dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2295.4
  • BIST
    9038.64
  • BTC
    70578$

Kulübün faaliyetleri durduruldu


Kulübün faaliyetleri durduruldu
Malatya İdmanyurdu Kulübü, TÜFAD’ın açıklamasına tepki olarak faaliyetlerini durdurdu
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Geçen sezon şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Malatya İdmanyurdu Kulübü, geçtiğimiz günlerde TÜFAD tarafından yapılan ‘Neden takımın başına Malatyalı bir antrenör getirmediniz' yönündeki eleştirel açıklamaya tepki olarak kulübün faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. 

"FAALİYETLERE SON VERMİŞ BULUNUYORUM"
Kulüp başkanı Teoman Mutlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün itibariyle kulübün faaliyetlerine son verildiği açıklandı. 
Mutlu açıklamasında, “Değerli Malatyalılar, 2018-2019 sezonu ile Malatya 2.Amatör küme liginde almış olduğumuz Malatya İdmanyurdu Futbol kulübünün gelinen noktada Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Liginde tüm faaliyetlerine son vermiş bulunuyorum. 
Ülke futbolunun ve sporun sağlıksız yapılanması, Malatya özelinde futbola bakış açısının tamamen ekonomiye dayandığı, işleyişin ve profesyonelliğin çokta önem arz etmeyi, klavye kahramanlarının belden aşağı vurduğu, spor taban birliklerinin kulüplerin yanında olmaktansa kulübün aleyhinde yapılan tüm çalışmalara ortam hazırladığı, amacın ve çalışmaların farklı yönlere kaydığı bir ortamda gelecek planlaması yapamayacağımızı anlayarak faaliyetlerimizi durdurma kararı almış bulunmaktayız. "

"KÖSTEK OLDULAR"
"Bölgesel Amatör Lig adı her ne kadar Amatör olsa da işleyişin, ve icraatın tamamen profesyonellik gerektiren bir lig olması münasebeti ile ortaya konan bütçeler ile de tezat bir lig olma konumundadır. TFF'nin çokta umursamadığı ,ahbap çavuş ilişkileri ile transferin yapıldığı, hoca ve antrenör seçimlerine müdahalenin çok fazla olduğu, dedikodu iftara ve belden aşağı vurmaların basit konular olarak addedilmesi bizleri bu karara almaya itmiştir. Yıllardır bu şehrin adını ulusal anlamda Amerika Birleşik Devletlerinde USA Malatyaspor Kulübünü kurarak çok iyi yerlerde taşıyan birisi olarak, şehrime olan özlemim ve bu şehir için yapılması gereken her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Bana mesaini vaktini ve bütçeni bu işlere harcama diyenlere karşı duruşumu da her kes çok iyi bilir. Bu şehrin Futbolunun daha doğru temellere dayandırılması noktası yapmayı planladığım çok amaçlı tesisin, ve Bölgesel Amatör ligde mücadele ederken takımın kalacağı tesis ve kamp alanını ise bu gün itibari ile durdurmuş bulunmaktayım. Umuyorum ki, Bölgesel Amatör Lig'de şehrimizi temsil edecek takımlara ASKF, TÜFAD ve spor taban birlikleri daha sağlıklı yol alabilecekleri ortamı sağlayacak kişi ve kuruluşları bundan sonra bulacaklardır. Kaldı ki onca spor adına yapılan doğruları kınayarak ya da tepki göstermeyerek köstek oldukları ise aşikardır. "

"HOCAMIZA KARŞI KINAMA MESAJLARI VERİLDİ"
2 yıl boyunca ilk defa bir spor taban birliğinden almış olduğumuz kınama mesajına cevap vermeyerek şartların olgunlaşmasını beklemiş vereceğimiz cevabında geldiğini hatırlatmakta fayda buluyoruz. Dışarıdan getirdiğimiz hocamıza karşı yapılan kınama mesajına bu gün şu cevabı vermekten üzülerek hicap duyuyorum. Hocamızın yanında olacak aslan gibi 4 Malatyalı antrenörün bundan sonraki kariyer planlamasını TÜFAD'ın yapamayacağına dair hiçbir şüphem yoktur. Eminim ki hocalarımız çalışacağı şartları ve ortamı oturarak değil icraatla ortaya koyacaklarını tahmin ediyorum. 

"KİMSENİN HAKKINI YEMEDİK"
Gelinen süreçte ortaya koyulan emek, mesai ve çalışmaların gözden uzakta tutulup, dedikodu, çift yönlü davranıp emeğe saygısızlığı birilerine malzeme edecek değilim. Şahsım olarak bu takıma verilen mesaiyi de emeği ve azmi de göremeyecek kadar kör değilim. Kimsenin hakkının hukukunun gasp edilmemesi adına verilen karara herkesin saygı göstermesini umut ediyorum. Şunu da belirtmekte fayda buluyorum, kimse Malatya İdmanyurdu Spor Kulübüne hakkımı yedi diyemez. Bu güne kadar gerek sosyal medyada gerekse de basınımızın çok değerli mensuplarının bize gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür eder sizlere esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!