Kurban etini hemen tüketmeyin tüketin

Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Kudret Karaca, 'Kurban kesildikten sonra et 12 saat dinlendirilip, ondan sonra tüketilmelidir' dedi.
Gözde hastanesi Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Kudret Karaca, "Kurban hemen kesildikten sonra eti tüketmek doğru değildir. Ölüm soğukluğunun geçmesi gerekiyor. Buda 12 saate tekabül etmektedir" diye konuştu.
Karaca, bol yağlı ve tuzlu kavurmadan kaçınılmazı gerektiğine de dikkat çekerek, "Etin pişirme şekli çok önemli. Kurban kesildikten sonra hemen kavurma yapma geleneği vardır. Bol yağlı, bol tuzlu ve etli bir kavurma yapılır. Benim tavsiyem, et sebzelerle birlikte karıştırılarak, yağ fazla kullanılmadan pişirilerek tüketilmesi yönündedir. Sağlıksız bol yağlı, bol etli değil de, sebzeyle karışık zeytinyağlı kavurma tüketilmesi daha sağlıklıdır. Ama kavurmayı her öğünde tüketmek doğru değil. Bazen kahvaltıda dahi kavurma yenildiği oluyor. Bu günde 1 ya da 2 öğünü geçmemelidir" ifadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- CHP Malatya’da Örgüt Mesajı: Siyasetin Merkezinde Artık Örgüt Olacak
- 15 Dönümlük Alana Millet Bahçesi ve Nikâh Salonu Geliyor
- Malatya’nın Tescilli Ürünleri Dünya Pazarına Hazırlanıyor
- Özsan Sanayi Sitesi’nde Dehşet: İbrahim K. Gözaltında, Reşit K. Yoğun Bakımda
- Akaryakıta Yeni Zam Mı Geliyor? Benzin Ve Motorin İçin Tarihler Belli Oldu
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.