dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

Liderin gardı düştü


Liderin gardı düştü
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin


Lider Evkur Yeni Malatyaspor, 31. haftada, TFF 1. Lig'de kalmak için uğraşan Bandırmaspor'un misafiriydi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Marmara'da farklı kaybetti: 5-0. 57 puanda kalan Doğunun Kaplanları bitime üçer maç kala büyük yara aldı. İkinci Eskişehirspor ile üçüncü Sivasspor ile puan farkı 2'ye indi. İrfan Buz'un öğrencileri, 7 Mayıs Pazar günü Adana Demirspor'un konuğu.

Cezalı Murat Akça yok
TFF Birinci Lig'in 30'uncu haftasında, Murat Akça ile Göztepe'yi 1-0 mağlup eden EYMS, son 4 haftaya, en yakın rakipleri Eskişehirspor ile Sivasspor'un (52) 5 farkla önünde, 57 puanla lider girmişti. Sarı-Siyah-Kırmızılılarda hedef, mutlak galibiyetti. Malatya temsilcisinde, Göztepe sınavında sarı kart cezalısı durumuna düşen Murat Akça forma giyemedi.

Yiğitcan ve Eren ilk 11'de
Sakat Togolu forvet Jonathan Ayite ile Ferhat Kiraz da yoktu. Teknik Direktör İrfan Buz, Göztepe'ye göre Bandırmaspor önünde iki değişikliğe gitti. Murat Akça'nın yerine savunmada Yiğitcan Erdoğan'a, Ayite'nin eksikliğinde hücumda Eren Tozlu'ya ilk 11'de şans verdi. Sezonun ilk yarısında Bandırmaspor, Malatya'da Atabey Çiçek'in golüyle 1-0 kazanmıştı.

Eskişehirspor farklı kazanınca…
Kritik Bandırma deplasmanı öncesinde salı oynanan karşılaşmalardan çıkan sonuçlar, EYMS açısından pek olumlu değildi. İkinci basamaktaki Eskişehirspor, evinde Samsunspor'u 6-1'le geçti. Siyah-Kırmızılılar 55 puana yükseldi ve EYMS ile farkı 2'ye düşürdü. Play-off potasındakilerden Giresunspor sahasında düşme hattındaki Mersin İdman Yurdu'nu 1-0'lık skorla devirdi. Ümraniyespor ise Denizlispor'la İstanbul'da 1-1 berabere kaldı.

İrfan Buz'un ikazı işe yaramadı
Saat 16.00'da başlayan müsabakayı Ankara bölgesinden Yaşar Kemal Uğurlu yönetti. Zor bir maç yapacaklarının altını çizen Teknik Direktör İrfan Buz, oyuncularını dikkatli olmaları konusunda uyardı. İkaz pek işe yaramadı. Dakika henüz 9'u gösterdiğinde Atabey Çiçek ile Balıkesir ekibinin golü geldi. Doğan Karakuş sağdan, Sadık Çiftpınar'ın yanından pasını aktardı. Atabey, kaleci Ertaç Özbir'in solundan fileleri sarstı: 1-0. 10'da Nijeryalı Azubuike Okey ceza alanına girince yokladı, Okan Kocuk uzandı.

Göztepe-Sivasspor maçında hayal kırıklığı!
Yüzleri asan bir başka gelişme de İzmir'de yaşandı. Play-off'un dışındaki Göztepe, 52 puana sahip olan üçüncü Sivasspor karşısında 10 kişi kaldı. 14'te Gençer Cansev kızardı. Bu haber, Bandırma 17 Eylül Stadı'nda iyiden iyiye soğuk rüzgâr estirdi. 21'de Rahman Buğra Çağıran soldan kesti, defans uzaklaştırdı. Dönen topla buluşan Murat Yıldırım az farkla isabet sağlayamadı.

Bandırmanın ikinci golü ve ofsayt kararı…
29'da Doğan Karakuş altı pasta içeriye çevirdi, Yiğitcan tehlikeyi savuşturdu. Doğan bir kez daha doldurdu. Ömer Kandemir bakışlar arasında tabelaya 2-0'ı yazdı.34'te Gökhan Karadeniz'in servisinde Brezilyalı Brinner Souza ağları havalandırdı; fakat hakem Yaşar Kemal Uğurlu ofsayta hükmetti. 37'de arkaya sarkan Atabey'den atik davranan Ertaç alkışlandı.

41'inci dakikada iki üzücü haber
41'de Azubuike'nin kaptırdığı topla soldan hareketlenen Feridun Kıroğlu'na hatasını telafi eden Azubuike ‘dur' dedi. Köşe gönderine Feridun gitti. Gökhan Yılmaz havalandırdı, Sambacı Marino kafasını çalıştırdı: 3-0. Moraller dibe vurduğu anda İzmir'den de iç karartıcı bir bilgi ulaştı. Göztepe'nin konuğu Sivasspor, 41'de Rıdvan Şimşek ile 1-0'ı yakaladı. 44'te Mor-Beyazlılar, 2'ye 1 pozisyonu değerlendiremedi. Gökhan Karadeniz, boştaki Atabey'i düşünse de tecrübeli eldiven Ertaç golü önledi.

Eren Tozlu penaltı kaçırdı
45'te Doğan Karakuş, Rahman Buğra Çağıran'ı yere indirince Yaşar Kemal Uğurlu beyaz noktaya koştu. Penaltıda, 9 gollü Eren Tozlu çok kötü vurdu, meşin yuvarlak üstten auta yöneldi. İzmir'de, Sivassporlu Ziya Erdal 45 artı ikide ikinci sarıdan atıldı yani Göztepe ile Yiğidoların oyuncu sayıları eşitlendi. Lakin 3-0 geride olunuşu, o mücadeleye kulak kabartılmasına ve umutları tazelemeye yetmedi.

Yeni Malatyaspor oynadı, Bandırmaspor attı!
İlk 45'in istatistikleri futbolseverleri şaşırttı. Oynama yüzdesinde 57'ye 43, toplam şutlarda 6'ya 5 üstün olan taraf Evkur Yeni Malatyaspor'du. Ama çerçeveyi bulan denemeler, 4'e 1 Bandırmaspor'dan yanaydı. Birer kez ofsayta düşüldü, birer tane de korner atışı kullanıldı.

Oyuncu değişiklikleri ilaç olmadı
İrfan Buz, ikinci devrede Mehmet Sak'ı oyuna sürdü, Rahman Buğra Çağıran'ı kenara çekti. 72'de günün etkisiz isimlerinden Nijeryalı Michael Pereira görevini tamamladı. Ahmet Aras gol umudu olsa da skoru yine Mustafa Uğur'un taktik verdiği Bandırmaspor buldu. Gökhan Karadeniz 78'de uzak mesafeden Ertaç'ı 4'üncü sefer hüzünlendirdi: 4-0. Skorboardu, 88'de Sertaç Çam'ın asistinde Doğan Karakuş netleştirdi.


Es Es ve Sivasspor'un galibiyetleri iyi olmadı!
Evkur Yeni Malatyaspor, Bandırma'da uğradığı hezimetle koltuğunu yitirmedi. Ancak Sivasspor'un Göztepe'yi 1-0'la saf dışı bırakması ve Eskişehirspor'un salı günkü 6-1'lik Samsunspor zaferi, zirvedeki hesapları bozdu. Ayrıca EYMS, bu sene ilk defa 3'den fazla gol yedi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 29 Ocak 2017 tarihinde Samsun'da 3-0'a engel olamamıştı.

mb1MB2mb3

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!