Kriminal İncelemelerde Yeni Dönem Başladı: Malatya'ya Hizmet Veriyor!

Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı, uluslararası akreditasyon sertifikasına sahip yeni binasında, 10 ile hizmet vermeye devam ediyor. Yatay mimariyle inşa edilen 156 odalı binada, olay yerinden elde edilen bulguların incelenerek suçların aydınlatılmasına önemli katkılar sağlanacak. 119 milyon TL'lik yatırımla tamamlanan laboratuvar, Malatya da dahil olmak üzere birçok illere hizmet veriyor.
Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı, yeni laboratuvar binasında hizmet vermeye başlamış olup, 10 ili kapsayan geniş bir hizmet ağına sahiptir. 156 odadan oluşan yeni binada, yatay mimari anlayışıyla yapılan özel projede, çeşitli kriminal inceleme alanları yer alıyor.
ULUSLARARASI AKREDİTASYON SERTİFİKASI İLE KALİTE YÜKSELİYOR
Laboratuvar Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Hakan Beyaz, Kayseri'deki yeni laboratuvar binasında çok daha etkili bir şekilde hizmet verdiklerini belirterek, uluslararası akreditasyon sertifikasıyla kaliteyi artırdıklarını ifade etti. Yeni binada belge inceleme, balistik, iz inceleme ve kimyasal inceleme alanları yer alıyor. Ayrıca, biyolojik incelemeler ve ses-görüntü-data incelemeleri için de çalışmalar tamamlandı.

BÖLGEDEKİ 10 İLE HİZMET
Kayseri merkezli olarak, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerine hizmet veren Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı, suç teşkil eden olayların aydınlatılması ve faillerin belirlenmesi konusunda kritik rol oynamaktadır.

NURİ KİLLİGİL PAŞA'YA ÖZEL KOLEKSİYON ODA
Laboratuvar binasında, Türk savunma sanayinin kurucularından Nuri Killigil Paşa'ya ait silahların sergilendiği bir koleksiyon odası da bulunuyor. 2 Mart 1949'da şehit olan Killigil Paşa’nın silahları, anısına saygı gösterilerek laboratuvarın silah koleksiyon odasında sergileniyor.
YENİ BİNA 119 MİLYON TL'YE MAL OLDU
Kayseri Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'nın yeni binası, yaklaşık 119 milyon TL'lik maliyetle tamamlandı ve bölgedeki suçlarla mücadelede önemli bir adım atıldı.

KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.