Kurbanın Derisi Kasaba Ücret Olur Mu? Satılan Baş Geçerli Mi?

Kurban kesimi sonrası deri ve parçaların kasaba verilmesi, baş gibi bölümlerin satılması caiz mi? Merak edilen bu soruya ilmi cevap geldi.
KURBANIN DERİSİYLE KESİM ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?
Hayır, kurbanın herhangi bir parçası kesim ücreti olarak kasaba verilemez. Çünkü bu bir ibadettir. Kesim işi ücretlidir ama bedeli et ya da deri ile ödenemez, nakit ya da eşdeğer kıymetle ödenmelidir.
SATIŞLA MENFAAT TEMİNİ CAİZ DEĞİL
Kurbanın başı, ayakları, derisi gibi parçalarını satarak gelir elde etmek doğru değildir. Bu parçalar kişisel olarak kullanılabilir veya bağışlanabilir; ancak maddi çıkar sağlamak dinen uygun görülmez.
KURBAN TAMAMIYLA ALINIR, PARÇALI SATIŞ OLMAZ
Bir kurbanlığın yalnızca bir bölümü “başı bende kalsın” gibi şartla satılamaz. Kurban ibadeti niyetiyle alınan hayvanın tamamına malik olunmalı, tümü satın alınmalıdır. Aksi hâlde ibadet geçerli sayılmaz.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.