dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64652.4$

“Lafla değil, icraatla anılacağız”


“Lafla değil, icraatla anılacağız”
RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN
Narin

Malatya Sanayi ve Ticaret Odası (MTSO) seçimlerinde dikkatleri üzerine çeken işadamı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, başkan olması halinde Malatya'nın hakettiği vizyonu kazanacağını ifade etti. Sadıkoğlu,”Malatya'da doğmuş, eğitim hayatını burada tamamlamış ve bu topraklarda büyümüş bir genç olarak şehrime hizmet etmek için aday oldum. Bu nedenle ticaret ve sanayi odası başkanı olarak şehrimin talihini değiştirmeye talibim” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerine geri sayım sürerken, başkan adaylığını açıklayan en dikkat çekici isim ise Oğuzhan Ata Sadıkoğlu oldu. Başkanlık yarışında en genç aday olma özelliği taşıyan Sadıkoğlu, araştırmacı gazeteci Murat Çetin'in sorularını cevapladı.
İlk resmi şirketini 22 yıl önce kuran Sadıkoğlu, İstanbul, Hatay ve Malatya olmak üzere 3 ilde farklı sektörlerde çalışıyor ve buradaki ticaret ve sanayi odalarının da çalışmalarını yakınen takip ediyor. Başkan olması halinde Malatya'ya hakettiği vizyonu kazandıracağına dikkat çeken Sadıkoğlu, niçin aday olduğunu ise şu cümlelerle özetliyor: “Malatya'da doğmuş, eğitim hayatını burada tamamlamış, bu topraklarda büyümüş ekonomik hayata kendi ilinde başlamış bir genç olarak ilimize nasıl katkı yapabiliriz, şehrimizin kaderini nasıl değiştirebiliriz biliyorum. Bu nedenle yol arkadaşlarımızla birlikte ticaret ve sanayi odası başkanı olarak şehrimize katkı sunmak istiyoruz

17 YILLIK TSO BİRİKİMİ VAR

Önümüzdeki bir ay zarfında MTSO'nun seçimi olacak. MTSO Malatya iş adamlarının dünyaya açılan kapısı olması nedeniyle çok önemli. Bu nedenle buraya vizyoner bir kişinin başkan olmasını herkes can-ı gönülden arzu ediyor. Şu an sizinle birlikte 3 tane adayımız var.Oğuzhan Ata Sadıkoğlu olarak kendinizi tanıtır mısınız?

1975 yılında Malatya'da doğdum. Eğitim hayatımı da burada tamamladım. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunuyum. Ticaret hayatına ortaokul sonları lise çağının başlarında Şire Pazarı'nda kayısı alıp satarak başladım. İlk resmî şirketi ise 22 yıl önce kurdum. Ticarette sıfırdan, kendi emeğimle, kimsenin katkısı olmadan, ticaretin zorluklarını teneffüs ede ede gelen bir hayat çizgim var. Bugün İstanbul'da5, Malatya'da 5, Hatay'da 2 olmak üzere toplamda 12 mağazada telekomünikasyon, mobilya ve beyaz eşya sektöründe 110 çalışan ile hizmet vermekteyiz. Bu çalışmalarımızın yanında çeşitli ülkelerden ithalat ve ihracat yapmaktayız. Perakende sektöründe çıktığımız bu yolda şimdi ise Malatya Organize Sanayi'de yakın da faaliyete geçecek bir mobilya fabrikası kuruyoruz.

so1

ODALAR SORUMLULUK ALMALI

Ticaret ve Sanayi Odası'nda hangi görevlerde bulundunuz?

25 yaşında seçildiğim Ticaret ve Sanayi Odası'nda meclis üyeliği görevinde bulundum. Aynı süre içerisinde yönetim kurulu üyeliği ve çeşitli komisyonlarda görev yaptım. Burada esas olan eksiklerin ve yanlış olanların düzetilmesi... Meclis toplantılarında kendimizi ifade etmeye çalıştık. Biz tüccarız, biz sanayiciyiz, biz sektörün içinden geliyoruz. Hayatın her döneminde ticarette olan tüm işlevselliklerin içindeyiz. Sanayicinin ve tüccarın yaşadığı sıkıntılar ancak odaların görev ve sorumlulukları yerine getirmesi ile çözüme ulaşabilir.

ŞEHRİMİZE KATKI SUNACAĞIZ

Siz sorunları çözmek için neler yapacaksınız?

Malatya'nın vizyonu daha üst noktalara taşımak için çalışacağız. Bunu da şimdiden dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 17 yıllık bir MTSO birikimiyle katma değer oluşturabileceğinin farkında olan, farklı illerdeki ticaret odalarının neler yaptığını bilen, yurtdışındaki ticaret odalarının ticarete, eğitime ve sosyal hayata nasıl katkı sunulduğunuz dikkatle izleyen bir kardeşiniz. Ben Malatya'nın bu kısır, fayda getirmeyen vizyonu haketmediğini düşünüyorum. Eleştirisel boyutuyla kimseye söyleyecek birşeyimiz yok, mevcut yönetim zaten insanların gözünün önünde değerlendirmekte insanların inisiyatifinde... Ben sadece daha iyi şeyler yapabileceğimi, Malatya'nın vizyonunu değiştirebileceğimizi iyi biliyoruz. O güç ve dirayeti kendimizde haiz görüyoruz. Malatya'da doğmuş, eğitim hayatını burada tamamlamış, bu topraklarda büyümüş ticaret hayatına malatya'da başlamış bir Malatyalı olarak şehrime nasıl katkı yapabiliriz, şehrin kaderini nasıl değiştirebiliriz biliyoruz. Bu nedenle ticaret ve sanayi odası başkanı olarak şehrime katkı sunmak istiyoruz.

so2

MTSO'DA VİZYON DEĞİŞECEK

MTSO için neler yapacaksınız?

