dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

Kupada yarı finalin adı: Sarı-Kırmızı!


Mehmet AYHAN yazdı...
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

SERİ PENALTILAR: 3-5
GÖZTEPE:
Celso Borges (Attı)
Serdar Gürler (Attı)
Titi (Kaçırdı, direğe vurdu)
Axel Ngando (Attı)     

EVKUR YENİ MALATYASPOR:
Guilherme (Attı)
Danijel Aleksic (Attı)
Michael Pereira (Attı)
Rahman Buğra Çağıran (Attı)
Ahmed Ildız  (Attı)

Spor Toto Süper Lig'de 5 haftadır galibiyet alamayan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda moral buldu. Tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkan Doğunun Kaplanları, 1-0'ın rövanşında Göztepe'ye İzmir'de 90 dakikalık normal sürede aynı skorla kaybetti. Uzatmalarda tabela değişmeyince seri penaltılara geçildi. Ege ekibinden Titi topu direğe nişanladı. 5 atışın hepsini de gole çeviren Malatya temsilcisi 5-3'lük, toplamda 5-4'lük neticeyle yarı finalde renktaşlarından Galatasaray ile eşleşti. Sarı-Siyah-Kırmızılılar şimdiden, 32 yıllık kulüp mazisinin en iyi başarısını elde etti.

102_121

EYMS'DE SAKATLARIN YOKLUĞU CAN SIKTI
EYMS'de sakatlar kervanına, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmandaki 3-2'lik Çaykur Rizespor mağlubiyetinde 3 futbolcu daha eklenmişti. Azubuike'nin ayağındaki topa dokunmak isterken yerde kalan Robin Yalçın 3. dakikada, Vedat Muriqi'le ikili mücadelesinin akabinde sedyeyle dışarı alınan Erkan Kaş 86'da, Ekvadorlu Arturo Mina ise 89'da kale arkasından kulübeye gidince Sarı-Siyah-Kırmızılılar yeşil zeminde 10 kişi kalmıştı. İyileşmeyen Fransız forvet Aboubakar Kamara ile Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma'nın yanı sıra, Hollandalı Mitchell Donald da İzmir'de yoktu.

103_91

CEZALI KAPTAN YİNE OYNAMADI
Beşiktaş'a evlerinde 2-1 kaybettikleri gün Jeremain Lens'in sol ayağına arkadan basınca, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da uyarısıyla hakem Cüneyt Çakır tarafından 39'da kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Adem Büyük 2 resmi müsabakadan men edilmişti. Göztepe karşısında da forma giyemeyen kaptan, Malatya'da, 3 Mart'taki Medipol Başakşehir sınavında ter dökebilecek.

2000_7

MAÇ ÖNCESİNDE MURAT AKÇA ŞOKU
Tedavileri tamamlanan isimlerden Faslı Issam Chebake ilk 11'e döndü. Rahman Buğra Çağıran ve Ömer Şişmanoğlu ise yedek soyundu. Isınma hareketleri sırasında ayak bileğinde problem yaşayan stoperlerden Murat Akça da 11'deki yerini Ahmed Ildız'a bırakarak kulübenin yolunu tuttu. Adem ve onun yokluğunda kaptanlık bandını, taraftarın sevdikleri arasındaki Eren Tozlu taktı.

1009_21

BULUT'TAN İLK 11'DE 5 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, Rize'deki 11'de tam 5 değişikliğe gitti. Erkan, Robin Yalçın, Mina ve Donald kadroda değildi. Beninli file bekçisi Fabien Farnolle'u da yanında oturttu. 11'e Ertaç Özbir, Mustafa Akbaş, Nijeryalı Sincere Seth, Chebake, Bülent Cevahir, Guilherme, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Danijel Aleksic, Barış Alıcı ve Eren girdi.  

1008_18

90 DAKİKA VE UZATMALAR 1-0 BİTTİ
Bornova Stadı'nda, Serkan Çınar düdük çaldığı ve 4.950 taraftarın izlediği karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresi, ev sahibinin 1-0 üstünlüğüyle bitti. 73'te ceza alanı sağ çaprazdaki serbest atışta Berkan Emir ortaladı, Cameron Jerome kafasını çalıştırdı. 15'şer dakikadan iki devre oynanan uzatmalar da aynı skorla sona erince seri penaltı atışlarına geçildi.

