dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64184.98$

Malatya'da 19 Ekim


Malatya'da 19 Ekim
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Muhtarlar Günü dolayısıyla Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

PROGRAMA KATILANLAR
Battalgazi Belediyesi Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri'nde muhtarlar için düzenlenen programa Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Battalgazi Belediyesi Başkan yardımcıları, daire müdürlerinin yanı sıra, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN GERÇEK TEMSİLCİSİDİR

Programının açılış konuşmasını gerçekleştiren ve sözlerine ‘Muhtarlar Günü'nü kutlayarak başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçesinin imar sorununa çok kısa süre içinde eğildiklerinin altını çizdi. Başkan Güder, “ Belki bir güne sığmayacak olan muhtarlar günümüzü bir araya gelip kutlayalım istedik. Belediyeler ile halk arasında bir köprü görevini gören muhtarlarımız hiç kuşkusuz ki doğrudan demokrasinin gerçek temsilcisidir. Malatya'yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmek için muhtarlarımızla koordineli çalışmaya ve yaşanan sorunlara birlikte çözüm aramaya devam edeceğiz. Özellikle seçimlerde birçok muhtarımız çevre yolu altı diye tabir edilen bölgelerimizde imarla ilgili sıkıntılar dile getirmişti. Bu sıkıntıların acilen çözülmesi gerekiyordu. Geldiğimiz günden itibaren hemen çalışmalara başlayarak 6 ay gibi kısa bir süre içinde Battalgazi olarak imar planı çalışmalarımızı tamamladık. Ardından bu çalışmalarımızı Büyükşehir Meclisine gönderdik. 1/5.000 ölçekli imar vaziyet planı üzerinde ise sona gelindi. Çalışmalar Büyükşehir Meclisinde onaylandı ve askıya çıkarıldı. Sonuç inşallah önümüzdeki hafta içinde bize gönderilecek. Bizde çevre yolunun altındaki yerleri ve Bulgurlu'yu kapsayan takriben 10 bin dönüm, Hanımınçiftliği bölgesinde 10 bin dönüm olmak üzere, 500 hektarda stadın olduğu yerde imar planını inşallah sonuçlandırıp çalışmalarımıza başlayacağız” ifadelerini kullandı.

1_456

GÜDER MÜJDELER VERDİ
Müjdeler de veren Güder, “Biz hiçbir zaman projelerimizde gençlerimizi, yavrularımızı unutmadık. Gençlerimiz bizim başımızın tacıdır. Özellikle Hanımınçiftliği Belediyesinin bulunmuş olduğu binayı Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezine çevirmek için Bakanımız ve Vekillerimizle yaptığımız istişarelerde oranın dönüşümünü sağladık. Şuan oranın kaynağı hazır. İnşallah önümüzdeki hafta başında Ankara'ya gidip Spor Toto Teşkilatı ile imzalarımızı atacağız. Orada özellikle evlatlarımızın ve yaşlılarımızın uğrayacağı mekan olacak. Herkesin gelebileceği, kitap ve gazete okuyabileceği ve güzel zaman geçireceği bir mekan haline dönüştüreceğiz. Yine sayın Bakanımız ve vekillerimizin katkılarıyla Çöşnük'te Kredi Yurtlar Kurumu'nun bir alanı vardı. Burası ikinci Ordumuz Karargahının karşısında bulunuyor. Orası ile ilgili yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde oraya bir spor kompleksi oluşturacağız. Fiziki mekanlarla birlikte yüzme havuzu, basket ve voleybol sahası ve futbol oynanabilecek alanlar oluşturulacak. Bu projemizi de en yakın zamanda gerçekleştirmek için çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdürüyoruz" dedi.

