dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9147.57
  • BTC
    70062.68$

Malatya’da 174 bin 50 öğrenci karne heyecanı yaşadı


Malatya’da 174 bin 50 öğrenci karne heyecanı yaşadı
Malatya’da eğitim ve öğretim yılının bitmesi nedeni ile İMKB ilkokulunda karne töreni düzenlendi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının son gününde Malatya'da 174 bin 50 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Malatya'da eğitim ve öğretim yılının bitmesi nedeni ile İMKB ilkokulunda karne töreni düzenlendi.

6000_4

VALİ BARUŞ TATİLİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Törene katılan Vali Aydın Baruş, tatilin tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, "2018-2019 eğitim ve öğretim yılı örgün eğitimde ilimizdeki 854 okulumuzdan 15 bin 608 okul öncesi öğrencisi, 52 bin 263 ilkokul öğrencisi, 56 bin 380 ortaokul öğrencisi ve ortaöğretim kurumlarında 49 bin 790 öğrenci eğitim gördü. İlimizde ikinci kanaat döneminde toplam açık öğretim hariç 174 bin 50 öğrenciye karne verilecektir. İlimizde 13 bin 611 öğretmenimiz bulunuyor. 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle tatile öğretmenlerimiz de tatile girecek. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı ise 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacaktır” dedi. 

6001_3

"SINAV ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ"

Vali Baruş, ayrıca yarın yapılacak Üniversite sınavı ile ilgili de konuşarak, Malatya'da toplam 36 bin öğrencinin YKS sınavına gireceğini söyledi. Baruş, “Bu sınav çocuklarımızın geleceği açısında çok önemli. Yarın ve Pazar günü sınav saatinde öğrencilerimizi rahatsız edecek, çevre gürültüsüne meydan verilmeyecek. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz" diye konuştu. 

6002_2

ÇOCUKLARA HEDİYELER DE VERİLDİ
Daha sonra Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı tarafından öğrencilere karneleri verildi. Karnelerini alan öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler de takdim edildi. 

6004_1

MEHMET ÇINAR: "HEM DİNLENİN HEM KİTAP OKUYUN”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının tamamlanması nedeniyle Yakınkent İ.M.K.B. Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevinçlerine ortak oldu. Başkan Çınar, öğrencilere yaz döneminde bir yandan dinlenirken diğer taraftan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmalarını tavsiye etti.

ÇOCUKLAR, AY-YILDIZLI ŞAPKALAR VE TİŞÖRTLERLE KARNELERİNİ ALDILAR

Karne dağıtım törenine ay-yıldızlı şapkalar ve tişörtlerle gelen öğrencilere karnelerini takdim eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tatil dönemini hem dinlenerek hem de bol bol kitap okuyarak geçirmeleri yönünde öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

7001

“DİNLENİN, OYUNLAR OYNAYIN, KİTAP OKUYUN, SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILIN”

Eğitim kalitesinin yüksek olduğu Yeşilyurt'ta öğrencilerin derslerinde göstermiş olduğu başarıların kendilerini gururlandırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının tamamlanması nedeniyle düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrencilerimizle birlikte olmanın sevincini yaşamaktayız. Yavrularımızın bu özel günlerine ay-yıldızlı şapkalar ve tişörtlerle gelip sıralardaki yerlerini almaları hepimizi duygulandırdı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Yoğun bir eğitim döneminden geçen öğrenci kardeşlerimiz tatil döneminde bir yandan dinlenirken diğer taraftan yeni döneme hazır girmek için bol bol kitap okumalarını, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmalarını tavsiye ediyorum. İlçemizin farklı bölgelerinde hizmet veren Millet Kıraathanesi, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi, Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi, Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizde ki etkinliklere katılmanızı, bu tür eğitim merkezlerinden faydalanmasını özellikle tavsiye ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız, eğitim bizim her zaman önceliğimiz olmuştur. Bugün bu sıralarda okuyan çocuklarımız gelecekte bu ülkenin kaderini tayin edecek, çok önemli makamlarda görev alacaklar, hepsi bizim için çok kıymetli ve değerlidir. Çocuklarımızın güzel şartlarda eğitim görmelerini, kültürel ve sosyal etkinliklerde yer almalarını sağlamak adına üzerimize düşen sorumluluğun daha fazlasını yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerleri özümsemiş, tam donanımlı bireyler olarak yetişmesi için hiç bir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Eğitim camiasından gelen bütün isteklere imkânlarımız ölçüsünde karşılık vermeye çaba sarf ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacaktır. Öğrencilerimizin derslerindeki başarı oranları ilçemizdeki eğitim seviyesinin daha da yükselmesine neden olmaktadır. Öğrencilerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamak adına gayret sarf eden okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize ortaya koydukları çabadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yaz tatilinin öğretmenlerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz ve aileler için hayırlı olmasını temenni ediyor; tüm öğrencilerimize eğitim yolculuklarında başarılar diliyorum.” dedi.

