dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63787.307$

Kurtulmuş: Bu merkez Malatya'ya değer katacak


Kurtulmuş: Bu merkez Malatya'ya değer katacak
Kongre ve Fuar Merkezi Temel Atma Töreni’ AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı ile yapıldı. Kurtulmuş: 'Fuar ve Kongre Merkezinin Malatya’ya çok büyük değer katacağına inanıyorum' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve yapımı Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Kongre ve Fuar Merkezi Temel Atma Töreni' AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımı ile yapıldı.

TÖRENE KATILANLAR 
Mişmişpark Fuar alanında gerçekleştirilen temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti Bölge Koordinatörü Yusuf Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ile devlet erkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1_757

FUARI VE FUARCILIĞI ÖNEMSİYORUZ
Programda ilk olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, fuarların şehirlerin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamdaki tanıtımını adına önemli olduğunu belirterek, “Fuarı ve fuarcılığı bizler çok önemsiyoruz. Bizler göreve geldikten sonra daha önceki arkadaşlarımızın başlatmış olduğu gerek Kitap Fuarı ve hemen akabinde Tarım Fuarı bunlar hepsi Uluslararası nitelikteki fuarlarımızdır. Kayısı Fuarımız, Güneşin altın yumurtası dediğiniz kayısı fuarı gerçekleştirdik uluslararası düzeyde ve akabinde de geçtiğimiz günlerde sinema günleri diye tabir ettiğimiz 9'uncu Uluslararası Film Festivali'nde Malatya'da gerçekleştirdik. Malatya'nın hem Türkiye hem dünya nezdinde konumlandırılması noktasında önemli faaliyetler olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

MALATYA'NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Temeli atılan fuar merkezinin Malatya'nın tanıtımı noktasında önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Gürkan, “Fuar alanımız uluslararası düzeyde olacaktır. 400 kişilik bir kongre merkezi, 200 kişilik 3 tane ayrı toplantı salonları olacak. Fuara katılanların herkesin ikili görüşme yapacakları ofisler olacak. İdari bina olacak. Mescit, ve toplantı salonları olacak. Etrafında 25 bin metrekarelik bir peyzaj düzenlemesi yapılacaktır. Güzel bir kongre ve fuar merkezini Malatya'mıza kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.

KAHTALI: MALATYA HER ALANDA BÜYÜK AŞAMALAR KAYDETTİ

Malatya AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalı, ise 17 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Malatya'nın her anlamda büyük bir aşama kaydettiğini dile getirerek, “Bunun için başta Cumhurbaşkanımız ve bütün çalışma arkadaşlarına ve emeği geçen herkese en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Bu temel atma töreninin Malatya'mıza ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Coşkun: Bu Projenin uygulanıyor olmasını görmek beni mutlu ediyor
AK Parti Bölge Koordinatörü Yusuf Coşkun ise yapılacak kongre merkezinin bölge için çok önemli bir yatırım olduğunu dile getirerek “Kalkınma ajansı ile birlikte bu proje için çok uğraştık. Bu projenin burada uygulanıyor olmasını görmek benim için hakikaten ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Burada şayet sizlerle birlikte şahitlik yapmak yaptığım için de çok mutluyum” şeklinde konuştu.

3_307

TÜFENKÇİ: KURTULMUŞ BİR MALATYA SEVDALISI
AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'de konuşmasında Numan Kurtulmuş'un Malatya sevdalısı olduğunu ve Malatyalılara verdiği değeri yakından bildiğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın göreve geldiği günden bugüne özveriyle çalıştığını ifade eden Tüfenkci, “Bir yandan daha önce belediye başkanlığını yapan arkadaşımız Ahmet Çakır kardeşimizin başlatmış olduğu projeleri tamamlarken bir yandan da yeni projelere imza atıyor. Malatya'yı Bölgesinde rekabet edebilir iller arasına sokmak gayreti içerisinde kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

