dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9093.72
  • BTC
    70160.99$

Malatya 4.5 şiddetinde sallandı


Malatya 4.5 şiddetinde sallandı
Malatya'da meydana gelen deprem korkuttu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Arguvan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. 

01_19

ARGUVAN İLÇESİ YİNE DEPREMLE UYANDI
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD)verilene göre son bir ayda iri ufaklı 469 depremin yaşandığı Malatya'nın Arguvan ilçesi bu sabaha yine depremle uyandı. Saat 07.41'de yaşanan 4,5 şiddetindeki deprem paniğe neden olurken, depreme uykuda yakalanan bir çok vatandaş korkuyla kendisini dışarı attı. 

00_27

DEPREM YERİN 4.7 KM. ALTINDA OLDU
Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Malatya merkezde de şiddetli şekilde hissedilen depremin AFAD verilerine göre yerin 4,7 kilometre altında olduğu açıklandı. Depremin en çok hissedildiği Hekimhan ilçesinde de vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Arguvan ile Hekimhan sınırında yaşanan depremler nedeniyle daha öncede de yüzlerde evde ağır hasar oluşmuştu. AFAD'ın verilerine göre son bir ayda merkez üssü Arguvan olan 4,1,4,5 ve 41 büyüklüğünde depremler yaşandı. 

MALATYA VALİLİĞİ DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Malatya Valiliği, Arguvan ilçesinde sabah erken saatlerde meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremin ardından bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını duyurdu. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Valilik açıklamasında, "Arguvan ilçesinde 15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 07.41'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma vuku bulmamış olup il Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri tarafından oluşturulan teknik ekipler tarafından Arguvan ve Hekimhan ilçesine bağlı mahallelerde deprem nedeniyle bazı binalarda oluşan hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

VALİ BARUŞ: DEPREMDE CAN KAYBI YAŞANMADI

Malatya Valisi Aydın Baruş, Arguvan ilçesinde meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremde can kaybı yaşanmadığını söyledi. 
Vali Aydın Baruş konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Baruş, "Bugün sabah 7.41'de Arguvan ilçemizde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Tüm Arguvanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok şükür ki herhangi bir can kaybımız oluşmadı.

"ÇADIRLAR KURULACAK"

 

Binalarda meydana gelen hasarlarla ilgili çalışmalarımıza hemen başlandı. Bugün itibari ile vatandaşlarımıza acil barınma ihtiyacı olan çadırları kuracağız. Diğer taraftan bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme karşı bilinçli hale getirilmesi, nasıl davranmaları gerektiği konusunda toplantılarla onları bilgilendirecek çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızı üzecek can ve mal kaybına yol açacak böyle afetleri yaşamayız diye temenni ediyorum. Ama şu da gösteriyor ki biz depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız, yaşadığımız konutları sağlıklı ve sağlam bir şekilde inşa etmek durumundayız” diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!