ZİYARETÇİ SAYISININ ARTMASINI HEDEFLİYORUZ
İspendere İçmelerine ziyaretçi sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Güder, daha sonra özetle şunları söyledi:
"İspendere içmelerini ayda 30 bin insanımızın ziyaret ettiğini gördük. Bu Malatya'mız için çok önemli bir gelişme. Elimizde bulunan doğal zenginliği insanlığın istifadesine sunulması anlamında güzel bir hizmet yapılmıştır. Eksikliklerimiz var ancak onları da bir an ince tamamlamak için çalışmalarımız sürüyor. Köprüden güneye doğru olan bölgede ıslah edilmemiş bir alan var. Oranın ihalesini de bitirdik. Orada kaybolan sularımız vardı. Onları da askıya alarak çözdük. Bundan sonraki hedefimiz de çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından İspendere'ye aylık 100 bin ziyaretçi çekmektir. Çevre yolunun altını ıslah edebilmeniz için Derme Deresini ıslah etmemiz gerekiyordu. Gerek Bakanımız gerekse vekillerimizin girişimiyle DSİ Genel Müdürüyle yakın zamanda görüşüldü. Derme Deresinin ıslahı için, ilk etapta bin metrelik kısmının ıslahı için birkaç içinde ihalesini yapmayı hedefliyoruz. O dere kanal olarak ıslah edildiğinde biz belediye olarak oraya müdahale edeceğiz. Bazı yerlere müdahalemiz olacaktır. Hedefimiz Çınar Park düzeyinde bir mekan oluşturmaktır."

2_336

MUHTARLARDAN MEMNUNUZ
AK Parti Teşkilatı olarak Battalgazi ilçesinde görev yapan muhtarlardan memnun olduklarını ifade eden AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ise, “Teşkilat olarak bizler 102 muhtarımızdan memnunuz. Allah sizlerden razı olsun. Mahallelerimizde oluşan sıkıntılar konusunda bizlere her zaman yardımcı olmuşlardır. Bizlerde Ak Parti Battalgazi teşkilatı olarak Türkiye'de olduğu gibi Battalgazi'mizde ve Malatya'mızda muhtarlarımızın yanında olacağız" şeklinde konuştu. Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran da, “Geçen yıldan buyana yaklaşık yüzde 35 gibi bir değişim oldu. Bazı muhtarlarımız için belki bu ilk oldu ama geleneksel hale dönüştü” ifadelerine yer verdi.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNE ÖNEM VERİYORUZ
Muhtarların görüş ve önerilerine büyük önem verdiklerini vurgulayan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Muhtarlar mahalle ve köylerindeki yaşayan vatandaşların düğününden cenazesine kadar her şeyi ile ilgilenen kişilerdir. Bu anlamda muhtarlarımızın görevlerinin çok ulvi görevler arasında olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.

MUHTARLAR GÖNÜL İNSANLARIDIR
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise "Öncelikle bizleri burada bir araya getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkürlerimi iletiyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere de şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlarımız gerçekten hizmet ehli insanlardır. Gönül insanlarıdır muhtarlarımız. Bu noktada ortaya koyduğunuz çaba gayret ve zorluklar karşısında nasıl çalıştığınızı hepimiz yakından biliyoruz. Onun için her daim muhtarlarımızın yanınızdayız" diye konuştu.