CAZİBE MERKEZLERİ HAYATA GEÇİYOR
AK Parti iktidarı döneminde iller arası farklılığı ortadan kaldırma adına cazibe merkezlerini hayata geçirdiklerini de belirten Tüfenkci, “Malatya'yı da cazibe merkezleri içerisine koyarak özellikle cazibe merkezlerinden faydalanma noktasında diğer illerden bir adım öne çıkarttık. Malatya'nın cazibe merkezlerinden desteklenmesi noktasında önemli projelere de imza attık. AK Parti her alanda Türkiye'yi ileriye götürme gayreti ve çabası içerisindedir. Biz Malatya kalkınsın, bölge kalkınsın anlayışı içerisinde hareket ederek özellikle Malatya'yı 6.Bölge Teşviklerinden de faydalanan iller arasına koymuş oldu” dedi.

BARUŞ: MALATYA BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ
Malatya Valisi Aydın Baruş'ta şehirlerin gelişmesinde ekonomik, kültür ve sosyal alanda çekim merkezi haline gelmesinde fuar ve kongre merkezlerinin öneminin olduğunu belirterek “Malatya'mız her geçen gün gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarla ve açılışını yaptığımız tesislerle birlikte bugün bölgenin sanayi, tarım, kültür ve sosyal alanlarda çekim merkezi haline gelmiş durumdadır” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş: Ben Malatya'yı severim, Malatyalılarında beni sevdiğini bilirim
Törende son olarak söz alan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'ya her zaman önem verdiğini ifade ederek, “Hepiniz biliyorsunuz, büyük yatırımlar almış olan bir kentimizdir Malatya. Daha da ileriye gidecek. Malatya'nın bu gelişme, ilerleme, büyüme ve yükselme hikayesinde bizim de ilerde anlatabilecek, çorbada tuzumuz kabilinde bir törenin içerisinde sizlerle beraberiz” dedi.

2_558

KURTULMUŞ: BÜYÜK BİR TESİSİN YÜKSELDİĞİNİ GÖRECEĞİZ
Temelini attıkları fuar ve kongre merkezinin Malatya'ya çok büyük bir değer katacağına inandığını söyleyen Kurtulmuş, “Bu alanda büyük bir tesisin yükseldiğini göreceğiz. Allah ömür verirse açılışına gelir. Siz Malatyalılar ile birlikte açmakta nasip olur. Bu fuar alanı sadece kayısıyı dünyaya tanıtmak ile kalmayacak. Bu fuar alanı aynı zamanda kültür alanında da çok önemli hizmetlerin yapılmasına vesile olacak. Yine benim Bakanlığım döneminde desteklediğim Malatya Film Festivalinin de bu kültür merkezinde çok ciddi daha da iyi tanıtılacağını düşünüyorum. Burası cıvıl cıvıl işleyen, senenin 365 günü etkinliğe bir ev sahipliği yapacak. Bu Fuar ve Kongre Merkezimizin Malatya'mıza hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını temenni diliyorum” diye konuştu.
Yapılan protokol konuşmalarının ardından, Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın okuduğu duadan sonra Kongre ve Fuar Merkezinin temeli atıldı.

 KURTULMUŞ KONFERANSTA KONUŞTU

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İnönü Üniversitesinde ‘Türkiye'yi Geleceğe Taşımak' konulu konferansta yaptığı konuşmada, “Birinci iddiamız yeniden güçlü Türkiye'yi kurmak” dedi.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, iddia, irade ve ahlak esaslarının önemine değinerek, “Bizim yaptığımız işin esası iddia, irade ve ahlaktır. İddiası olmayanın geleceğe dair de yapacak bir şey olmaz. Herhangi bir iddiası olmayanın bugünde gerçekten bir kıymeti harbiyesi olmaz. Onun için her birimizin hem bireysel anlamda hem kurumsal anlamda iddiamızın, irademizin ve ahlakımızın olması lazım” dedi.

