dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2424.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64283.16$

KRİZ ÜRETİM MERKEZİ GİBİ...


KRİZ ÜRETİM MERKEZİ GİBİ...
Murat ÇETİN yazdı...
Narin

 

Malatya Time'ın yayın hayatına başladığı günden bugüne kadar, doğru ve teyit ettiğim bilgileri paylaşma gayretinde olduğumu bilirsiniz. Sadece mesleki olarak değil, hayatımın bütününde doğruluk ve dürüstlük düsturum olmuştur. “Bayram değil, seyran değil nereden çıktı şimdi bu girizgah?” diyenleri duyar gibiyim. İzninizle izah etmeye çalışayım.

Herhangi bir haberi veya yazıyı hazırlarken, ince eleyip sık dokurum. Haber kaynaklarımı bir kaç yerden teyit eder, haberin veya yazının kamu yararına olup olmadığını enine boyuna araştırır ve tartar; ona göre yayınlarım. Aldığım kulis bilgilerinin ilk ağızdan olmasa bile, en sağlam kaynaktan beslenmiş olmasına dikkat ederim. Bugünkü yazımı tamamıyla kulis bilgilerine ayırmak istedim. İşte Malatya'mızı ve ülkemizi yakından ilgilendiren kulislerin ilki:

ÇALIK, SONRADAN MÜDAHİL OLMUŞ!

O_10

Hatırlayacağınız gibi, geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan ve Malatya Milletvekilimiz sayın Öznur Çalık'ın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafı yayınlanmıştı. Malatya kamuoyunu yakından takip edenlerin pek de alışık olmadığı Gürkan-Çalık fotoğrafının aynı karede olması, çeşitli yorumları da beraberinde getirdi.

Peki, bu görüşme nasıl sağlandı ve detaylarında neler vardı?
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız, aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan,  Malatya 7. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Malatya'ya geliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya programının detaylarını konuşmak üzere,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmiştir. Diğer bir tabirle, Selahattin Gürkan, Malatya programı hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “brifing” vermektedir. Cumhurbaşkanı, özel kalem müdürü olan Hasan Doğan'ı yanına çağırır. Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı'nın yanına gideceği sırada, dışarıda bekleyen Ak Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bu sayede Selahattin Gürkan'ın içeride olduğundan haberdar olur. Hemen Hasan Doğan ile birlikte toplantıya müdahil olur. Cumhurbaşkanı'nın Malatya ziyaretiyle ilgili tüm detaylar konuşularak, Hasan Doğan'la birlikte programın muhteviyatı hazırlanır.

Bu arada, Selahattin Gürkan tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilecek “At” hakkındaki bilgiler ve Malatya'da yapılması planlanan yatırımlar konuşulmuştur.

BU KULİS ORTADA KAYNADI!
Kulis bilgilerinin ikincisine gelecek olursak; Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi öncesi yapılan AK Parti grup toplantısında yaşanan gerilimden bahsedeceğim. Geçtiğimiz hafta vuku bulan, sabah ki istişare toplantısında yaşanan gerilimin, öğleden sonraki grup toplantısına yansımalarına bakacağız.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesinde yapılan, AK Parti grup toplantısının açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yapar. Gürkan, konuşmasında 3 bin kilometre yol yaptıklarını ve rekor denilecek işlere imza attıklarını anlatır.

Gürkan'ın konuşmasının akabinde toplantıya başkanlık eden Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca “Vekillerimiz, ilk defa grup toplantımıza katılmışlardır. Onlara da söz hakkı verelim” şeklinde bir teklifte bulunur. Araya giren Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Vekillerimizi bir önceki toplantıda dinlemiştik. Zaten pandemi dönemindeyiz ve kapalı bir alandayız” şeklinde Koca'ya mukabelede bulunarak, toplantının bir an önce bitmesini teklif eder. O arada mikrofonu alan MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık “Cumhurbaşkanımızı temsil eden makam, il başkanlığımızdır. Şu an bizim il başkanımız ise İhsan Koca'dır. Kimin konuşup konuşmayacağına o karar verir. Lütfen müdahale etmeyelim.” şeklinde sert bir çıkış yaparak, İsa Özkan'a karşılık verir. Sonrasında ise Malatya Ak Partili milletvekilleri, sırasıyla konuşurlar.

Akabinde ise Malatya Büyükşehir Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar arasında, sözlü tartışma başlar...

