dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2281.2
  • BIST
    9006.66
  • BTC
    70697.19$

Külünk: Fitneye izin vermeyiz


Külünk: Fitneye izin vermeyiz
Külünk, Malatya’nın kendisi için özel bir şehir olduğunu belirterek, “Bireysel anlamda benim dünyamda da çok değerli bir şehir” dedi.
Narin

Konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Külünk, Malatya'nın kendisi için özel bir şehir olduğunu belirterek, “Bireysel anlamda benim dünyamda da çok değerli bir şehir” dedi.

Malatya'ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Miraç Göçmez, Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu ve Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube yönetimi ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Külünk, son derece önemli bir konferansa katılmak üzere Malatya'ya geldiğini belirtti. Külünk, “Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu Malatya Şubesi ve Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi'nin davetlisi olarak buradayım. Geliş sebebim Türkiye'nin son derece önemli bir başlığı olan anayasa değişikliği ve sistem değişiklikleri tartışmalarında düşüncelerimizi Malatyalı kardeşlerimizle ve genç evlatlarımızla paylaşmak. İstanbul'da, Ankara'da konuşulanları Malatya'ya taşımak ve toplumsal duyarlılığı yükseltebilmek için inandığımız doğrultuda sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız. Bu vesileyle tabi ki şehre gelindiğinde şehre ait değerlere merhaba demek, onlara ortaya koydukları gayretlerden dolayı teşekkür etmek. Malatya özel bir şehir. Bireysel anlamda benim dünyamda da çok değerli bir şehir. Türkiye için son derece stratejik değeri olan bir şehir.

Bu şehirde emek veren her bir yönetici arkadaşımız bilmeliler ki Türkiye'ye hizmet veriyorlar. Türkiye'nin bütünlüğüne, Türkiye'nin bu coğrafyada güçlü oluşuna hizmet veriyorlar” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya'nın önemli bir merkez olduğuna vurgu yaptı. Gürkan, “Biz Malatya'yı tarif ederken Anadolu'yu anayurt yapan yer olarak tarif ediyoruz. Türk İslam tarihine baktığınız zaman bir Battalgazi Destanı var, bir Danişment Gazi Destanı var. Her iki destan kahramanın doğduğu, büyüdükleri, yaşamaları ve temayüz etmeleri ve temayüz ettikleri yerlerde Malatya toprağıdır. Mevlanaların, Saadettin Konevi'lerin, İbn-i Arabi'lerin de ders ve eğitim gördükleri ve büyük Selçuklu Devleti'nin, Anadolu Selçuklu Devleti'nin oluşmasında da önemli bir merkez. Alaaddin Keykubat'ların, Gıyasettin Keyhüsrev'lerin yetiştiği önemli bir merkez. Bunu biz vebal ve vecahat diye tabir ediyoruz. Burada görev yapmak hem vebaldir hem vecahattir. Sorumluluğun idrakinde olmadığınızda bunun vebali altında ezilme durumundasınız. Geçmişi geleceğe taşıyarak marka şehirden çok, kimlikli, kendi belleğini koruyan ve kendi hafızasını koruyan bir şehir profili ortaya koymak gayreti ve çabası içindeyiz. Özellikle geçtiğimiz bu süreç içinde Türkiye'de sosyal barışın dumura uğratılması konusunda gayret ve çabalar var, tarihten gelen dostluk ve kardeşliğimizi zedelemek isteyenler var. Suni tohumlarla bölüp parçalamak isteyenler var. Buna müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz. Fitne fesat tohumlarının yeşermesine imkan vermeyeceğiz” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!