1_759

GÜÇLÜ VE BÜYÜK BİRTÜRKİYE KURMAK İSTİYORUZ
İddialarının yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye'yi kurmak olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Her alanda, ekonomisiyle, savunma sanayisiyle, toplumdaki devlet-millet kaynaşmasıyla, siyasetiyle, hukukuyla yeniden güçlü bir Türkiye'yi ortaya koymaktır” dedi.
Emperyalist güçlerin gözünü diktiği bir coğrafyada Türkiye'nin güçlü olmazsa ayakta duramayacağını vurgulayan Kurtulmuş, “Barış Pınarı Operasyonu, ondan önceki dönemlerde de Türkiye'nin terörle mücadelesinde gerçekten ortaya koymuş olduğu bu mücadele bir şeyi gösteriyor. Biz, ele güne muhtaç olmadan kendimiz güçlü olmak zorundayız. Her alanda güçlü ve öncü olan bir Türkiye olacağız. Yeniden güçlü ve büyük bir Türkiye olacağız. Türkiye'nin güçlü ve büyük olması sadece maddi bir güç elde etmek istediğimiz için değildir. Türkiye'nin güçlü ve büyük olması bölge hakları başta olmak üzere dünyadaki mazlum bütün milletlerin hayrına olacak bir gelişmeyi inşa etmek içindir. Dolayısıyla hedefimiz, idealimiz, birinci iddiamız yeniden güçlü bir Türkiye'yi kurmaktır. İkinci iddiamız adalete, hakkaniyete dayalı bir dünya sistemi kurabilmektir” şeklinde konuştu.

2_559

BİRÇOK HAKSIZLIK YAŞANDI
Bugün dünyada birçok haksızlığı hep beraber yaşadıklarının da altını çizen Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:
“Maalesef bir taraftan vekalet savaşları adını verdikleri terör örgütlerini kullanarak Orta Doğu başta olmak üzere dünyayı dizayn etme çabaları, diğer taraftan ticaret savaşları üzerinden ABD ve Çin başta olmak üzere ülkelerin ticaretini yönlendirmek ve dünyada yeni bir güç elde etme mücadelesi. Diğer taraftan uluslararası kaçak göçmenler üzerinden dünya siyasetinin yeniden dizayn ediliyor olması. Diğer taraftan ülkelere yapılan işgaller. İç savaşlar, çatışmalar dünyayı içinden çıkılmaz bir noktaya getirmiştir. Ne yazık ki dünyadaki bütün bu olumsuzlukları çözecek, bu olumsuzluklara bir şekilde merhem olacak bir dünya sistemi yoktur. Çünkü dünyadaki mevcut sistem başta Birleşmiş Milletler yapısı olmak üzere dünyada hakkaniyeti kurmak adaleti tesis etmek için değil, güçlünün hakkını, imkanını arttırmak için kurulmuş bir sistem. Böyle olduğu için 8'inci yılını geride bıraktığımız Suriye'deki iç savaşı sonlandıracak bir dünya sistemi yoktur."
Suriye'de yaşanan iç savaşla birlikte dünyanın bütün devletlerinin buraya orduları ile girdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Bunları bir tarafa bırakalım, iç savaş başlamadan Suriye'de insanlar karşılıklı rıza ile meselelerini çözebilecek mekanizmaları geliştirebilseydi şimdi orada ABD orduları, Rus orduları top oynayabilir miydi? Cirit atabilirler miydi? Dolayısıyla bizim milletlerimizin işlerini rıza ile çözebilme becerisini mutlaka halletmemiz gerekiyor. Biz aramızda anlaşamadığımız da elin adamı, gavuru gelip bizi uzlaştıracak var mı böyle bir şey? Gelirse bizim hayrımıza mı gelecek? Geldikleri her yere bizim hayrımıza gelmediklerini Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da gördük” diye konuştu.

