Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te olanlar için duyuruldu!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yazılı açıklamayla duyuruldu. Başvurular 6-7 Eylül tarihlerinde alınacak. Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapanlara bilgilendirmede bulunuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenleri ilgilendiren duyuruda bulundu. Buna göre, öğretmenlerden 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini dolduranlar, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabilecek.
Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri Açıklandı
MEB başvuru yapmak isteyenler için tarihi açıklandı. Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.
Yer Değiştirme Başvuru Şartları
1. Bu Duyuru kapsamında sadece Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanlar başvuruda bulunabilecektir; ancak öğretmen kadrolarına, sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun kapsamında atananlardan 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam üç yıllık çalışma süresi şartı aranacaktır.
2. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle öğretmenlerden; a. Eşi veya çocuğu vefat edenler,
b. Kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler,
c. Deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. A.1. Deprem Nedeniyle Vefat Kapsamında Yapılacak Başvuru Deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler ile kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler bu kapsamda başvuru yapabilecektir.
Başvuruda vefat edenin;
a. Ölüm belgesi,
b. e-Devlet Kapısı Sisteminden alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği istenecektir. Başvuru şartlarını sağlayanlar belgelerini MEBBİS’e yükleyerek başvuru kayıt işlemini yapacaklardır.
Deprem Nedeniyle Hasar Gören Bina Kapsamında Yapılacak Başvuru İkamet ettiği bina deprem nedeniyle orta veya ağır hasar alan ya da yıkılan öğretmenler bu kapsamda başvuru yapabilecektir. Başvuruda e-Devlet Kapısı Sistemi üzerinden alınmış;
a. İkamet ettiği binanın orta veya ağır hasar aldığına ya da yıkıldığına dair belge,
b. Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi istenecektir. Başvuru şartlarını sağlayanlar belgelerini MEBBİS’e yükleyerek başvuru kayıt işlemini yapacaklardır.
HABER MERKEZİ / MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Vatandaşların Uyarısı Dikkate Alınmadı: Elektrik Hattı Alev Aldı, Mahalle Ayakta!
- Facianın Eşiğinden Dönüldü: Çamaşır Makinesi Yangını Korkuttu
- Ali Bakan’dan 24 Yılın Ardından: "AK Parti’nin Başarı Destanı, Milletimizin Eseridir"
- Malatya Battalgazi’de Ev ve Traktör Alevler İçinde Kaldı
- Kadınların El Emeği ve Yaratıcılığı Yeşilyurt’ta Sergilendi: "Bir Eser, Kültürümüzün Yansımasıdır"
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.