7002

“ÇOCUKLARIMIZI ALDIKLARI NOTLARA GÖRE DEĞERLENDİRMEYELİM”

Konuşmasında velilerden bazı isteklerde bulunan Başkan Çınar, “ Bizim için her öğrencimiz zeki ve çalışkandır, çocuklarımızı aldıkları karne notlarına göre değerlendirmemek gerekiyor. Önemli olan çocuklarımızı ahlaklı, karakterli, vatanını, milletini seven bireyler olarak yetiştirip geleceğe taşımaktır. Bunu yapacak olanda anne, baba ve öğretmenlerimizdir. Dolayısıyla karne notu ne olursa olsun evlatlarınızı bağrımıza basıp, sevmemiz ve onları kucaklamamız gerekmektedir. Anne ve babalarımızın çocuklarımıza güzel nasihatlerde bulunmalarını özellikle rica ediyorum. Pırıl pırıl evlatlarımızı, çocuklarımızı geleceğe taşıyacak olan öğretmenlerimiz, anneler ve babalarımıza bu konuda çok önemli görevler düşmektedir. El birliği yaparak, çocuklarımızı koruyup kollayarak geleceğe taşımak hepimizin öncelikli görevidir.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇINAR, BÜTÜN ÖĞRENCİLERİ TEBRİK EDEREK KUTLADI

Neşeli anların yaşandığı karne dağıtım töreninde öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Çınar, hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrencilerden tatilin keyfini çıkarmalarını istedi.

DARENDE'DE DE 5 BİN 569 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Darende'de 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonunda 5 bin 569 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline başladı. Darende'de 2018-2019 eğitim öğretim yılının son ders zili çaldı. Ahmet Çokyaşar ilk ve orta okulunda karne töreni düzenlendi.

TÖRENE KATILANLAR

Törene kaymakam Enver Hakan Zengince, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslan ve öğrenci velileri katıldı. 

7003

"ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSI KARNEYE YANSIDI"
Burada konuşan İlçe milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansı karnelerine yansımıştır. Öğrencilerimizin değeri rakamlarla ölçülemez ama emeklerine biçilmiş birer karşılıktır” dedi. İnce, Darende olarak eğitimde aldıkları yolun kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Ama bu yeterli değil çıtayı daha yükseklere çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı. 

"UMUDUNUZU KAYBETMEYİN"

Kaymakam Enver Hakan Zengince ise, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu , cesaretinizi, kendinize olan güveninizi kayıp etmeyin ve iyi bir tatil geçirin” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri verildi. 

6000_7

BAŞKAN GÜRKAN'DAN ÖĞRENCİLERE MESAJ...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sona eren 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı mesajında "Karnesinde düşük not olan öğrencilerimiz tatillerinden feragat etmeden düşük derslerdeki performanslarını yükseltmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir” ifadelerini kullandı. 

İYİ BİR TATİLİ HAK ETTİNİZ
Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mesajında, “Büyük özveri ve coşkuyla başlamış olan bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız bu gün bir yıl boyunca verdikleri emeklerinin karşılığını karneyle aldılar. İnanıyorum ki bugün karne alan öğrencilerimiz 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemini en iyi bir şekilde değerlendirerek, bilgilerini pekiştirmişlerdir. Yoğun ve yorucu geçen bir dönemin ardından karnelerini alan öğrencilerimiz, iyi bir tatili hak etmiş bulunuyorlar. Karne alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum."

"REHAVETE KAPILMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM ETMELİSİNİZ"

"Umuyorum ki karnesi iyi olan öğrencilerimiz rehavete kapılmadan bir sonraki eğitim dönemine hazırlık yapacak, karnesinde düşük not olan öğrencilerimiz ise tatillerinden feragat etmeden düşük derslerdeki performanslarını yükseltmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimi noktasında kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize de eğitim öğretim yılında göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

6001_6

AVŞAR ÖĞRENCİLERE İYİ TATİLLER DİLEDİ

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, il genelinde karne heyecanı yaşayan 174 bin 50 öğrenciye yayımladığı mesajla iyi tatiller diledi. 
Tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da' da öğrenciler, karne heyecanı yaşıyor. MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar da yayımladığı mesajla karne heyecanı yaşayacak öğrencileri tebrik etti. 

HUZUR DOLU BİR TATİL DİLİYORUM

Başkan Avşar, mesajında, “Sevgili öğrenciler, 2018-2019 eğitim-öğretim yılını bugün alacağınız karnelerle tamamlıyorsunuz. Uzun bir eğitim maratonunun ardından en büyük hakkınız olan tatili sonuna kadar hak ettiğinizi bilmenizi isterim. 2018-2019 eğitim-öğretim yılını tamamlarken, öncelikle anaokulundan üniversiteye kadar tüm kademelerde eğitim gören siz değerli öğrencilerimizi kutluyorum. Sizlerle birlikte karne heyecanını yaşadığımız bugünde, notlarınız ne olursa olsun; umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirmenizi diliyorum. Bu duygularla yaz tatilini sağlıklı, huzurlu ve verimli bir şekilde geçirmenizi ümit ediyorum. Aynı zamanda ülkesini, milletini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmenizde en büyük fedakarlığı gösteren ailelerinize ve öğretmenlerinize sevgilerimi sunarak, sizlere mutluluk ve huzur dolu bir tatil diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!