KONFERANSA KATILANLAR
Konferansa Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca'nın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

KURTULMUŞ PARTİLİLERE SESLENDİ

AK Parti Malatya İl Başkanlığının Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Türkiye her gün bir takım yeni meydan okumalarla karşı karşıya kalıyor” dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR 
Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İl Danışma Toplantısına AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Başkanı İhsan Koca, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

1_752

TÜRKİYE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR 
Programda partililere seslenen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin son derece zor bir süreçten geçtiğini dile getirerek, “Türkiye her gün bir takım yeni meydan okumalarla karşı karşıya kalıyor. Bir taraftan Barış Pınarı Operasyonuyla birlikte hemen güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör devletini elimine ediyoruz, diğer taraftan Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon ve petrol arama faaliyetleri dolayısıyla el aleme laf anlatmak, duruşumuzu net bir şekilde ortaya koymak durumunda kalıyoruz, diğer taraftan her gün S-400'ler meselesi üzerinden Türkiye'ye karşı bir siyasi gündem oluşturmak isteyenlere karşı tavrımızı ortaya koyuyoruz. Ya da F-35 meselesi ya da bir başka yerden bir başka ülkeden sözde Ermeni soykırım meselesiyle ilgili parlamentolarına taşıdıkları siyasi gündemlerle muhatap oluyoruz” dedi.

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA DURDU 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye'nin bütün meydan okumalara karşı dimdik ayakta durduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:
"Bizim en büyük gücümüz bu süreçte Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mükemmel bir liderliğin ortaya konulması ve aynı zamanda her yerde aynı tezin ve sözün güçlü bir şekilde muhataplarımızla paylaşılmasıdır. Ruslarla konuşuyoruz, görüyorsunuz onlara da aynı şeyi söylüyoruz. Amerikalılarla konuşuyoruz, onlara da aynı şeyi söylüyoruz. Avrupalılarla konuşuyoruz, onlara da tezlerimizi anlatıyoruz. Özel toplantılarda Cumhurbaşkanımız masada ne konuşuyorsa, onu meydanlarda da, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda da konuşuyor. Birisine başka ötekine başka bir şey demiyoruz. Bizim derdimiz, hedefimiz bellidir. Emperyalistlerin hallaç pamuğu gibi dağıttığı bu coğrafyanın yeniden birliğini, dirliğini sağlamak için mücadele ediyoruz. Bir asır evvel Osmanlı Cihan Devletini paramparça ederek, bölüp, parçalayanların bir asır sonra bu oyunun ikinci perdesine müsaade etmeyeceğimizi söylüyor ve bunun için mücadele ediyoruz."

BU OYUNU BOZUYORUZ
Oynanan büyük oyunu gördüklerini belirten Kurtulmuş, “Oyun sadece FETÖ, PYD/PKK meselesi değildir. Büyük oyun; bu coğrafyada bir asır evvel sınırlarını böldükleri halkların bu sefer gönüllerini ve zihinlerini bölmek oyunudur. Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Arap'a, Arap'ı Acem'e, Sünni'yi Şii'ye, Şii'yi Sünni'ye düşman etme oyunudur. Oyun, bu coğrafyanın asırlardır emdikleri kanını, iliğini tamamıyla emerek, emperyalist güçlerini besleme oyunudur. Bu oyuna karşı çıkıyoruz. Bu oyunu bozuyoruz. Allah'ın izniyle, sizlerin gayretiyle bu oyunu bozmaya devam edeceğiz ve biz bu milletin oyununu oynayarak inşallah daha ileriye gideceğiz. Su uyur düşman uyumaz. Bu coğrafyayı bölüp parçalamak isteyenler, şimdilik bunu uygulayamayacaklarını öğrendiler. Türkiye'nin gücü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, milletin yekvücut duruşu karşısında başarılı olamayacaklarını gördüler. Tekrar temcit pilavı gibi bu projeyi önümüzde getirecekler” ifadelerine yer verdi.