8_56

MUHTARLAR GÜNÜNDE PROTOKOL ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ 

Malatya'da protokol üyeleri, 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliklerinde bir araya geldiler.
Vefa konağında düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar günü etkinliğinde ilk konuşmayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yaptı. Çınar, merkez ilçe belediyesi olarak muhtarlar ile en aktif ve sürekli çalışan bir belediye olduklarını dile getirip, “ Hizmetlerimizi bölgelerimize, mahallerimize birlikte götürüyoruz. Son dönemde özellikle Cumhurbaşkanlık hükümet sistemi ile birlikte muhtarlarımıza önemle değer veriyor. Bu değeri de muhtarları bir araya toplayarak onlarla çok güzel iletişim ve bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Bizlerde Cumhurbaşkanımızı örnek alarak muhtarlarımızla geleneksel olarak başlatmış olduğumuz gezi programlarını bu yılda iki gün önce Elazığ' a gerçekleştirdik. Biliyorsunuz daha önce Çanakkale, Niğde, Kapadokya ve türbe ziyareti yapmıştık. Malatya'da belediye olarak muhtarlık müdürlüğünü de ilk kuran belediyelerdeniz. Bu kapsamda muhtarlarımız ile düzenli olarak toplanıyoruz” dedi. AK Parti Başkanı İhsan Koca ise, muhtarlar ile iyi diyalog içerisinde olduklarını ifade edip, “ Bu da hem Malatya'mız için hem de mahalleler için güzel hizmetlere vesile oluyor. Yeni muhtarlarımız ve genç muhtarlarımız var. İnşallah tecrübeli muhtarlarımızın tecrübelerinden istifade ederek onlarda mahallelerine çok güzel hizmetlerde bulunacaklar. Bugün güzel diyalog ortamını devam ettirerek hep birlikte Malatya'ya hizmet etme gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, muhtarların da kendileri gibi 24 saat görev yaptıklarına dikkat çekerek, “Herhalde dünyada en zor iş insan ile uğraşmak. Çünkü insanların arzusu ve istekleri sınırsız imkanlar sınırlı. Bizler ve sizler kıt kanaat imkanlar ile insanların sınırsız isteklerine cevap vermek zorunda kalıyorsunuz. Belki inanların ailelerine komşularına ifade edemediği söyleyemediği sorunlarını sizlere getiriyorlar. Sizlerde bunların çözüm konsun da gayret çaba sarf ediyorsunuz. Çünkü 5 yıl sonra hesap vereceğiz sorumluluklarınız var. Gerçekten muhtarlarımız çok büyük efor sarf ediyorlar. Çok güzel çalışmalar sergiliyorlar” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR DEVLETİN BEL KEMİĞİ 
Vali Aydın Baruş ise , muhtarların devletin bel kemiği olduğuna işaret ederek, "En tabanda halkımızın sorunlarına vakıf olan bazen de birçok olumsuzlukla karşılaşmak zorunda kalan muhtarlarımız 1830'lu yıllardan belli bizim devletimizin bel kemiği. 1830'lu yıllardan başlayarak bugüne kadar demokrasinin en ücra köşede durmasını sağlayan vatandaşın demokrasisini sağlayan bir müessesedir. Bu önemli konumu muhtarların her zaman devlet yetkilileri tarafından önemsenmesi gerekmiştir. Ancak herkesin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan muhtarlarımıza başka değer veriyor. 2015 yılında bu önemin neticesi olarak da yayınlamış olduğu bir genelge ile 19 Ekimi, muhtarlar günü olarak ilan etmiştir. Vatandaşımıza sahip çıkmak her derdi ile ilgilenmek devlet olarak bizim felsefemiz. Bizim anlayışımız Sayın Cumhurbaşkanımız bunu her sözünde ifade ediyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının neticesi budur. Yani her insanımızın sorunu ile ilgilenmek zorundayız. Devletin onun devleti olduğunu devletin daima yanında olduğunu şefkat elinin merhamet elinin daima hissettirmek açısından ve demokrasimizi güçlendirmek açısından bu son derece önemlidir" diye konuştu.

2_337

ÖTE YANDAN ANIT ÖNÜNDE TÖREN YAPILDI

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Malatya'da Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.
Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda muhtar kutlama programına katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.
Muhtarlar buradaki çelenk sunumu töreninden sonra vefa konağındaki programa geçti.

 

 

1_457

MUHTARLAR GÜNÜ DARENDE'DE DE KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü, Malatya'nın Darende ilçesinde de kutlandı.
İlçe Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ile başlayan program İstiklal Marşının okunması ve Atatürk anıtına çelenk sunumu ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, "Seçimle göreve gelen muhtarların anılacak bir günü yokken, Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın 19 Ekim gününü muhtarlar günü olarak belirlemesinden dolayı kendisine minnettarız” dedi.Muhtarların fedekarca görev yaptığına dikkat çeken Çelik, vatandaş ile devlet arasında köprü olduklarını belirterek, mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde önemli bir rol üstlendiklerini kaydetti.
Hükümet konağı önünde yapılan törenden sonra belediye tesislerine geçen muhtarlara burada ikramlar ile toplantı yapıldı.

8_57

HEKİMHAN'DA MUHTARLAR GÜNÜ

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Muhtarlar Günü kutlandı.
Atatürk Meydanında yapılan kutlamada Hekimhan Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Turan Şahin Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Aksütlü Mahalle Muhtarı Yusuf Şatır yaptı. Şatır "Bizler milli iradenin birer temsilcisi olarak, halkın içinden ve halkın seçtiği demokrasinin çekirdek yöneticileri sayılırız. Bizler yönetime daha fazla katılarak halkımızın talep ve isteklerinin gerçekleşmesi için mücadele veriyoruz" dedi. Törene, Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Turan Karadağ ve ilçe protokolü ile muhtarlar katıldı.
Muhtarlara Belediye Başkanı Turan Karadağ tarafından belediye binasında kokteyl verildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!