dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

MALATYA 1 VAR, 1 YOK!


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

(SESLİ MAKALE)

Haber/Yorum/Analiz: Mehmet AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında konuk olduğu Atiker Konyaspor'la 1-1 berabere kaldı. Zorlu deplasmanda Sırp Danijel Aleksic'in golüyle 74. dakikada öne geçen Doğunun Kaplanları, Makedon Adis Jahovic'in 85'te beyaz noktadan gelen golüne engel olamadı. Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle Yeşil-Beyazlların ilk penaltısını iptal eden Halil Umut Meler ikincisini verdi. Bitiş düdüğünün ardından 34 puana yükselen ve 4. basamakta görülen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Fabian Farnolle'ü kaybetti. Bu sezon 4. sarı kartını gören Beninli kaleci, 15 Şubat'ta Malatya'da oynanacak Beşiktaş sınavında yok.

EYMS'DE 5 CEZALI, 11'DE 1 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut; Senegalli Issiar Dia, Nijeryalı Michael Pereira ve Erkan Kaş'ın yanı sıra Çaykur Rizespor'la yollarını ayırdıktan sonra Malatya'ya gelen Robin Yalçın ile Sadık Çiftpınar'ın transferinde Fenerbahçe'den bedelsiz alınan Yiğithan Güveli'den yararlanamadı. Bulut, 2 Şubat'ta sahalarındaki 1-1'lik Kayserispor beraberliğinin ilk 11'inde ise sadece bir değişikliğe gitti.

103_79

KAPTAN İLK 11'LE DÖNDÜ
Kadıköy'deki 3-2'lik Fenerbahçe yenilgisinde Isla'ya kontrolsüz girince Ali Palabıyık tarafından sarı kart yaptırımına uğrayan Adem Büyük cezalı duruma düşünce Kayserispor karşılaşmasını kaçırmıştı. Geçen hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde evlerindeki 1-0'lık Göztepe galibiyetinde takıma dönen kaptan, Konya'da da sahadaydı.

104_48

EROL HOCA'DAN ALIŞILDIK DİZİLİŞ
Erol Bulut, alışılagelen 4-2-3-1 dizilişini seçti. Eldivenleri Beninli Fabien Farnolle'a emanet etti. Stoperin solunda Murat Akça, sağında Ekvadorlu Arturo Mina boy gösterdi. Bu ikilinin sağında Faslı Issam Chebake, solunda Bülent Cevahir izlendi. Geri dörtlünün önünde Murat Yıldırım ve Hollandalı Mitchell Donald vardı.

105_59

“10”UN ADI GUILHERME
10 numara mevkisinde forma sırtında “6” yazan Brezilyalı Guilherme ter dökerken, hücum hattının solunda Ankaragücü'nden alınan Fransa doğumlu Kongolu Thievy Bifouma, sağında Sırp yıldız Danijel Aleksic seyredildi. Forvette ise Adem Büyük geçti. Esame listesini Ertaç Özbir, Mustafa Akbaş, Sincere Seth, Ahmed Ildız, Barış Alıcı, Rahman Buğra Çağıran, Ömer Şişmanoğlu, Eren Tozlu ve Aboubakar Kamara tamamladı. 

106_21

JEVTOVIC HAKEMİ ALDATAMADI!
Halil Umut Meler'in düdük çaldığı mücadelenin ilk yarısı, Guilherme'nin kafasına file geçirilecek kadar birçok kez yaşanan sakatlıklar nedeniyle 4 dakika uzadı. 45+3'teki ev sahibi atağında ceza alanında Murat Akça ile Marko Jevtovic arasındaki mücadelede Jevtovic yerde kalınca Meler, penaltı kararı verdi. Video Yardımcı Hakem (VAR)'a giden Meler, pozisyonu inceledikten sonra “iptal” dedi. Sırp Jevtovic'e kendisini aldatmaya yönelik hareketinden ötürü sarı kartını çıkardı.

107_14

BIFOUMA DİREĞE TAKILDI
60'ta Doğunun Kaplanları şansızdı. İkinci bölgenin solunda rakibinden kazandığı topla ilerleyen Bifouma içeriye girip sol ayağıyla şutunu attı; ama Hırvat Petar Filipovic'e takıldı. Devamında bu defa sağına çekip plase bir vuruş yapsa da uzak direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.

1009_17

KAMARA BİR İLKİ YAŞADI
Erol Bulut'un ilk hamlesi, 62'de Guilherme'nin yerine, 15 milyon Euro satın alma opsiyonuyla Aboubakar Kamara'ya şans tanıması oldu. İngiltere Premier Ligi'ndeki Fulham'dan sezon sonuna dek kiralanan Fransız forvet, böylece Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı Spor Toto Süper Lig'de ilk kez giydi. Aynı bölümde istatistiklere yansıyan 367'ye 180'lik isabetli pas yüzdesi de dikkat çekiciydi. Kamara, 72'de Deni Milosevic'i arkadan çekince Malatya'daki ilk sarı kartıyla da tanıştı.

