dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2485.7
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63528.6$

Malatya bu merkezle çığır açacak!


Malatya bu merkezle çığır açacak!
Turgut Özal Tıp Merkezi Malatya ve çevre iller için çok tarihi bir girişime imza attı. Merkez bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) hizmete açıldı. Merkez hipnoz başta olmak üzere Sülük ve Müzik Tedavisi gibi alanlarda faaliyet gösterecek.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Sağlık Bakanlığı Sağlık Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Mehmet Zafer Kalaycı, Turgut Özal Tıp Merkezi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) açılışında konuştu. Uzun yıllardır çalışma yaptıklarını belirten Kalaycı, güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, bunun en önemli örneklerinden birinin açılışı İnönü Üniversitesi'nde açılan GETAT olduğunu söyledi.

SÜLÜKTEN HİPNOZA HER TÜRLÜ UYGULAMA
Malatya'daki GETAT'da Fitoterapi (Bitkilerle tedavi), Akupunktur, Kupa terapi, Sülük tedavisi, Hipnoz, Ozon terapi, Mezoterapi, Apiterapi, Proloterapi, Osteopati, Refleksoloji, Homeopati, Kayropraktik, Larva uygulaması ve Müzik terapi alanlarında uygulamalar yapılacağını söyleyen Kalaycı, "Fitoterapi'de şu anda 4 bin 700 civarında Türkiye'nin bitkisi var. Bu akıllı tarım uygulamalarıyla 12 binlere ulaşabilecek sayıda. Apiterapi ise biz arı ve arı ürünlerinde üretiminde dünyada ikinci ülkeyiz ama kullanım açısından maalesef düşük seviyedeyiz. Arı ve arı ürünlerin baldan hariç, propolisten tutun arı zehrine kadar ciddi manada kullanım alanı var" dedi.

TÜRKİYE'DE 32 MERKEZİ VAR
Türkiye genelinde 32 uygulama merkezinin bulunduğunu anlatan Kalaycı, "Uygulama merkezleri, üniversite ile eğitim araştırma hastanelerinde, üniteler, devlet hastaneleri, özel hastaneler, poliklinikler ve tıp merkezlerinde açılabiliyor. Uygulama merkezlerini eğitim verme yetkileri de var. Bu kapsamda eğitim veren 14 merkezimiz bulunuyor" diye konuştu.

ABDLİLER TESPİT ETTİ
2000-2001 yılında ABD'de kanser hastalarının yüzde 40'ının geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini başvurduğunu anlatan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "ABD'liler bunu tespit edip, bunun büyük bir pazar ve alan olduğunu saptamış ve bu alanda üniversiteler, bölümler, birimler açmaya başlamıştı. Biz bu konuda biraz geriden geliyoruz. Sağlık Bakanlığı bu konuya el attı ve konuyu kontrolü altına alarak alanda çalışmalara başladı. Biz de üniversite olarak bu tedaviye başlıyoruz. Bu tedaviyi geliştireceğiz ve çok daha ileriye taşıyacağız" şeklinde konuştu.

İLGİLİLER AÇILIŞA KATILDI
Daha sonra merkezin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Kalaycı, Rektör Prof. Dr. Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler ve diğer ilgililer hazır bulundu.



suluk 1suluk 2suluk 3suluk 4suluk 5suluk 6suluk 7suluk 9suluk 8suluk 11

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!