dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2433.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    63815.84$

Maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek!


Maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYATİME

Evkur Yeni Malatyaspor'da kazan kaynıyor. Türkiye Kupası'nda yarı final sevinci yaşansa da Süper Lig'de son 7 haftada toplanan 2 puan, teknik heyeti harekete geçirdi. İlk radikal adım; kaleci Ertaç Özbir ile Murat Akça'nın kadro dışı bırakılmasıyla atıldı. Meydana çıkan felaket tellalları ise “yönetim boşluğu” çığırtkanlığı yapmaya başladı. Kaostan nemalanmak isteyenlerin çoğaldığı dönemde en büyük görev, gerçek Malatyasporlulara düşüyor…

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

(Sesli Makale)

Malatya futbolunun 11 yıllık Spor Toto Süper Lig özlemini dindiren Evkur Yeni Malatyaspor'da sular durulmuyor. Sivas deplasmanında üst üste 4'üncü mağlubiyetine uğrayan, son 7 haftada galibiyete hasret kalan ve sadece 2 puan toplayabilen Kaplanlar'da flaş gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktör Erol Bulut'un raporuyla kalecilerden Ertaç Özbir ile stoperlerden Murat Akça kadro dışı bırakıldı. Dışarıdan bakıldığında “sürpriz” olarak nitelendirilen karar, Malatya özelinde farklı tepkilere yol açtı.

1002_503

2018 MÜKEMMELDİ; YA 2019?
Kuruluşunun 31'inci senesinde ilk kez çıktığı Süper Lig'de, geçen sezonu 10. sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor'da yeni rota, Avrupa kupalarına katılmaktı. Başkan Adil Gevrek'in, genel kurulda “3 yıl” süre istediği bu hedefi, genç teknik adam Erol Bulut da zorlu maratonun başında apaçık işaret etmişti. İlk yarı performansı ise bu hayâlin çok da uzakta olmadığının ispatıydı. 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgiyle toplanan 29 puan, averajla Trabzonspor'un ardında yer almak anlamını taşıyordu. Bulut'un tabiriyle, “2018 mükemmel geçti”. Peki! Ya 2019?

TEHLİKE “BEN KAPIDAYIM” DEDİ; AMA!
23 Aralık 2018'de, Bursa'daki 1-1'lik beraberliğin akabinde 9 gün izne çıkan teknik heyet ve futbolcular, 2 Ocak 2019'da toplandı. Belek'te 11 Ocak'a dek süren devre arası kampı bitince 14'ünde Malatya'ya geçildi. Ayın 16'sında Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Bodrumspor ağırlanırken, ilk 45 dakika şok bir skorla 2-0 geride kapatıldı. Sırp yıldız Danijel Aleksic'in 2 golü ve etkili futboluyla 3-2 kazanılsa da tehlike, “Ben kapıdayım” diyordu. Süper Lig'e dönüşte, 18. haftada Malatya'daki 3-2'lik Göztepe galibiyetinin moraliyle Bodrum da güç-bela 2-1'lik skorla saf dışı bırakıldı.

1003_374

İŞLER KADIKÖY'DE TERSİNE DÖNDÜ
İşlerin tersine döndüğü tarih ise 28 Ocak oldu. Fenerbahçe'ye 3-2 kaybeden Sarı-Siyah-Kırmızılılarda homurdanmalar da başladı. Kadıköy'de, 5. dakikada sarı kart cezalısı olan ve performansıyla eleştirilen kaptan Adem Büyük'ün gönlü idmanda alındı; ama hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktı. Ayrıca 4-31 Ocak arasını kapsayan devre arası transferde Erol Bulut'un yüzü çok gülmedi. Üstelik, son gün İngiliz Fulham'dan sezon sonuna dek kiralanan Aboubakar Kamara da hazır değildi.

1004_183

PANSUMAN YETMEDİ, YARA DERİNLEŞTİ
Malatya'daki 1-1'lik Kayserispor ve Konya'daki aynı skorlu iki beraberliğin arasına, Türkiye Kupası çeyrek final ilk ayağındaki 1-0'lık Göztepe zaferi girdi. Pansumanla çözüm aranan yara ise çok geçmeden derinleşti. Beşiktaş (1-2), Çaykur Rizespor (3-0), Medipol Başakşehir (0-2) ve Demir Grup Sivasspor (2-0) önünde uğranılan mağlubiyetler suratları astı. İlk 10 hedefini, ilk yarının ardından “ilk 6” olarak revize eden yönetim ve teknik heyet ise son süreçte büyük hayâl kırıklığına uğradı. İzmir'de penaltılarla kapısı açılan kupadaki yarı final, şimdilerde en büyük dayanak noktası.

SUÇLU KİM?
Peki! Bugünlere nasıl ve neden gelindi, suçlu kim? Ertaç ve Murat Akça'nın günah keçisi seçildiğini düşünenler yanılıyor. Zira, “Her şeyin bir nedeni var. Yeterince sabrettim” diyen Erol Bulut, kararın arka planının geçmişe dayandığını ve kesinlikle bahane üretilmediğini açıkça ortaya koyuyor. Vurulan iki neşter, problemlere çözüm olacak mı bilinmez; ama bir gerçek var ki, o da Erol Hoca'nın mutsuzluğu.
       “Verdiğim bir söz var, ne olursa olsun takımın başındayım” diyen Bulut'un yüreğine yeni gelenler hiç su serpemedi! Futbolda devre arası transferlerinde isabet oranı düşük seyreder ve hedefi 12'den vurmak zordur. Haliyle hata payları yüksek ve aşının tutması da bir o denli güçtür. İşte Evkur Yeni Malatyaspor da bu talihsizliği yaşadı. Halbuki; sezon başında imza attırılan Brezilyalı Guilherme, Sırp Danijel Aleksic, Hollandalı Mitchell Donald, Ahmed Ildız ve Erkan Kaş gibi oyunculardan üstün verim alınmıştı.

