Malatya
16 Eylül, 2025, Salı
  • DOLAR
    41.31
  • EURO
    48.74
  • ALTIN
    4892.2
  • BIST
    11
  • BTC
    115894.49$

Mahsur kalan leylek böyle kurtarıldı


Mahsur kalan leylek böyle kurtarıldı
3 gün önce Malatya’nın Akçadağ ilçesinde, bir leylek elektirk direğinde mahsur kaldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri leylek için seferber oldular.

 HABER MERKEZİ-AKÇADAĞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, elektrik direğinde mahsur kalan leylek, Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kiralanan vinç ile kurtarıldı. 

SEVİMLİ CANLI İÇİN SEFERBER OLDULAR

Akçadağ ilçesinde elektrik direği üzerinde yuva yapan bir leyleğin ayağı ipe takıldı. Mahsur kalan leyleği fark eden vatandaşlar, durumu yaban hayat kurtarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri leyleği kurtarmak için çalışma başlattı.

8002_19

 

LEYLEK İÇİN HEMEN HAREKETE GEÇİLDİ

Ağaçlık alanda bulunan elektrik direğinde mahsur kalan leyleğin kurtarılması için bir vince ihtiyaç olduğunu belirledi. Bunun üzerine görevliler 3 gündür direkte mahsur kaldığı belirlenen leylek için bir vinç kiraladı. 

8003_9

DİREKTE 3 GÜN MAHSUR KALAN LEYLEK KİRALANAN VİNÇ İLE KURTARILDI

Kiralanan vinç yardımı ile leylek mahsur kaldığı yerden kurtarılarak şube müdürlüğünde tedavi altına alındı. Leylek tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacak. Vatandaşlar, leylek için seferber olan müdürlük yetkililerine örnek davranışları için teşekkür etti. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!