18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Boyunca Toplu Taşıma Araçlarını Ücretsiz Yaptı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı Boyunca Toplu Taşıma Araçlarını Ücretsiz Yaptı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince belediyeye ait toplu taşıma araçlarının vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. MOTAŞ tarafından yapılan planlamaya göre, arefe günü Şehir Mezarlığı’na saat başı ücretsiz özel seferler düzenlenecek.

Malatya’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşların ulaşım ağından sorunsuz, rahat ve ekonomik bir şekilde yararlanabilmesi adına büyük bir kolaylık sağlandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, bayram boyunca şehir içi trafiği rahatlatmak ve akraba ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla toplu taşıma araçlarını tamamen ücretsiz hale getirdi.

BAYRAM SÜRESİNCE MOTAŞ ARAÇLARINDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplu taşıma hizmetlerini yürüten MOTAŞ tarafından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Kurban Bayramı süresince Malatya genelinde belediyeye ait tüm toplu taşıma araçlarından vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği bildirildi. Hayata geçirilen bu özel uygulamayla birlikte, bayram süresince vatandaşların akraba ve mezarlık ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirmesi, aynı zamanda hususi araç kullanımının azaltılarak şehir içi ulaşım yoğunluğunun en alt seviyeye indirilmesi hedefleniyor.

AREFE GÜNÜ MEZARLIĞA SAAT BAŞI SEFER

Belediye yetkilileri, bayramın manevi ilk adımı olan arefe günü için de kapsamlı ve özel bir sefer planlaması hazırladı. Yapılan duyuruya göre, arefe günü sabah saat 07.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında, Malatya Şehir Mezarlığı’na gitmek isteyen vatandaşlar için her saat başı ücretsiz olarak otobüs seferleri düzenlenecek. Bu sayede kabir ziyareti yapacak olan vatandaşların mezarlığa gidiş ve dönüş yolculukları sorunsuz bir şekilde organize edilmiş olacak.

TÜM HAZIRLIKLAR EKSİKSİZ TAMAMLANDI

Bayram tatili döneminde şehir içi hatlarda herhangi bir aksama ya da mağduriyet yaşanmaması adına gerekli tedbirler en üst düzeye çıkarıldı. MOTAŞ yetkilileri, bayram boyunca ulaşım hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmaması için sahada ve idari birimlerde tüm hazırlıkların tamamlandığını aktardı. Ulaşım ekiplerinin ve şoförlerin, Malatya halkının huzurlu, güvenli ve mutlu bir bayram geçirmesi amacıyla bayram süresince aralıksız olarak görevlerinin başında olacağı ifade edildi.

KAYNAK: MHA
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!