Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er 815 Kişi Kapasiteli Yeni Kütüphaneyi Gençlerle Gezdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, belediye binası içerisinde yapımı süren 815 kişi kapasiteli kütüphanede incelemelerde bulundu. 20 Nisan’da tamamlanması hedeflenen ve 7/24 hizmet verecek olan kütüphane, lise öğrencilerinden akademik sınavlara hazırlananlara kadar geniş bir kitleye kapılarını açacak.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehirdeki eğitim ve çalışma alanlarını zenginleştirecek olan yeni kütüphane projesini yerinde inceledi. Belediye binası içerisinde inşa edilen ve bölgenin en kapsamlı kütüphanelerinden biri olma özelliği taşıyan mekânı, Kent Konseyi Genç Meclisi üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte gezen Başkan Er, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.
GENÇLERİN FİKİRLERİ PROJEYE YÖN VERİYOR
Kütüphanenin doğrudan gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını ifade eden Başkan Sami Er, Gençlik Meclisi’nin önerilerini yönetim anlayışlarının merkezine koyduklarını vurguladı. Kütüphane içerisinde yürütülen her çalışmanın titizlikle takip edildiğini söyleyen Er, şöyle konuştu: “Bu kütüphaneyi gençler kullanacak. O nedenle gençlerin fikir ve önerilerini önemsiyoruz. Gençlik Meclisi’nde alınan kararları Belediye Meclisi’nde alınan kararlar gibi önemsiyoruz.”

RUHU OLAN BİR MEKÂN İNŞA EDİLİYOR
Projenin sadece fiziksel bir yapıdan ibaret olmadığını, her ayrıntının özel olarak seçildiğini dile getiren Başkan Er, hedeflerinin 20 Nisan tarihine kadar tüm hazırlıkları bitirmek olduğunu kaydetti. Mekânın donanımına dair detayları paylaşan Er, şu ifadeleri kullandı: “İnşallah burası Malatya’nın medarı iftiharı olacak. Her detay üzerinde titizlikle durduk. Zeminden aydınlatmaya, masalardan kullanılan bilgisayarlara kadar her şey özel olarak seçildi. Mobilyalarımız özenle tercih edildi. Biz bu işi sadece masa koymak olarak görmedik, ruhu olan bir mekân ortaya çıkarmak istedik.”
KESİNTİSİZ HİZMET VE ÜCRETSİZ İMKÂNLAR
Kütüphane, 7 gün 24 saat açık kalarak öğrencilerin ve araştırmacıların hizmetinde olacak. Lise öğrencilerinden üniversite hazırlık sürecindekilere, KPSS ve ALES adaylarına kadar geniş bir kitleyi ağırlayacak olan merkezde, temel ihtiyaçlar ücretsiz karşılanacak. Ziyaret sırasında bir üniversite öğrencisinin resim ve mimarlık bölümleri için özel oda talebini de geri çevirmeyen Başkan Er, “Resim ve mimarlık için ayrı bir oda temin edilebilir. Bunun üzerinde çalışalım” diyerek teknik alanlarda çalışan öğrencilere de müjde verdi.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Altı Ülkenin Profesyonel Sporcuları Depremin İzlerini Silen Kadim Şehirde Buluşuyor
- Yoncalı Barajının Tamamlanmasıyla Yüz Yetmiş Dört Bin Dekardan Fazla Arazi Sulanacak
- Örgüt İçinde Faaliyet Yürüten ve Finans Sağlayan 361 Şüpheli Yakalandı
- Karababa Mezarlığında Bir Araya Gelen Partililer Şehit Kabirlere Karanfil Bıraktı
- Malatya'da Usulsüz Avlanan Altı Kişiye Yasal İşlem Yapıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.