1007_26

EROL HOCA'DAN 5-4-1 SAHA DİZİLİŞİ

Müsabakanın izlenim içerikli haber-yorumunu şöyle özetlemek mümkün… 5-4-1 sisteminde pozisyon vermemeyi hedefleyen Erol Bulut, eldeki kısıtlı kadroyla en iyisini yapmaya çalıştı. Rakibi bire bir markaja alan, “Defansta bir adamım fazla olsun. O da yeri geldiğinde kademelere girsin, eksik yakalanmayayım” düşüncesiyle 5'li defans anlayışını tercih etti. Bu 5'linin hemen önlerinde, ikinci bölgede Ahmed ve Murat Yıldırım merkezi çok iyi kapattı.

1006_47

‘ŞANS YAKALARSAM GOL DE ATARIM!'
EYMS, fırsat buldukça da bire birde etkili ve kontratağa yatkın Aleksic ve Barış'ın kanat hücumlarıyla, Eren'i de merkezde kullanarak ileriye çıktı. Eren de istasyon olarak kullanıldı. Aleksic'in bir şutu da bu şekilde geldi. “Eğer şans yakalarsam gol de atarım” mesajı verildi. Erol Bulut'un öğrencilerinin ileriye etkili yönelemeyişinin nedeni, defansta Tamer Tuna'nın öğrencilerinin 3 forvete karşı çoğunlukta oluşuydu. Bulut da savunmada sürekli 1 adam fazla bulundurduğu için Göztepe'ye imkân tanınmadı ve set uygulandı, şuta izin verilmedi.

1006_47

GUILHERME'NİN KALİTESİ MALUM; KAMARA NEREDE?
Guilherme'nin kalitesini zaten biliyoruz. Atağa çıktığı her an etkili işler yapması mümkün. Önde oynamaya alışkın olmasına rağmen hocası onu İzmir'de sol beke çekti. Görevini iyi şekilde yapan, EYMS için çok değerli bir futbolcu. Yerini 57'de Ömer'e bırakan Barış Alıcı genç bir futbolcu, denemeye ihtiyacı var. Aldığı süre, hem kendi hem takımına hizmet açısından çok önemli. Bifouma'nın yanı sıra, Fulham formasıyla Premier Lig'de çok etkili olan Kamara'nın şu ana dek istenilen şekilde kullanılamaması da EYMS açısından kayıp.

1005_89

“GOL YEMEZSEM TURU GEÇERİM” RAHATLIĞI!
İlk yarının bitimine kadar iki taraf da riske girmedi. Doğunun Kaplanları gole kadar skordan ve oyunun gidişatından memnundu. Rakibi kendi yarı alanında 11 kişiyle, kompakt bir defans anlayışıyla karşıladı ve pozisyon vermedi. Uzun süre “Gol yemediğim sürece bu turu geçerim” rahatlığıyla oynandı! Malatya, ikinci devrenin başlarında da oyunu kendi yarı sahasında kabullendi. Gole kadar da istenileni alan takımdı. Eren de 69'da Pereira'yla değişirken kenar yönetimince alkışlandı.

1003_290

KİMSE ELENMEYİ HAK ETMEDİ!
1-0'a kadar oyundan ve skordan memnun olan Erol Bulut, önce gol yememeyi düşündü. İki tarafın da az pozisyon bulduğu bir dönemde atılan duran top golü hesapları bozdu. Bu bölümün ardından yenilecek bir golün telafisinin olmadığı düşüncesi iki ekibi defans güvenliğine iterken, oyun disiplininden kopulmadı. Malatya'daki ve İzmir'deki 90 dakikalarda eşitliğin olması gayet adaletli bir sonuçtu. Malatya'da Kaplanlar üstünken, İzmir'de Göztepe hâkimdi. Normal sürede kimse elenmeyi hak etmedi. 30 dakikalık uzatma bölümlerinde de iki hocada “Gol yememe ve nasıl gol bulurum” düşüncesi vardı. Oyuna girenlerin farklılıkları pek ön plana çıkmadı. Ertaç ise 113. dakikada çok güzel çıktı, açıyı daralttı.

1002_382

ÖMER ŞİŞMANOĞLU, KARŞILAŞMAYI TAMAMLAYAMADI
Arka adalesinde çekme olan Ömer riske edilmedi. Onun yerini 91'de yerini Rahman'a bırakmasıyla yerleşimde ve formasyonda değişiklik oldu. Aleksic'i tamamıyla forvette gördük. Pereira sağda oynamaya devam etti. Rahman sol kanada geçince Guilherme kendi asli görevine, orta sahaya ve ofansa yakın oynamaya başladı. Sol beke yakın oynayan Bülent ve öndeki Rahman'la arasındaki boşluğa Serdar Gürler çok daha etkili girdi. Sonuçta; futbolcuları kutlamak gerek. Büyük bir özveriyle 120 dakika boyunca mücadele ettiler. Dramatik bir son yaşadık…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!