dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66941.695$

Macera bu parkta yaşanacak


Macera bu parkta yaşanacak
Yeşilyurt'da Macera parkı geliyor. Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın, 31 Mart öncesi sözünü verdiği proje adım adım başlıyor. Projesi hazırlanan macera parkında yaşa hitap edecek aktiviteler yer alacak.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Yeşilyurtta 31 Mart seçimlerinden önce söz verdiği ‘Şahintepesi Sosyal Tesisleri Halka Açma' projesi için çalışmaların başladığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tesis baştan aşağıya yenilenecek. Yeşil alanları, atmosferi, doğal güzellikleri ile dikkat çekici özelliklere sahip kadim Çırmıhtımızın eşsiz manzarasına tepeden bakan bir noktada bulunan Şahintepesi Sosyal Tesislerini farklı bir projeyle yenileyerek iç ve dış turizme kazandırmayı hedefliyoruz" dedi

8001_51

PROJE HAZIR

Aylardır yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Çınar, "Etüd Proje Müdürlüğümüz toplam 37 dönüm alan üzerinde bulunan bu tesislerimizi farklı bir bakış açısıyla hizmetine girmesi için güzel bir proje hazırladı. Yeşilyurtumuzun marka değerine yakışacak, bölgemizin turizm potansiyeline katma değer katacak özelliklere sahip, alanında deneyimli uzman ekipler tarafından farklı bir bakış açısıyla hazırlanan ‘Macera Parkı ve Sosyal Tesis' projemizde bir adet kafe- restorant, 161 araçlık açık ve kapalı otopark, kafes hayvanlarının bulunduğu mini bir hayvanat bahçesi, çocuklar için balonlu eğlence havuzu, mini masal parkı, akvaryum, dağ kızağı alanı, paintbaal alanı, wc-lavabo, bay-bayan mescit ile bebek bakım odaları bulunmaktadır. Çocuklarımız masal parkımız içerisinde ki raylı bir sistem sayesinde Nasrettin Hoca, Keloğlan, Pinokyo, Ali Baba ve Kırk Haramiler'i izleyerek ve dinleyerek eğlenceli ve keyifli vakit geçirebilecekler. Dağ kızağı alanı ve paintbaal alanlarıyla buradaki eşsiz güzelliklerin daha fazla tanınmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

8000_82

HER YAŞTAN VATANDAŞA HİZMET VERİLECEK
Gerek ağaçtan ağaca gerekse de tırmanma duvarlarıyla her yaştan vatandaşın sportif aktivite yapacağı alanlar oluşturacağını belirten Başkan Çınar, "Projemizde yer verdiğimiz bütün hizmet alanlarımız birbirlerini bütünleştirecek şekilde hizmete girecektir. Bölgemizin sosyal ve doğal kimliğine artı değerler katacak olan bu projemizi tamamlayıp hizmete sunduğumuzda yerli ve yabancı turistlerimizin buraya akın edeceklerine yürekten inanıyorum. Ailelerimiz buraya gelerek çocuklarıyla birlikte keyifli anlar yaşayıp, eşsiz güzelliklerin tadını çıkaracaklar. Bizim tek gayemiz; bölgemizi geliştirmek ve daha fazla turist çekmektir. ‘Lezzet Vadisi' projemizin yanı sıra bu tür yatırımlarla bölgemizdeki hareketliliği artırmayı amaçlıyoruz. Buranın doğal kimliğinin ön plana çıkmasını sağlayacak olan projemizin ihalesini en yakın zamanda yapacağız. EKAP'tan gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Yap-İşlet-Devret modeliyle yeniden hizmete sunacağımız tesislerimiz ilçemizi cazibe merkezine dönüştürmesinin yanı sıra sosyal yaşam kültürüne farklı bir pencere açacaktır” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!