dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.7
  • BIST
    9138.94
  • BTC
    70086.72$

MALATYA “44” KÖŞE!


MALATYA “44” KÖŞE!
Narin

 

 

  • Yeni Malatyaspor ligde kaldı mı?
  • Faslı sağ bek neden forma giymedi?
  • İrfan Buz'un oyun sistemi nasıl oldu?
  • Savunmanın sağında sürpriz isim!
  • Brezilyalı stoper, ilk 11'e döndü
  • Adem Büyük'ten kariyer rekoru!
  • Umut Bulut, hangi alanda zirvede?
  • Zimbabweliikinci kez sevindi
  • Fildişi Sahilili kaçıncı golünü attı?
  • Genç santrfordan 5'inci gol

 

 A_50

Süper Lig'in 40'ıncı haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Helenex Yeni Malatyaspor 4-0 gibi farklı bir skorla kazandı. Golleri, Adem Büyük (Pen.), Zimbabweli Teenage Hadebe, Fildişi Sahilili Moryke Fofanave Kubilay Kanatsızkuş attı. Zorlu sınava dek, dış sahadaki son sekiz maçında galip gelemeyen Kaplanlar (4B 4M), bu alanda, lig tarihindeki en uzun serisini de sonlandırdı. Malatya ilinin plaka numarası olan 44 puana ve 13'ncü basamağa yükselen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, düşme korkusunu büyük ölçüde atlattı. Düşme potasının en üstünde, 18'inci sırada ve 38 puanda bulunan Ankaragücü'nden epey uzaklaştı. 11 Mayıs'ta Hatayspor'u ağırlayacak olan Malatya, 15 Mayıs'ta Galatasaray'ın misafiri...

B_43

SAKATLANAN CHEBAKE YOK

Malatya'daki, 1-1'lik Kayserispor beraberliğinde aldığı darbe sonucu sakatlanan Issam Chebake, o gün 69'uncu dakikada yerini Brezilyalı Wallace'a bırakmak zorunda kalmıştı. Son dönemdeki formuyla eleştirileri oklarının hedefine yerleşen Faslı sağ bekin sağ uyluk iç adalesinde zorlanma ve ödem belirlendi. Sahalardan yaklaşık 7-10 gün uzak kalması öngörülen Chebake, Rize'de forma giyemedi.

C_32

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör İrfan Buz, Çaykur Rizespor karşısında, Kayserispor 11'ine göre iki değişikliğe gitti. Chebake'ten yararlanamayan Buz; bu oyuncunun yerine 11'e, Wallace'ın adınıyazdı. Ahmed Ildız ise vasat performansından ötürü, yerini bu kez soyunma odasından dönüşte değil, en baştan İskoç Stevie Mallan'a bıraktı.

D_12

OYUN SİSTEMİ YİNE AYNI

4-4-2 dizilişinde eldivenler yine Ertaç Özbir'e emanet edildi. Geri dörtlüde sağdan sola; Semih Kaya, Wallace, Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez ter döktü. Onların hemen ilerisinde, Zeki Yavru ile Mallan vardı. Hücum hattının diğer oyuncuları; sağda Mustafa Eskihellaç, solda Fofana'ydı. Ganalı Benjamin Tetteh ile kaptan Adem Büyük en ileri uçtaydı.

E_5

KARŞILIKLI TOP KAYIPLARI

Çaykur Didi Stadyumu'ndaki kritik müsabakayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetti.Adem ağrı hissedip topu taca atınca oyun,2'de çok kısa bir süre durdu. İlk anlarda iki takım da orta alanda karşılıklı top kayıplarıyaptı.

F_4

KAPTAN'TAN 15'İNCİ GOL

5'te, Mallan'ın şutunda top,ceza sahası içerisinde Yassine Meriah'ın elleriyle buluştu. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topu ve kaleci Gökhan Akkan'ı ayrı köşelere yollayan Adem, Süper Lig serüveninde en fazla gol attığı (15) sezonu yaşıyor. Rizespor'a rakip olduğu sekiz Süper Lig randevusunda rakip fileleri havalandıramayan tecrübeli futbolcu, bu şanssızlığını da kırdı. Deplasmanda, üç maçtır suskun kalan Kaplanların ise Süper Lig tarihinde dört maçlık serisi yok.