GERİLİMİN ARKA PLANINDA NE VAR?..

Yüksek gerilim yaşanan toplantının, kamuoyuna pek yansımayan bir arka planı var. Geçtiğimiz günlerdeki “Billboard krizi”nden bahsediyorum. Hani, Malatya Büyükşehir Belediyesi'yle Yeşilyurt Belediyesi'ni karşı karşıya getiren kriz. İşte o krizde de devreye girmesi gereken kişi il başkanıydı. Çünkü Ak Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın da grup toplantısında belirttiği gibi, İl başkanı, Ak Parti Genel Başkanı yani Cumhurbaşkanı'nın Malatya'daki temsilcisidir. İl Başkanı, AK Parti siyasetinin, Malatya'daki koordinatörüdür. Fakat ne yazık ki İhsan Koca kendisine tevdi edilen bu misyonu yürütme konusunda aciz kalmıştır. Neşter vurulmayan mezkur yara, son krizi de tetiklemiştir.
Yazılarımızı takip edenlerin bildiği üzere, defalarca sayın il başkanını ve milletvekillerimizi uyarmaya çalıştım. Yazılarımda milletvekilliği ile il başkanlığı arasında “Git-gel”ler yaşayan İhsan Koca'dan bahsetmiştim. İhsan Koca'nın “Git-gel”leri sebebiyle ilk başlarda vatandaşa tepeden bakar bir hali vardı. Vatandaşla görüşmeyen İhsan Koca'nın son toplantıda “Vekillerimiz, ilk defa bir gurup toplantısına katılmışlardır. Onlara da söz hakkı verelim” demesi, “Milletvekillerine güzelleme” olarak yorumlanmasını sağlamıştır. Sonuç olarak, sözlerinde samimiyet hissettirememiştir.

MALATYA SİYASETİNDE AK PARTİ 2 GRUP HALİNDE!
Malatya'da AK Partili milletvekilleri ve belediye başkanları, kendi aralarında “iki”ye ayrılmış durumda. Bir grupta, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bulunuyor. Diğer grupta ise AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'den oluşuyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, her iki grupla arayı sıcak tutmaya çalışan bir siyaset sergiliyor. AK Parti Grup Toplantısı'nda ortaya çıkan gerilimden sonra, Mehmet Çınar'ın siyasetinde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu…

BU KAVGA KİME YARADI?
Siyaset, tokluk hissini yok eden bir virüstür. Bu virüsün bir defa yakaladığı kişi, on veya yirmi sene siyasetin içinde de olsa; bulunduğu statüyü daima muhafaza etmenin derdindedir. İşte spontane gelişen bu olay, önümüzdeki süreçte Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi Başkanlıklarına namzet kişilerin iştahını kabartmıştır. Hatta bu kavgayı fırsat bilerek Ankara'da çeşitli kulisler oluşturulmuş durumda. Cumhurbaşkanının ağzından kendilerine “Sen bu işi toparla” şeklinde talimat bekleyenlerin varlığını, artık sağır sultan bile duymuştur.

YAPILAN HİZMETLERİN BİLGİSİNİ, İŞİN İÇİNDEKİ BİRİ VERMELİYDİ!

Belediye Başkanlığı, ünvan-ı mülahazadır. Belediye Başkanlığı'nın azaları ise Büyükşehir'de genel sekreter, genel sekreter yardımcısı ve daire başkanlarıdır. İlçe belediyelerinde ise belediye başkan yardımcılarıdır. Başarının ekip çalışmasıyla geldiği vaki olduğuna göre, AK Parti grup toplantısında çıkan krizin öncesinde Selahattin Gürkan'ın yerine, yapılanları Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Başkanı Mehmet Mert anlatmış olsa idi böyle bir kriz yaşanmayacaktı. Çünkü işin başında değil, işin içinde olan insan daha net ve daha elle tutulur bilgiler verecekti.  

BUNDAN SONRA NE YAPILMASI GEREKİR?

Bence hakkında “Mübalağa iddiası/ithamı” bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bütün ekibini toplayarak medya önüne çıkmalıdır. Malatyalılara, neyi, nasıl ve hangi şartlarda yaptıklarını anlatmalı-anlattırmalıdır. Böylece son noktayı koyan isim olmalıdır.

Selam ve dua ile...

Fiemanillah.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!