1008_15

ALEKSIC'TEN TOPLAMDAKİ 12. GOL
73'te Ahmed Ildız yeşil zemine, Bifouma kenara yöneldi. Evkur Yeni Malatyaspor 74'te üstünlüğü yakaladı. Soldan gelişen akında Ahmed'in rakibinden sıyrılıp şık gördüğü Aleksic uzak direğe çarptırarak ağları sarstı. Sırp yetenek Kaplan'da, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası, 9'u Spor Toto Süper Lig olmak üzere 12. sayısını kaydetti.

1007_19

NELER YAPTIN FARNOLLE? BEŞİKTAŞ MAÇINDA YOK
Adem, 82'de Ömer Şişmanoğlu'nun elini sıkarken kaptanlık bandını da Murat Akça'ya bıraktı. 83'te Farnolle'un, Adis Jahovic'e müdahalesinin ardından hakem beyaz noktayı işaretlerken, Makedon futbolcu kaleciyle topu farklı köşelere gönderdi: 1-1. Farnolle ise kucağındaki topu Jahovic ile paylaşamayınca Konyasporlu oyuncuyla birlikte sarardı! Sınırda olan ve anlamsız bir şekilde cezalı duruma düşen Beninli, 15 Şubat'ta Malatya'daki Beşiktaş randevusunu kaçıracak.

1006_39

ÖMER, SAÇ-BAŞ YOLDURDU
90 dakikalık normal süreye eklenen +5'in ilk anlarında soldan ilerleyen Kamara ceza sahasına girip Ömer Şişmanoğlu'na attı. Altıpas önündeki Ömer, bomboş durumda kale direğinin hemen yanından dışarıya attı.

1005_73

SAKATLIKLAR, FAULLER VE PENALTI…
Müsabakanın izlenim içerikli yorumuna gelince… İlk yarıda Halil Umut Meler “En az 4 dakika” dese de sakatlıklar, fauller ve penaltı pozisyonuyla birlikte 45+8'i gördük. İki takım da üretken olamadı. Öngörülenin çok altında bir ilk 45 izledik. Topun oyunda kalma süresi ise sadece 28 dakikaydı. Oyun fazlaca duraklayınca tempo, haliyle futbolun kalitesi de düştü. İzleyenler ve bizler de tatmin olmadık. İki tarafın daha önceki maçlarına ve sıralamadaki yerlerine bakarak çıtayı yükseğe koymuştuk; fakat bu kadarını düşünmemiştik.

1004_106

İLK YARI TAKTİĞİ TUTTU
EYMS'nin ilk devrede attığı tek şutun sahibi Guilherme'ydi ki, o da Serkan Kırıntılı'da kaldı. Doğunun Kaplanları'nın rakibi oynatan; ancak ceza sahasına sokmayan bir oyun stili var. İlk 45'te de bunu başarılı bir şekilde uyguladılar. İçeride daha gollü ve top oynasalar da deplasmanlarda genel anlamda Atiker Konya karşısındaki gibiler. Ofansif hamlelerini ve gücünü ikinci 45'lerde kullanan bir ekip. İlk 45'te hiç denenmeyen girişimler, hızlı girilen ikinci 45'te yapılıyor. İlk yarıda tam anlamıyla rakip tartılıyor.

1002_258

KİLİDİ AÇACAK ÇÖZÜMLER…
Bifouma'nın 60'taki geçişi ve vuruşu mükemmeldi; ama Aykut Kocaman'ın Atiker Konyaspor'u bu dakikada şanslıydı. İki takım ikinci yarıda eşitliği bozmaya çalışarak ilk devredeki olumsuzluğun izlerini sildi. Her iki hoca da kilidi açacak bir çözüm üretmeye odaklandı ki, bunun için çok uğraştı. Oyun disiplinlerinin birbirine benzemesi skorun çabucak gelmesinin önünü kesti.

CESARETLİ BİR DAVRANIŞ
Erol Bulut'un 1-0 önde olunmasına rağmen Adem'in yerine 82'de bir diğer hücumcu Ömer'e fırsat sunması cesaretinin ürünüydü. Konya'nın risk alacağı düşüncesi de bu hamlede etkili oldu. Yeşil-Beyazlıların EYMS kalesinde yaptığı hemen her şeyde ise Sloven Nejc Skubic vardı. Evkur Yeni Malatyaspor gibi bir takımdan gol yedikten sonra evinde de olsa Konya açısından önemli olan puandı ki, 1 puan farkla kovalanan rakip karşısında uğranılacak bir yenilgi ağır bir darbe olacaktı.

1003_211

KENDİSİ BİLE İNANAMAYACAK!
Duraklamaların başında Kamara inanılmaz bir geçiş yaptı ve çok da güzel bir pas attı. Ömer herhalde pozisyonun tekrarını izleyince kendisine inanamayacak ki, zaten şoktaydı! Kaplan'da günün en dikkat çeken ismi ise Aleksic oldu. Keyifli okumalar…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!