2_554

İŞİN 5. AŞAMASINDAYIZ 
Barış Pınarı Harekatı'nda askeri olarak başarılı olmanın yanı sıra istihbarat ve diplomasi ile de dünya kamuoyunu bilgilendirdiklerini belirten Kurtulmuş, “Şimdi işin beşinci aşamasındayız, bu da siyasi alan. Siyasi alanda da bu bölge halklarının kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü artıracağız. İşte AK Parti'nin ak kadrolarına düşen en büyük görevlerinden bir tanesi de burası. Biz sadece Türkiye'nin değil, Türkiye başta olmak üzere bu coğrafyanın birliğinin, dirliğinin, kardeşliğinin adresiyiz” şeklinde konuştu.

KİMSEDEN EMİR ALMAYIZ 
Kimseden emir almayacakları gibi kimseye de emir verme telaşında asla olmadıklarını belirten Kurtulmuş, “İşte görüyorsunuz, DEAŞ diyorlar, PYD diyorlar, dedikleri aslında ne biliyor musunuz? Hem bölge halklarını birbirine düşman etmek, hem de 3-5 varil petrol peşinde koşmak. Biz sizi tanırız, Afrika'dan tanırız, Asya'dan tanırız, Anadolu gelip işgal etmeye kalktığınız günlerden tanırız ama siz de bizi Anadolu destanından tanırsınız, Selçuklu'dan, Osmanlı'dan, Türkiye Cumhuriyeti'nden tanırsınız” dedi.

3_303

VAKTİ GELDİĞİNDE ÇÖP TENEKESİNE ATARLAR 
Türkiye üzerinde emelleri olanların bundan sonra da durmayacağını kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Geçmiş dönemde bir takım terör örgütlerini kullandılar. Vakti zamanı geldiğinde çöp tenekesine atarlar, aynı ASALA'yı attıkları gibi. Şimdi bakmayın PKK, YPG dediklerine, PKK'yı da, YPG'yi de, PYD'yi de bir çöplüğe atacaklar. DEAŞ'ı kuran kim, silahları veren kim? DEAŞ üzerinde Orta Doğu'nun demografisini değiştiren kim, onları da çöp tenekesine atacaklar. FETÖ'yü siz de göreceksiniz, isminin dahi unutulduğu günler gelecek. Çünkü FETÖ'yü, bu maçayı kullananlar, o mendili kullanıp kenara atacaklar. Bundan sonra da üzerimizde bizi meşgul etmeye çalışacaklar. Onun için uyanık olacağız, birliğimizi ve dirliğimizi koruyacağız.”

KURTULMUŞ MALATYA VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, terörle mücadelenin sadece Türkiye'nin değil, insanlık tarafında yer alan herkesin ortak mücadelesi olduğunu ifade ederek, “Bu mücadelede herkesin samimi olmaya davet ediyorum. Maalesef Türkiye'nin daha güçlü olmasını istemeyenler, içeriden ve dışarıdan saldırılarını sürdüreceklerdir” dedi.
Malatya Valiliğini ziyareti sırasında gündeme ilişkin değerlendirmeler de bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriye'nin Tel Abyad kentinde teröristlerin havan saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğunu anımsatarak, “Öyle görünüyor ki terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye karşı saldırılar devam edecektir” dedi.

7_58

"TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATACAĞIZ"
Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kurtulmuş, “Şehitlerimizin bu kahramanca, destansı mücadelesi ile Allah'ın izniyle bu terör örgütlerinin tamamını bir şekilde tarihin çöplüğüne atacağız” ifadelerine yer verdi.
Türkiye'nin büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu da dile getiren Kurtulmuş, “Bu meydan okumalara karşı da bizi ayakta tutacak olan neyin ne olduğunu anlamak, büyük resmin farkına varmak, içeride birliğimizi ve kardeşliğimizi en güzel şekilde koruyarak cümle aleme karşı uyanık olmaktır” dedi.

