dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2443.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62921.207$

Korkutan depremin ardından bölge sallanmaya devam ediyor


Korkutan depremin ardından bölge sallanmaya devam ediyor
Son günlerde çok sayıda depremin meydana geldiği Malatya’nın Arguvan ilçesinde bu sabah 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-ARGUVAN

Son günlerde çok sayıda depremin meydana geldiği Malatya'nın Arguvan ilçesinde bu sabah 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

 DEPREMLER DEVAM EDİYOR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre saat 07.19'da merkez üssü Arguvan olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının yerin yaklaşık 17 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtilirken depreme uykuda yakalanan vatandaşların bir çoğu panikle evlerinden dışarı çıktı. 

VATANDAŞLAR ÇADIRLARDA YAŞIYOR
Son günlerde bölgede yaşanan sarsıntılar nedeniyle 150 den fazla evde hasar oluşmuştu. Arguvan ilçesi ile Hekimhan İlçelerine bağlı köylerde etkisini hissettiren depremler nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalıyor. 
Son bir hafta içerisinde bölgede en büyüğü 4.5 olan bir çok sarsıntı kaydedildi. 

VALİ BARUŞ: 10 GÜNDE 3 DEPREM OLDU

Malatya Valisi Aydın Baruş, 10 günde 3 depremin yaşandığı Arguvan'da son depremle ilgili hasar tespitinin sürdüğünü söyledi. 
Malatya Valisi Aydın Baruş, bu sabah Arguvan'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, bölge insanına geçmiş olsun temennisinde bulundu. Son 10 günde 3 depremin yaşandığını hatırlatan Baruş, depremlerde can ve mal kaybının yaşanmadığını söyledi.

1002_30

DEPREMLERLE İLGİLİ HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR

 

Bölgedeki hasar tespitinin devam ettiğini anlatan Baruş, “Binalarda devam eden depremlere bağlı olarak birtakım hasarlar oluştu. Bu hasarların tespitine de devam ediyoruz. Malumunuz üzere 21 ve 25 Mart tarihlerinde de 2 deprem yaşamıştık Arguvan ilçe merkezde. O depremlerden dolayı hasar tespitlerimiz acil bir şekilde yapılmıştır. Bu hasar tespitleri neticesinde 264 binada hasar tespit edildi. Bunların 95'i ağır hasarlı olarak 140'ı hafif hasarlı olarak tespit edildi. Konutlarda. 29 ahır ve müştemilat ile depo gibi binalarda da bazılarında ağır hasar bazılarında hafif hasar tespiti yapıldı. Bu hasar tespiti yapılan mahalle sayımız toplamda 16. Bunların 8'i Arguvan'da 8'i Hekimhan'da” diye konuştu. 

1003_25

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!