Burada öncelikle kısa orta ve uzun dönem olmak üzere çeşitli projelerimiz var. Kısa dönemde ticaret ve sanayi odasına kaybettiği itibarı geri kazandıracağız. Çalışan personellerin verimliliğin artırılmasını sağlayıp, üyelerimizi hizmet alan birer müşteri gibi görüp onların memnuniyeti için gayret göstereceğiz. Bu anlamda personel yapısında aktif, üyelerinin hizmet kalitesini üst seviyede tutan ve üyelerinin mutluluğu için gayret gösteren bir yapı oluşturacağız.

Orta vadede ise üyelerimizin günlük ticari yaşamlarını kolaylaştıran adımlar atacağız. Örneğin bankalar ile anlaşmalar yaparak uygun finans temini sağlayacağız. Yine kargolar, elektrik firmaları, otel, restaurant ve akaryakıt firmaları ile anlaşmalar yaparak 7 bin üye adına ucuz hizmet alımını sağlayacağız. Yine orta vadede yurt-dışı vize, fuar, eğitim gibi organizasyonların gerçekleşmesinde oda olarak ücretsiz müşavirlik hizmeti vereceğiz.

Uzun vadede ise OSB'lerde arsa tahsisin adaletli şekilde yapılması ve yıllardır hak ettiği halde arsa alamayan girişimcilerimizin mağduriyetini gidereceğiz. Malatya uluslararası bir fuar alanı kazandıracağız. TOBB'la işbirliği yaparak iş dünyasına önemli bir katkı sunacağı bir üniversite kazandıracağız. ‘Sürekli Eğitim Merkezi' kurarak, nitelikli elaman açığını kapatacağız. Sanayileşmenin önü açmak için sektörel analizler yapılarak yatırımcılara rehberlik hizmeti vereceğiz.

YAŞ ORTALAMASI DÜŞECEK

Kayısının ve üreticisinin içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kayısıyla ilgili çok üzüntü duyuyoruz. Kayısı katma değer oluşturan ve her şeyden önemlisi Malatya'da orta ölçekli gelir düzeyini destekleyen ekonomik gelir dengesi sağlayan en önemli unsur. Hemen hemen herkesin dedesinden, babasından kalma bir kayısı bahçesi var. İnsanların geçimlerine katkı sağlayabilen bir ürün olması nedeniyle de önem taşıyan kayısı, ekonomik ve sosyal anlamda denge unsuru niteliği de taşıyor. Bu konuyu böyle yüzeysel değil ciddi çalıştaylar yaparak, üniversiteyle işbirliği halinde, yurtdışından insanların buraya gelmesini sağlayarak tartışılmalı. Bu oda laf yerine proje üreten, aidattan aidata hatırlanan bir oda olduğu için katma değer yaratan bir oda konumundan çok uzaklaştı. Aslında projelerimiz olduğunda siyasilerimizin ciddi manada destek vereceğine güvenimiz tam. Öte yandan yönetime geldiğimizde genç ve dinamik bir meclis üyesi kadrosuyla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu da hem çalışmalara, hem de üyelere dinamizm katacak.

so3

SAYIN BAKANIN MALATYA'YA KATKISI BÜYÜK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Malatya'ya katkı sağladığını düşünüyor musunuz?

Sayın bakanım Malatya'ya derin sevgi besleyen bir şahsiyet. Sürekli Malatya'da memleketiyle bağını hiç koparmadı, burada esnafla sanayiciyle içli dışlı olmayı seçti. İş dünyasıyla ilgili uygulanabilir projeleri büyük bir ciddiyetle karşılıyor ve yakından ilgileniyor. Bundan sonra da böyle olacağına eminiz. İnşallah seçilmemiz halinde Sayın bakanımız önderliğinde şehrin ekonomisini hak ettiği konuma ulaştıracağız.

GENÇ, DİNAMİK VE İSTEKLİYİZ

Seçmene bir mesajınız var mı?

Malatyalı ticaret erbabına gelin birlikte olalım, bu işle birlikte dertlenelim diyoruz. En çok da bu uğurda sergilediğimiz samimiyeti görmelerini diliyoruz. Pişman olmayacaklarını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Malatya sanayisi ve ticaretinin gelişmesi için doğru insanların gelmesini istiyoruz, biz bu işe talibiz, genç dinamik ve istekliyiz. Üyelerimiz sadece aidat zamanı hatırlanmayı hak etmiyor. Üyelerimize diyoruz ki; iş dünyası için Malatya ekonominsin daha iyi bir yere gelmesi için “ŞİMDİ BİRLİK OLMA VAKTİ”, üyelerimiz ve Malatya kamuoyunun bizleri destek vereceğine yürekten inanıyoruz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!