"TÜRKİYE HİZAYA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR"
Türkiye'nin bölgesinde daha güçlü olmasını istemeyen güçlerin içeriden ve dışarıdan saldırılarını sürdüreceğini dile getiren Kurtulmuş şöyle devam etti:
“Son dönemlerde terör örgütleri üzerinden Türkiye hizaya çekilmeye, bloke edilmeye çalışılıyor. Aslında bu yeni bir şey değil. PKK üzerinden neredeyse 40 yıldır Türkiye'nin ayaklarına pranga vurulmaya çalışıldı. Kararlı ve dirayetli bir şekilde çok şükür bu tehlikeyi ciddi şekilde bertaraf ettik. Ama bu sefer de Suriye'nin kuzeyinde sınırlarımızın hemen güneyinde yine PKK'nın şubesi olan terör örgütleri ile Türkiye köşeye sıkıştırılmak istendi. Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığı ve dirayeti ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahramanca mücadelesi ile Barış Pınarı Hareketinde başarı sağladık. Orada emperyalistlerin tuzaklarını oyunlarını, bölgenin daha çok parçalanması için orada terör koridoru oluşturma tezlerini çürüterek bir tarafa attık.

8_107

"BU MİLLET TERÖR ÖRGÜTLERİNE PAPUÇ BIRAKMAYACAK"
Sonuçta ne yaparsa yapsınlar arkalarında kim olursa olsun, hangi devlet, hangi güç ne desteği verirse versin, hangi silah yardımını alırlarsa alsınlar, hangi askeri lojistiği, istihbaratı ve desteği alırsa alsınlar hiç fark etmez. Türkiye kararlıdır, eninde sonunda terör örgütlerine karşı yurt içinde ve dışında kazanacaktır. Şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Onların bu cesaretleri olmasa, Allah Allah diyerek ölürsem şehit kalırsam gazi diyerek atılmaları olmasaydı Türkiye bugün çok zor durumda olurdu. Bugün 2 evladımızı daha kaybettik. Ama bu millet bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacak."
Türkiye'nin bu mücadeleyi kazanacağını ifade eden Kurtulmuş, teröre karşı ortak anlayışın geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Terörle mücadelenin ortak mücadeleleri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Hatta sadece Türkiye'nin değil teröre karşı ortak mücadele insanlığın, insanlık tarafında yer alan herkesin ortak mücadelesidir. Bu mücadelede herkesin samimi olmaya davet ediyorum. Gerçekten teröre karşı ortak mücadelede ortak cephe oluşturulmasını arzu ediyorum. Bana yakın terörist, uzak terörist, bana zarar veren vermeyen terörist olmaz. Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Bunu bu terör örgütlerini destekleyen ülkeler de sonunda anlayacak. Biz bu mücadelede kararlıyız herkesi de teröre karşı mücadelede yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

9_148

"MALATYA HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR"
Malatya'ya gelmekten her zaman büyük mutluluk duyduğunu da dile getiren Numan Kurtulmuş, Malatya'nın Türk siyasetine her zaman önemli şahsiyetler kazandıran bir il olduğunu da sözlerine ekledi. Malatya'nın her geçen gün daha da geliştiğini ve büyüdüğünü söyleyen Kurtulmuş, “Her bakımdan büyük bir kent haline geliyor Malatya. Üniversiteleriyle, sanayileriyle, kültürel dokulardaki gelişimi ile her geçen gün büyüyen Malatya, AK Parti iktidarları döneminde de önem verdiğimiz bir kentimiz” diye konuştu.
Kurtulmuş'un Valilik ziyaretine milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca da eşlik etti.

KURTULMUŞ'TAN BELEDİYE ZİYARETİ...

