de merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde yerin 14 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi.Kale ilçesinin sınır olduğu Elazığ'da deprem kuvvetli olarak hissedildi. Deprem nedeniyle bir çok kişi uykudan uyanıp sokağa çıktı. 24 Ocak'ta 6.8'lik deprem yaşanan kentte bugünkü 4.9'luk deprem sırasında korku ile 4 kişinin yüksek girişli ve birinci kattaki balkonlardan atladığı öğrenildi. Yaralanan 4 kişi ile birlikte panik atak geçiren 2 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Durumları iyi olan yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi.

A_1

B

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!