G_1

PENALTI BEKLENTİSİNE YANIT YOK

Vakit ilerledikçe Bülent Uygun'un öğrencileri kısa paslarla oyunu Yeni Malatyaspor sahaya yıktı. İrfan Buz'un talebeleri geriden oyun kurmaya çalıştı.11'de Adem ceza alanında yerde kaldı; ancak Yaşar Kemal Uğurlu'dan “Oynayın”işareti geldi.Tempo düşerken, iki taraf uzun toplarla oyunu ileriye taşıma gayretindeydi.23'te, Adem'in pasında sol çaprazdaki Hafez'in sert şutunda Gökhan, topu kornere çeldi.

H_1

HADEBE'YE BÜYÜK ÖVGÜ

25'teki kornerde Gökhan meşin yuvarlağı elinden kaçırdı.Arka direkteki Hadebe kafasını çalıştırdı: 0-2. Zimbabweli böylece 2020-21'deki ikinci sayısını kaydetti. Onun için sosyal medyada “Helal olsun, aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor” yorumları yapıldı.

L_1

KAPLAN TOPU SEVMEDİ!

Üçte birlik zaman dilimi geride kalırken, orta sahada karşılıklı top kayıpları fazlaydı. İlk yarının istatistikleri ev sahibinden yanaydı; ama skorda Yeni Malatyaspor üstündü. Topla oynama yüzdesi 61'e 39, toplam şut 6'ya 5, isabetli şut 1'e 4, başarılı pas 235'e 141, pas başarı yüzdesi 85'e 78, korner 2'ye 1, faul 3'e 4, ofsayt 1'e 0 olarak kayıtlara geçti.

K_1

MERIAH'TAN İKİNCİ JEST; KIZARDI!

İkinci yarıya hızlı giren Yeni Malatyaspor'da,48'de sol kanattan gelişen atakta Fofana kaleciyle karşı karşıya kaldı. Gökhan gole izin vermedi.49'da Tetteh, Meriah'ın solundan atıp sağından geçti; fakatTunuslu, Ganalı yıldızı formasından çekerek düşürdü.Adem'in golle sonuçlandırdığı penaltıya da yol açan Meriah, 49'da ikinci sarıdan kırmızıyla oyun dışında kaldı.

M_2

HATALI PASLARIN SAYISI ÇOĞALDI

Sarı-Siyah-Kırmızılılar, kendi sahasında oyun kurmak isteyen Yeşil-Mavililere, öndeki presiyle engel oldu. Oyunun ritmi de kayboldu. 10 kişi kalan Çaykur Rize, topu da hazırlık pasları yapan Kaplanlara bıraktı.63'te Skoda'nın şutu direkten dönse de ofsayt bayrağı havaya kalktı. İrfan Buz, rakibi üzerine çekme fikrindeydi. İkinci bölgedeki hatalı paslar, oyun kurulmasının önüne geçti. Dikine paslarla etkili olma çabasındaki Rizespor, sol kanattan yüklenmeyi amaçlasa da ortalarda isabet sağlanamaması misafirin işine yaradı.

N

FOFANA, ADEM'E KARİYER YAPTIRDI!

74'te Kubilay Kanatsızkuş,görevi Tetteh'ten devraldı. 80'de Yeni Malatya, kaptığı topla defanstan çok hızlı çıktı. Üçüncü bölgede Adem'in asistinde Fofana affetmedi: 0-3. Fildişi Sahilili, bu sene ikinci gol sevincini yaşadı. Bu sezon 18 gole doğrudan katkı sağlayan Adem (15 gol &3 asist), kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı.

O

UMUT BULUT, REKORUNU YENİLEDİ

Sonlara doğru tempodibe vururken, oyunculartopu ileriye şişirdi.82'de Ahmed-Adem, 85'te Umut Bulut- Fofana değişiklikleri gerçekleştirildi.“Süper Lig tarihinde en fazla forma giyen oyuncu” unvanlı Umut,rekorunu 514 maça çıkardı.

Z

KUBİLAY'DAN 5'İNCİ GOL

Rizesavunmadan oyun kurmayı planlarken, kaybettiği toplarla Malatya etkili olmaya çalıştı.90+1'de Karadeniz temsilcisi geride az adamla yakalandı. Hafez'in pasında Gökhan'ı geçerek farkı 4'e çıkaran Kubilay, bu yıl beşinci golüne erişti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!