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mişmiş Park Fuar Alanında temeli atılacak olan ‘Kongre ve Fuar Merkezi' programına katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Malatya tarihi hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, manevi, ilim ve kahramanlık anlamında Malatya'nın önemli bir merkez olduğunu söyledi. Malatya'nın 13 ilçesi ile 717 mahalleden oluştuğunu belirten Gürkan, “Elimizden geldiği kadar AK Parti'nin ruhuna uygun Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu ve göstermiş olduğu hedeflere ulaşma noktasında ve Malatya'mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında bütün arkadaşlarımız, Milletvekillerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

1_755

SOĞUK HAVA DEPOSUNUN TEMELİ ATILDI
Malatya'yı ekonomik anlamda güçlendirme adına kentin en önemli ürünü olan kayısının uygun koşullarda saklanması ve pazarlanması amacıyla 14 milyon Euro yatırım bedeli ile Lisanslı Soğuk Hava Deposunun temelini attıklarını da anımsatan Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, Kitap Fuarı, Malatya Uluslararası Film Festivali, Tarım Fuarı, Kayısı Festivali olsun bu fuarlar şehrimizin tanıtılması ve gelişmesi noktasında önemli katkılar sunacaktır” dedi.Başkan Gürkan daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve hizmetlerle ilgili bilgiler aktardı.

"MALATYA BÜYÜK MEDENİYETİMİZİN MERKEZİ OLAN İLLERDEN BİRİDİR"
Malatya'da bulunmaktan, büyük onur ve memnuniyet duyduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, “Malatya Anadolu irfanının büyük medeniyetimizin merkezi olan kentlerimizden birisidir. Bu özelliğini de bugüne kadar canlı bir şekilde getirmiş ve taşımıştır. İnşallah bu özelliğini kıyamete kadar taşıyacak olan bir şehrimizdir” dedi.
Başkan Gürkan'ın son seçimde büyük bir oyla seçildiğini de anımsatan Kurtulmuş, “Seçimden sonra ilk kez Malatya'ya geliyoruz. Geçte olsa Sayın Başkanımıza görevinde başarılar diliyorum. Allah güzel hizmetlerde muvaffak kılsın. Malatya ve Malatyalılar her türlü güzel hizmeti hak etmektedir. Burada hakikaten güzel hizmetler yapılmış. Bu dönemde de Selahattin Başkanımızın bu hizmetleri çok daha ileriye götüreceğini, Malatya'nın sınıf atlamasına büyük emeği olacağına yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

2_557

MALATYA HALKI AK PARTİYİ YALNIZ BIRAKMADI
Malatya halkının AK Partiyi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve desteklediğini de dile getiren Kurtulmuş, “Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70 civarında bir oy vermiştir. Seçim sonuçları geldiğinde memnuniyetle seçim sonuçlarını takip ettiğimiz illerden birisidir. Belediye seçimlerinde de yüzde 70 civarında bir oyla seçimden başarıyla çıktık. Halkın bu teveccühüne, ilgisine ve desteğine layık olacak şekilde çalışmaya gayret ediyoruz. Bir kez daha Belediye Başkanımız Selahattin beye ve seçilen diğer Belediye Başkanlarımıza tebriklerimi sunuyorum. Bu kadar yüksek bir oyla seçilmiş olmak aslında çok daha büyük bir sorumluluk ve büyük bir azimle motivasyonla çalışmayı zorunlu kılar. Bu motivasyonla çalıştıklarını biliyorum. İnşallah bu motivasyonları bu gayretleri ve adanmışlıkları hiçbir şekilde azalmadan sürekli artarak devam etsin. Bu süre içerisinde Malatya'mıza en güzel hizmet yapmayı Cenab-ı Allah nasip etsin” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'a, Kayısı ve el dokuması tablo halı hediye etti.

3_306

ZİYARETE KATILANLAR
Ziyarette AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti Bölge Koordinatörü Yusuf Coşkun, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca'da hazır bulundu.