1005_103

SAKATLIKLAR VE CEZALAR, BAŞ AĞRITTI
Erol Bulut'un başını en çok cezalar ve sakatlıklar ağrıttı. Birçok maçta 21 kişilik esame listesi dahi tamamlanamadı, 19'da kaldı. Öyle ki, Kongo asıllı, Fransız Thievy Bifouma da Kamara gibi hâlâ tedavide. Robin Yalçın da benzer dertten çok muzdarip oldu. Benzer bir şanssızlığı Bülent Cevahir ve Mustafa Akbaş yaşadı. Yiğithan Güveli'nin iyileşmek için çok vakte ihtiyacı var! Barış Alıcı kadroda kendine yer açma gayretinde; ama dertlere merhem olabilmek için daha fazla çalışmalı. Üstelik, Sadık Çiftpınar'ın Fenerbahçe'ye transferinde sadece sezon sonuna kadar kiralandı. Fransız Le Havre'dan alınan 1999 doğumlu Şeref Can Büyük ise A Takım seviyesine ırak!

SADIK VE BOUTAIB GİTMESEYDİ!
Ulusal ve Malatya spor kamuoyunda kaos ortamında isimleri en çok anılan isimler; Sadık Çiftpınar ile Mısır temsilcisi Zamalek'in yolunu tutan Faslı santrfor Khalid Bouatib… Kaplanlara hatırı sayılır hizmetleri olan iki yıldızın devre arasında ayrılışı, kuşkusuz büyük kayıp. Boutaib'den 2 milyon Euro, Sadık'tan Yiğithan'ın da bonservisi ve Barış'ın kiralanmasının dışında gelen 1 milyon pek abartılacak rakamlar değil! Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) galibiyete 2.6, beraberliğe 1.3 milyon TL ödüyor. Bu iki futbolunun katkılarıyla kazanılacak puanlar para demekti. “Girdi-çıktı dengesi iyi hesaplandı mı?” sorusu cevap arıyor. Lakin bu atmosferde oyuncuların gitme isteği de göz ardı edilmemeli. 

1006_55

ADEM BÜYÜK DE YOLCU MU?
Ertaç ve Murat Akça'ya yönelik karara dair, birçok iddia mevcut. İkilinin devre arasında teklifleri değerlendirmek istediği belirtiliyor. Performans düşüşüne bağlanan radikal adım, Süper Lig'deki makasın daraldığını da hatırlatıyor. Keza, 16. basamakta ve düşme potasında bulunan Göztepe (27) ile Kaplanların arasında sadece 7 puan fark var! Ertaç ve Murat'ın yer aldığı listeye Guilherme, Aleksic, Eren Tozlu, Donald ve özellikle Adem Büyük'ün de eklenmesini talep edenlerin sayısı hayli fazla. Adem'in saha içi davranışlarından memnun olmayan Erol Bulut da bu sorunu bir an önce çözme gayesinde.

KAOSTAN MEDET UMANLAR, ELLERİNİ OVUŞTURUYOR!
Formanın hakkını vermeyenin gözünün yaşına bakılmayacağı aşikâr. Ancak birçok futbolunun kapının önüne konulması için çığırtkanlık yapanlar kol geziyor! Benzer çağrılar, aklıselim bir düşüncenin ürünü değil. Lakin Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile yarı final maçları oynayacak ve kupaya bir adım uzakta. Süper Lig'de 34 puanla oturulan 6'ncılık koltuğunun korunmaması için de hiçbir neden yok. Kaostan medet umanlar ve ellerini ovuşturanlar, başkan Adil Gevrek'in, TFF 2. Lig'deki futbol takımını 5 yılda Türkiye gündemine nasıl taşıdığını da çabuk unutuyor!

1007_31

YANGINA KÖRÜKLE Mİ GİDİLİR?
“Futbolculara paraları ödenemiyor”, “Kamara ve Bifouma'nın maaşı takımda kutuplaşmaya yol açıyor” iddialarıyla, Başkan Adil Gevrek ve kurmayları hedef alınıyor. Takımda gruplaşma olduğunu ileri sürenler; Guilherme, Aleksic ve Donald'a maç içinde pas dahi atılmadığında da ısrarcı! Yaklaşan kongre öncesi “yönetim boşluğu” söylemini yaymak için çaba sarf edenler de Malatyaspor'a en büyük zararı verenler…
       Diyelim ki, ortada bir kıvılcım vardı ve müdahale edilmeyince alev topuna döndü. Peki! Yangına körükle mi gidilir! Gerçek Malatyasporluların ve cefakâr taraftar her şartta ve koşulda bu takımı sahip çıktı, çıkacak da… Şimdi önlerinde; Malatya'nın ortak paydası olan Evkur Yeni Malatyaspor'a destek olmak için çok da uzak olmayan bir fırsat var. 17 Mart'ta stadı hıncahınç doldurun ve “6 puanlık” MKE Ankaragücü maçını hep birlikte kazanın!

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!