dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64765.06$

Kupanın kulpunu kaplan gibi tuttu!


Kupanın kulpunu kaplan gibi tuttu!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet Ayhan

 

Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5'nci tur ilk maçında, perşembe akşamı sahasında TFF 2. Lig Beyaz Grup'tan Etimesgut Belediyespor'u ağırladı. Kaplan, 1999 doğumlu genç file bekçisi Abdulsamed Damlu'nun parladığı karşılaşmada 60'ta Faslı santrforu Khalid Boutaib ve 82'de Eren Tozlu'nun golleriyle sonuca gitti. Malatya temsilcisi, 18 Aralık'ta deplasmandaki rövanş öncesi kapıyı araladı.

107

YEDEK AĞIRLIKLI KADRO…
Tek maç elenimasyon sisteminin uygulandığı 4. turda evinde, 2. Lig Kırmızı Grup'tan Kırklarelispor'u Sırp yıldızı Danjiel Aleksic'in sayısıyla 1-0'la saf dışı bırakan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Etimesgut önünde de yedek ağırlıklı bir kadroyla yeşil zemindeydi.

ADEM YOK; 11'DE 9 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, kasığında 1. derece yırtık olan ve Yeni Malatya Stadı'ndaki 1-1'lik Akhisar beraberliğini kaçıran 1. kaptan Adem Büyük'ten yine yararlanamadı. Akhisar karşısında sarı kart cezalısı durumuna düşen ve Süper Lig'in 15. haftasında Erzurum'daki randevuyu kaçıracak olan ikiliden Brezilyalı Guilherme'yi değil ama, Boutaib'i ilk 11'e yazdı. Erol Bulut, Akhisar mücadelesinin 11'inden sadece iki ismi Etimesgut'a karşı sahaya sürdü ve tam 9 değişikliğe gitti. Sadık Çiftpınar ile Boutaib 11'e girmeyi başardı.

108

MINA FORMASINA KAVUŞTU
Eldivenleri Abdulsamed Damlu devralırken savunmanın sağında Nijeryalı Sincere Seth, solunda Erkan Kaş görevlendirildi. Sadık'ın stoperdeki partneri ise sakatlığını tamamen atlatan Ekvadorlu Arturo Mina oldu. Ahmet Ildız ile Ganalı Sulley Muniru ise ön liberodaydı. Hücum hattında Nijeryalı Michael Pereira, Mustafa Eskihellaç, Senegalli Issiar Dia ile Boutaib yer aldı. Esame listesini Fabien Farnolle, Gökhan Akkan, Berkan Durdu, Murat Yıldırım, Fatih Gürden, İkbal İpek, Rahman Buğra Çağıran ve Eren Tozlu tamamladı.

109

BERKAN DURDU'NUN UĞURU!
Ali Şansalan'ın düdük çaldığı eşleşmenin ilk hamlesi Erol Bulut'tan geldi. Dia 39'da yerini Eren'e bırakırken 59'da Ahmed kenara, Rahman çimlere ayak bastı. 59'da Eren'in ortasında sağdaki Seth pasını Khalid'e aktarırken, Faslı forvet bu sezon ağları 3. kez sarstı: 1-0. 65'te Akın Akman'ın serbest atışında top önce direğe ardından kaleci Abdulsamed'e çarparak kornere çıktı. Pereira 82'de Berkan'a A Takımı'nın kapılarını açtı! Aynı dakikada Boutaib havalandırırken, bu yıl 2. defa sevinen Eren neticeyi tayin etti: 2-0.

101_19

“NASIL OLSA YENERİZ!” HAVASI!
Müsabakanın genelini ise şöyle özetlemek mümkün… Yüzde 63'e 37'lik oynama oranı topun kontrolünün Sarı-Siyah-Kırmızılılar'dan yana olduğunun rakamsal ispatıydı. EYMS 2-0 için mutlu ki Ankara'ya da avantajlı gidilecek. Ancak Spor Toto Süper Lig'de fazla şans bulamayanların yeterli formu ortaya koyamaması ve iyi oynamadan gelen galibiyet teknik heyeti pek memnun etmedi. Süper Lig ekiplerinin alt kategorideki takımları biraz küçümsedikleri ve onlara karşı işi daima zora soktukları ortada. Malatyalılar'da da “Nasıl olsa yeniriz” havası hâkimdi! Zira Adnan Şentürk'ün öğrencilerinin performansları ortalamanın üzerindeydi, 2-3 pozisyona da girdiler.

102_8

EN BÜYÜK KAZANÇ: ABDULSAMED
Evkur Yeni Malatyaspor açısından en büyük kazanç, 19 yaşındaki kaleci  Abdulsamed oldu. Ertaç Özbir'in iyileşmeye çalıştığı dönemde Farnolle'un mevkisini kapan yetenekli isim, uzun zamandır oynuyor gibiydi. Kendinden emin tavırları ve soğukkanlılığıyla dikkati hemen çekerken, çıkışları ve kurtarışları başarılıydı. Sonradan fırsat yakalayan 20'sindeki Berkant da elinden geleni yaptı.

104_4

GÖKHAN AKKAN KULÜBEDEN ÇIKAMADI!
1-0'la Kırklareli'nin elendiği gün 11'de başlayan ve etkili görüntüsüyle sivrilen Gökhan'ın bu kez hiç süre alamaması şaşırtıcıydı. Fatih kulübeden yine kurtulamazken, İkbal yedek oturmasına rağmen farklı bir deneyim yaşadı. Diğerlerinin bazılarının yetersizliği nedeniyle maalesef gençler de otomatikman onlara dahil oldu ve istediklerini tam anlamıyla yansıtmalarının önüne geçti. Kuşkusuz her futbolcu antrenmanlarda çok çalışıyor ve oyuncu seçimlerindeki kararları da bu bağlamda Erol Bulut veriyor.

105_3

ERZURUM'DA 3 YILDIZ YOK
EYMS'de her şeyden önemlisi ekip ruhu ortamında sağlıklı ve güzel bir rekabet var. Beşiktaş'ın katılamadığı Ziraat Türkiye Kupası ciddiye alınırsa final neden olmasın? Süper Lig'de 22 puanla 6. basamağı parselleyen Doğunun Kaplanları'nı şimdi pazar günkü zorlu BB Erzurum sınavı bekliyor. Guilherme, Boutaib ve Adem yok fakat, Erol Hoca o günkü 11'ine de çok güveniyor…

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!