KURTULMUŞ MALATYA'DA STK'LAR İLE BİR ARAYA GELDİ 

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Malatya'da sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen STK buluşması Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın konuşmasının ardından söz alan Kurtulmuş, Türkiye'nin ekonomik olarak güçlü olması gerektiğini ifade ederek, “Biz başkalarının bize yapacağı yardımlar ile Türkiye'yi ayakta tutamayız” dedi. Herkesin 2013'ten bu yana Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı saldırıları ve bunların ekonomiye etkilerini düşünmesini isteyen Kurtulmuş, “Türkiye'nin 82 milyon nüfusu, hızla çoğalan nüfus potansiyeli ve imkanları kıyaslandığında Allah'ın izniyle Türkiye'nin gerçekten düşük faiz, düşük enflasyon ve yüksek büyüme trendini yakalama mecburiyeti vardır. Güçlü bir ekonomisi olmayan güçlü Türkiye olmaz. Güçlü olacağız, kimseye muhtaç olmayacağız. Ürettiğimiz yerli ve milli ürünlerimizle dünya piyasalarında rekabet edeceğiz" şeklinde konuştu.

70 YILDA NİCE ACILAR ÇEKİLDİ
Siyaseten de güçlü olunması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Siyasetin güçlü olmasının temel şartı, milli iradeden başka hiç kimsenin söz ve hak sahibi olmamasıdır. Bu memlekette bakın 1950 rahmetli Menderes'in iktidara geldiği dönem, 2020'ye geliyoruz neredeyse 70 yıllık bir süreç. Bu 70 yıllık bir süreçte bu ülke nice acılar çekti. Geçen parlamentoda partilerin oy birliğiyle Kenan Evren adının bütün resmi alanlardan silinmesi için karar alındı. Bütün darbecilerin hepsinin ismini bizim Türkiye'den silip, kazıyıp atmamız lazım. 1960, 12 Mart, 12 Eylül darbecilerinin de, 28 Şubatçıların da, aynı şekilde 27 Nisan e-muhtırasını hazırlayanların da hepsinin siyaseten bu memleketten adları silinip, bir türlü atılmalıdır. Aynı şekilde 15 Temmuz darbe teşebbüsüne katılanlar, onların hepsinin adları, sanları zaten bu milletin zihninden de, gönlünden de silinip atılmıştır, her türlü cezayı almışlardır. Birkaç sene içerisinde göreceğiz, bakmayın Amerika şimdi sırtını sıvazlıyor, bu FETÖ denen cani de pis bir mendil gibi kullanıldıktan sonra çöp tenekesine atılacaktır."

TÜRKİYE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR
Türkiye'nin en büyük gücünün demokrasisi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Bu ülke, en zor zamanlarda bile demokrasisine sahip çıkmasını başarmış bir ülkedir. Maalesef milli iradeyi hazmedemeyenler, darbelerle Türkiye'nin önünü kesmeye, Türkiye'ye on yıllarca yıl kaybettirmeye hep niyet ettiler. Bir sürü darbe oldu, bir sürü de darbe teşebbüsü oldu. En son 15 Temmuz olmak üzere. Bunların hepsini savuşturduk. Güçlü bir Türkiye'nin güçlü bir demokrasisi olmak zorundadır. Halktan başka kimsenin, milletin iradesinden başka hiçbir iradenin söz ve hak sahibi olmaması gerekir. Bu yolda da çok sağlam bir şekilde ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

1_765

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK
Türkiye'nin savunma sanayisinde yüksek teknolojileri kullanarak büyük bir atılımın içerisinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Barış Pınarı Harekatı'nda kullanılan mühimmatların yaklaşık yüzde 70'inin yerli olduğunu dile getirdi. Savunmada güçlü olacaklarının altını çizen Kurtulmuş, “Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Demokrasi, insan hakları, teröre karşı mücadele gibi bir sürü yaldızlı lafla geldiler Suriye'de petrole oturdular, Irak'ta da oturdular. Bunların birçok ülkedeki varlıkları sadece şimdi değil tarih boyunca o ülkelerin zenginliklerine konmak ve dünyaya hükmetmek. Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar” diye konuştu.
Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Hakan Kahtalı, belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!