dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2423.4
  • BIST
    9750.61
  • BTC
    66310.47$

Kredi kesintisi düşürüldü


Kredi kesintisi düşürüldü
Kesinti miktarı bin 500 TL'ye düşürüldü
Narin

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı ve aynı zamanda, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (MESKKK) Başkan adayı Ramazan Toptaş, yaptığı açıklamada esnaflara sağlanan 30 bin TL'lik faizsiz krediden kesinti miktarının bin 500 TL'ye düşürüldüğünü söyledi.

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Başbakan Davutoğlu'nun 'can suyu' olarak nitelediği esnafa verilen faizsiz 30 bin liralık kredi kullanımındaki kesintinin minimum seviye indirilmesi için gerekli çalışmalarda bulunduklarını belirtirken, kesinti miktarının bin 500 TL'ye düşürüldüğünü ifade etti. Konuyla ilgili mağduriyeti gidermek amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ile de görüştüklerini anlatan Toptaş, "Yaptığımız görüşmede mağduriyetimizi anlattık. Bakan Tüfenkçi'nin de girişimleri sonucunda esnafımızdan 3 bin 500 TL yerine sadece bin 500 TL kesinti yapılmasını uygun gördüler. Bu da esnafımıza bir nebze olsa da rahatlık getirdi. Esnafımızdan gelen bilgilere göre kooperatif tarafından kesintilerin devam ettiği bilgilerini alıyoruz. Burada mevcut kooperatif başkanına konu ile ilgili çıkıp bir basın açıklaması yapmasını bekliyoruz. Kesintilerin hala neden devam ettiğini esnafımıza açıklamasını bekliyoruz" diye konuştu.

Şuan ayrıca daha önceden kredi alan esnaftan kesilen 3 bin 500 TL'in kesinti konusunda mağduriyetinin de giderilmesi gerektiğini vurgulayan Toptaş, "Aldığı kredi nedeniyle esnafımızdan kesilen 3 bin 500 liranın ödenip ödenmeyeceğini de burada soruyoruz. Mağdur olan esnaflarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. Mevcut Kooperatif başkanı 1 Ocak'ta yaptığı bir açıklamada 223 esnafın faizsiz kredi almak için başvurduğunu 52 esnafın bu krediden faydalandığını söylemişti. Bu 3 bin 500 Lira kesintinin 52 esnafa yönelik olarak kullanıldığını söylemişti. Bunun açıklanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci'nin açıklamasından sonra halen daha bin 500 TL'nin üzerinde kesintiler yapıldığını belirten Toptaş, "Çok üzülerek söylüyorum bu çalışmadan oda başkanlarımızın hiç kimsenin haberi yok. Bize müracaat eden üyelerimize bu konuyu anlatmakta sıkıntı yaşıyoruz. Biz kooperatif başkanlığımızdan şunu beklerdik oda başkanlarını bir araya toplayıp bunları bilgilendirmek amaçlı bir çalışma yapmalıydı. Maalesef böyle bir şey yapılmadı. Şu anda yapılan uygulamada hala 3 bin 500 Liralık bir kesinti var mı? Kesintiden dolayı esnafımızın ödediği parayı şu anda orada oturan mevcut başkan biliyor mu? Bir çaycının, bir berber bir kuaför esnafının, bir fırıncı esnafı kardeşimizin bu parayı nasıl kazandığını başkan biliyor mu?" ifadelerine yer verdi.
Ay sonunda yapılacak olan ESKİ seçimlerinde başkanlığa aday olduklarını belirten Toptaş "Biz bu göreve talip olduk. Bu göreve geldiğimizde bu esnaf kardeşlerimizin haklarını hepsini savunacağımızı hiç kimsenin şüphesi olmasın"dedi.

Toptaş "Diğer bir konuda kooperatife borcu olan veya icralık olan kişilerin haklarını biz yönetime geldiğimiz takdirde hepsini arayacağız ve iyileştirme yönünde çalışmalar yapacağız. Burada mağdur olan, kredi kullanan, oraya borcu olan esnaflarımız bunları en azami şekle indirip iyileştirmede bulunarak, yönetim kurulu beraber gerekeni yapacağız. Biz başkanlığa geldiğimiz zaman hiçbir esnafımıza orada bağırıp çağrılmayacak" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!