dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2499.1
  • BIST
    9691.18
  • BTC
    64976.11$

Kubbedağı projesi tamam!


Kubbedağı projesi tamam!
Kubbedağı ihalesi 24 Ekim'de
Narin

Pütürge ve Doğanyol illçelerimizin ulaşım  sorununa taze kan olacak "Kubbedağı Tüneli Projesi" onaylandı. Süratle hayata geçirilmesi planlanan projenin ihale tarihi ise 24 Ekim.

HABER MERKEZİ- ÖZEL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizi büyük ölçüde rahatlatacak Kubbedağı Projesi'nin onaylandığını söyledi. Projenin süratle hayata geçirileceğini söyleyen Çalık, ihale tarihini ise 24 Ekim olarak açıkladı.

1.5 MİLYONA MAL EDİLECEK

Proje ihalesine ait dökümanların hazırlandığını söyleyen Çalık, "Tahmini proje bedeli 1.5 milyon TL olacak" dedi. Kubbedağı Projesi 3 kilometrelik yol ile 3 kilometrelik bağlantı yolunu kapsıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kış aylarında yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle bazen bir haftayı aşan zaman dilimlerinde dünya ile irtibatı kesilen Pütürge ve Doğanyol ilçesine Kubbe Dağı'na 3 kilometrelik bir tünelin yapılacağı müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da kış aylarında zor şartlar altında ulaşımın sağlanmaya çalışıldığı, zaman zaman yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle bazen bir haftayı aşan sürelerde ulaşıma kapanan Malatya-Pütürge Karayolunun Kubbe Dağı mevkine 3 kilometre uzunluğunda bir tünelin yapılacağını ifade etti. Çalık, “Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizin ulaşımını sağlayan Malatya-Pütürge Karayolunun iyileştirilmesi kapsamında önemli çalışmalar yapıldı. Ancak bölgedeki ağır kış şartları nedeniyle Pütürge yolu kış aylarında yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle uzun sürelerde kapalı kalıyor ve bu bölgemiz ile irtibat kesiliyor. Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizin yaşam kalitesinin düşmesinde Kubbe Dağı çok önemli bir etken olarak her dönem bölge halkımızın karşısına çıkmıştır. Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat'ın da uzun süre takip ettiği Kubbe Dağı Tüneli için gereken çalışmalar yapıldı ve çok önemli bir aşama olan proje ihalesi sürecine girildi” şeklinde konuştu.

Çalık, Kubbe Dağı'na tünel yapılması projesinin hem Pütürge hem de Doğanyol ilçesine konforlu ulaşım için önemli bir proje olmasının yanında Malatya'nın en önemli turizm bölgelerinden Nemrut Dağı'na ulaşımı da kolaylaştıracağını kaydetti. Çalık, “Kubbe Dağı Tüneli kılavuz planı onaylanmıştır. Proje ihalesi yapılması için dokümanlar hazırlanmış olup, ihale hazırlık sürecine başlanılmıştır. Bu ay ihaleye çıkılıyor. Tahmini proje bedeli yaklaşık, 1.5 milyon TL olup, proje 4 kilometre uzunluğundaki tüneli ve 3 kilometrelik bağlantı yolunu kapsıyor. İhale 24 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. Proje hayata geçirildiğinde bölgemiz için çok önemli bir yatırım kazandırılmış olacaktır” ifadelerini kullandı. Çalık, Doğanyol ilçesine ise ayrı bir müjde vererek, “Pütürge-Doğanyol Karayolu 2017 yılı yatırım programına alındı” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!